1 november 2017

Cruyff Classics lanceert uniek Worn By Cruyff 1971 voetbalshirt

We hebben vandaag nog een blog over een uniek retro voetbalshirt vandaag. Cruyff Classics heeft namelijk een nieuwe ‘’Worn By’’ collectie gelanceerd. Deze collectie staat geheel in het teken van de voetbalshirts die Johan Cruyff tijdens zijn carrière gedragen heeft. De befaamde nummer 14 speelde tijdens zijn carrière voor Ajax, FC Barcelona, Los Angeles Aztecs, Washington Diplomats, Levante en Feyenoord. Van vrijwel alle shirts heeft Cruyff Classics een ‘’Worn By’’ versie gelanceerd. In dit blog bespreken we het shirt waarin Cruyff speelde tijdens het seizoen 1970-1971. Check hieronder alles over het design en de fit van het shirt. Uiteraard geven we ook aan waar je het shirt exclusief exclusief kan bestellen.

Cruyff Classics Worn By Amsterdam retro shirt 1971

Het Cruyff 1970-1971 Worn By retro shirt is geïnspireerd door het shirt dat Cruyff bij Ajax droeg tijdens het seizoen 1970-1971. Voor de Amsterdammers en de nummer was dit een gedenkwaardig seizoen. Hoewel het in de competitie op een tweede plek eindigde, werd er wel beslag gelegd op de KNVB Beker. Ook in Europa wist Ajax een prestatie van formaat af te leggen. Achtereenvolgens wonnen de Amsterdammers van Nentori Tirana, FC Basel, Celtic (kwartfinale) en Atletico Madrid (halve finale). Voor de twee keer in de geschiedenis bereikte Ajax de finale van de Europa Cup I. Na in 1969 verloren te hebben van AC Milan, ging het in de finale in het Wembley Stadion de Amsterdammers meer voor de wint. De club van coach Rinus Michels nam het in deze finale op tegen het Panathinaikos van Ferenc Puskas. Met sterren als Swart, Keizer, Neeskens, Vasovic en natuurlijk Cruyff barstte Ajax van klasse. De generale voor de finale was echter slecht. De met 3-1 verloren wedstrijd tegen Feyenoord was niet alleen mentaal een domper, maar zorgde voor pijntjes binnen de selectie van Ajax. Uiteindelijk kon alleen Ruud Krol niet meedoen in de finale. Een vroeg en laat doelpunt van Van Dijk bracht de Amsterdammers op rozen. Mede door een fantastische Cruyff leek Ajax op weg naar een makkelijke zege. Echter hoe meer het tweede doelpunt uitbleef, hoe meer Panathinaikos begon aan te dringen. Pas in de 87ste was de eerste Europa Cup I winst een voldongen feit. Met een splijtende pass bracht Cruyff Arie Haan in stelling, die verantwoordelijk was voor de 2-0.

Het Worn By Cruyff Classics shirt heeft precies hetzelfde design als het shirt van 1970-1971. Het shirt heeft opnieuw het iconische design en wordt gekenmerkt door de brede rode baan over het midden van het shirt. Verder is het shirt geheel wit. Dit geldt zowel voor de mouwen als de crew neck van het retro shirt. Verder bevat de achterkant een nummer 14, precies in de stijl als Cruyff in 1971 op zijn shirt droeg. Daarnaast bevat het shirt nog een aantal unieke details. Aan de binnenkant van de hals is namelijk een verwijzing naar het winnen van de Europa Cup I verwerkt. Hier staat een afbeelding van de beker met de tekst: AJAX – PAO – 1971. De onderkant van het shirt is uitgerust met een uniek label, waarin het gezicht van Cruyff en de tekst ‘’Worn By Cruyff’’ is verwerkt. Uiteraard heeft het fashionmerk ook gedacht aan een goede fit. Dit komt onder andere tot uiting in de fashionable ronding, die het shirt heeft aan de onderkant en het feit dat het lekker om het lichaam valt.

Cruyff retro voetbalshirt kopen

Het nieuwe Cruyff Classics Worn By retro voetbalshirt van 1970-1971 kan je per direct bestellen in de onderstaande winkel. Het shirt heeft een prijs van € 64,95 en kan je bestellen in de maten S, M, L, XL en XXL in de onderstaande online winkel. Check hier bovendien andere shirts die Nederlands beste voetballer ooit tijdens zijn carrière gedragen heeft of andere producten van het merk. Directe levering gegarandeerd!

Koop dit unieke shirt direct in deze winkel!