15 oktober 2020

Cruyff Clan de Banlieue trainingspak

Clan de Banlieue en Cruyff Classics zijn nu ook met elkaar in zee gegaan. Het is bekend dat Clan de Banlieue meester is in de lancering van vette streetwear collecties, maar ook in het aangaan van speciale collabs. Een bekende collab is die tussen Clan de Banlieue en Robey Sportswear, de kledingsponsor van onder andere Sparta en Willem II. Dit heeft geresulteerd in een aantal opvallend Clan de Banlieue trainingspak. En ook Cruyff past perfect bij het Rotterdamse streetwear merk met haar Franse roots. Die samenwerking is niet zomaar tot stand gekomen. Cruyff kent namelijk ook een kleine historie in Frankrijk.

De link tussen Cruyff en Clan de Banlieue

Hiervoor gaan we terug naar 1975, het jaar waarin Johan Cruyff een tweetal wedstrijden speelde voor Paris Saint Germain. Dat zat zo; de toenmalig voorzitter van Paris Saint Germain, Daniël Hechter, was niet alleen groot fan van Cruyff maar ook een goede vriend. Hechter was naast voorzitter ook een bekende fashhion designer in die periode en Cruyff droeg op zijn beurt weer kleding van de Fransman. Tijdens de verkiezing van de Europees voetballer van het jaar nodigde Hechter Johan Cruijff uit om deel te nemen aan het Tournoi de Paris, een jaarlijks toernooi in Parijs waarin PSG het tegen Sporting Lissabon en Valencia op zou nemen. Dit terwijl Cruijff nog bij FC Barcelona speelde. In deze tijd zou het niet meer denkbaar zijn dat Barcelona een speler toestemming zou geven om twee oefenwedstrijden met een andere club mee zou doen. Destijds was dat geen probleem. Cruijff floreerde in de eerste wedstrijd tegen Sporting Lissabon. Deze wedstrijd met 3-1 gewonnen. De twee wedstrijd tegen Valencia in een vol Parc des Princes ging met 1-0 verloren. Een bekende en typische Cruijf uitspraak na die wedstrijd was: ‘’Het spijt me heel erg, maar ik ben erg moe omdat ik een moeilijk en zwaar seizoen heb gehad bij Barcelona.’’

De link tussen Clan de Banlieue en Cruyff is daarmee snel gelegd. Het in Rotterdam gevestigde streetwear merk kent haar roots en inspiratie namelijk in de suburbs van Parijs, de plek waar vele huidige Franse voetbalsterren zijn opgegroeid. De bekendste is Kylian Mbappé, welke opgroeide in de troosteloze omgeving van Bondy, een buitenwijk van Parijs. Nog steeds vinden er in Bondy dagelijks rellen plaats, is er een hoge werkloosheid en raakt veel jeugd op het slechte pad. Het rauwe karakter van de Franse banlieus is duidelijk, maar er gloort ook hoopt. Maar liefs 1/3e van de voetballers op het hoogste niveau in Frankrijk kent zijn roots in een banlieue. Het talent in combinatie van de mentaliteit in de Franse buitenwijken (Liberté, égalité, fraternité) vormt de inspiratie voor Clan de Banlieue. Tot zover de speciale link tussen Cruyff en Clan de Banlieue. Je kunt het een beetje ver gezocht vinden, het heeft geresulteerd in een gave collectie van trainingspakken en joggingspakken.

Cruyff X Clan de Banlieue collectie

De collectie bevat een Scuba trainingspak in twee kleurencombinaties. De hoodie (met doorlopende rits) is roze met een navy blauw op de schouders. De linkerborst van het vest is uitgerust met een zwarte badge waarin in het goud de logo's van Cruyff en Clan de Banlieue zijn verwerkt. Het vest bevat verder een hoge capuchon met trekkoord, zodat je zelf de pasvorm aan kunt passen. Het andere vest is een combinatie van zwart en donkergroen en heeft verder dezelfde kenmerken als het andere trainingsjack. Het zwart/groene vest wordt gecompleteerd door een zwarte trainingsbroek en het overwegend roze pak heeft een donkerblauwe trainingsbroek. Dit betreft een zogenaamde tech trainingsbroek met aan de zijkanten een vette screenprint waarin de logo's van de Cruyff en Clan de Banlieue in elkaar verwerkt zijn. Een ander detail bevindt zich ongeveer ter hoogte van de knieeën. Hier prijkt in het goud een uitspraak van Johan Cruijff: ''La Qualité sans les résultats ne sert á rien. Mais les résultants sans la qualité, c'est ennuyeux.'' Zowel het trainingsjack als de broek zijn gemaakt van een combinatie van polyester en elastaan, welke als kenmerk heeft dat het elastisch is.

Ben je op zoek naar een combinatie van streetwear en retro, dan biedt het Archivo trainingspak de perfecte uitkomst. Het trainingsjack is zwart met jaren '90 achtige banen. Over de borst bevinden zich twee paarse zigzag banen en bovendien bvat het jack twee diagonale groene banen. De broek van dit pak heeft een wat wijdere fit en bevat ook weer dezelfde tekst als de andere trainingsbroek, maar dan in het zilver. Last but not least bevat de collectie nog een mooi groen vest, waarbij je de mouwen van het vest kunt afritsen. De trainingspakken zijn overigens niet de enige items uit de caspsule collectie. De range bevat namelijk ook een aantal t-shirts met daarop een afbeelding van Johan Cruyff! Check hieronder nog meer afbeeldingen van deze nieuwe collectie, die je vanaf nu ook online kunt bestellen.

Cruyff X Clan de Banlieue trainingspak bestellen

Het Cruyff X Clan de Banlieu trainingspak is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL en heeft een prijs van € 139,95. Het Archivo knit trainingspak is € 149,95 en het vest is € 89,95. De t-shirts bestel je al vanaf € 39,95 in de onderstaande webshop. Check daar ook andere Cruyff trainingspakken!

Bestel deze trainingspakken direct in deze SHOP! 

Cruyff Clan de Banlieue trainingspak

 Cruyff Clan de Banlieue trainingspak