Het Cruyff Paris Saint Germain voetbalshirt van 1975

Februari is niet bepaald de maand van nieuwe releases. In even jaren, waarin toernooien als een WK of EK plaats vinden, wil Nike nog wel eens de nieuwe voetbalshirts voor deze toernooien lanceren. In februari is het in oneven jaren vaak rustig. Voor kleinere merken biedt dit juist weer kansen om zich in de picture te zetten. Februari is daarom ook een maand waarin we meer aandacht aan besteden aan voetbalshirts uit het verleden. Vandaag kwamen we weer zo’n shirt tegen. Veel mensen weten het namelijk niet. Nederlands beste voetballer ooit, Johan Cruijff, heeft namelijk ook voor Paris Saint Germain gespeeld. Dit waren overigens maar twee wedstrijden. Daar gaan we het over hebben. Voor het fashion merk Cruyff Classics was dit het moment om de Worn By collectie uit te breiden met een super gaaf PSG retro voetbalshirt. Omdat wij van retro, fashion en vintage houden, moeten we daarover schrijven. Voila!

Het verhaal achter het PSG voetbalshirt van Cruyff

Cruyff Classics staat al decennia lang bekend om haar gave sneakers en schoenen met namen als de Vanenburg, de Jordi, Santi en Lusso. Sinds een aantal jaar heeft het merk ook een ‘’Worn By’’ lijn, bestaande uit retro shirts. Deze retro voetbalshirt zijn geïnspireerd door voetbalshirts die Johan Cruyff tijdens zijn carrière gedragen heeft, inclusief het Nederlands Elftal voetbalshirt van 1974 (met TWEE strepen), het Barcelona shirt van de jaren ’70 en de tenues van clubs als Los Angeles Aztecz en de Washingon Diplomats. Sinds deze week is daar een nieuw retro shirt aan toegevoegd, namelijk het Paris Saint Germain shirt van 1975. De toenmalig voorzitter van PSG en modekoning, Daniel Hechter, was een goede vriend van Cruyff. Beide iconen waren elkaar tegen gekomen tijdens een verkiezing van de Europees voetballer van het jaar en Cruyff droeg in deze periode kleding van de designer. Cruyff werd door Hechter gevraagd om in de zomer van 1975 deel te nemen aan het Tournoi de Paris, waarin PSG het opnam tegen Sporting Lissabon en Valencia. Door de deelname van Cruyff aan het toernooi gingen er geruchten dat hij naar Frankrijk zou verkassen. Dat was echter niet het geval. Hij zou uiteindelijk tot 1978 bij Barcelona blijven. Van Barcelona kreeg de nummer 14 dan ook toestemming om twee vriendschappelijk wedstrijden met Paris te spelen. De eerste wedstrijd in een half vol Parc des Princes werd met een florerende Cruyff in de gelederen door Paris Saint Germain met 3-1 vrij makkelijk gewonnen. Twee dagen erna was Valencia de tegenstander van PSG en toen zat het stadion wel vol. Deze wedstrijd werd met 1-0 verloren. Na afloop van de wedstrijd verontschuldigde Johan Cruijff zich zelfs voor de zwakke prestatie in de finale: ‘’Het spijt me heel erg, maar ik ben erg moe omdat ik een moeilijk en zwaar seizoen heb gehad bij Barcelona.’’

Bij deze twee wedstrijden bleef het dan ook. Het shirt dat Cruyff droeg bij Paris Saint Germain mag dan ook uniek en legendarisch genoemd worden. Ongetwijfeld is dit één van de redenen dat Cruyff Classics het shirt opnieuw gelanceerd heeft. Het enige verschil met het shirt van destijds is dat het Cruyff Classics Worn By PSG shirt niet het logo van de kledingsponsor van destijds (het Franse merk Le Coq Sportif) op de borst heeft, maar het logo van Cruyff Classics in het goud. Verder heeft het retro shirt dezelfde looks. Het shirt is overwegend blauw met een brede rode band over het midden van het shirt. Deze band wordt geflankeerd door twee dunne witte banen en deze kleuren komen ook weer terug in de toelopende v-hals en in de bies aan de onderkant van de mouwen. De onderkant van het shirt is bovendien uitgerust met een speciaal Cruyff Classics Worn By label, verwijzend naar de unieke lijn met retro shirts van het merk. Het shirt is zowel met als zonder het logo van de hoofdsponsor van 1975, RTL, beschikbaar.

Cruyff Classics Worn By Paris Saint Germain retro voetbalshirt bestellen

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het dat shirt dat Cruyff exclusief in 1975 bij Paris Saint Germain droeg.
Het nieuwe Cruyff Classics Paris Saint Germain voetbalshirt van 1975 kun je vanaf nu voor volwassenen bestellen in de onderstaande winkel. Dit kan in de maten S, M, L, XL en XXL. Het shirt heeft een prijs van € 69,95 en is door Cruyff Classics super limited geproduceerd. Check ook nog meer Cruyff retro shirts in de onderstaande winkel! Directe levering gegarandeerd!

Bestel het shirt exclusief in deze winkel!