16 september 2017

Cruyff Classics lanceert classy ''legacy'' polo en overhemd

De maanden september en oktober zijn altijd wat rustiger als het gaat om lanceringen van nieuwe voetbalshirts, tenues of trainingspakken. Het geeft wat tijd om in te zoomen op andere voetbalgerelateerde collectie. Zelf hebben we de maanden september en oktober al uitgeroepen tot de ''vintage of retro'' maanden. Verschillende merken lanceren in deze maanden retro shirts, die een ode zijn aan voetbalshirts uit de jaren '60, '70, '80 en '90, waarin successen werden gehaald door deze clubs of nationale teams. Dit zal dus zeker niet het laatste item zijn dat we wijden aan een retro shirt. In dit blog gaan we echter op een andere tour. Wel voetbal gerelateerd, maar dan iets verder weg van de merchandising en meer naar 'uitstraling. Laten we het ''classy'' noemen. Toevallig (of niet) is dat in lijn met een nieuwe collectie van het merk dat we vandaag bespreken: Cruyff Classics.

Direct enthousiast over de nieuwste kleding van Cruyff Classics? Koop het in deze SHOP!

Cruyff Classics legacy polo en overhemd

Het merk heeft namelijk nieuwe polo's gelanceerd. Een aantal maanden geleden introduceerde het merk al een zogenaamde ''legacy'' lijn als ode aan het gedachtegoud van Nederlands beste voetballer ooit. Wat uniek is aan deze lijn is dat het merk voor deze ''classy'' lijn niet het gebruikelijke logo gebruikt, maar juist een logo van Johan Cruyff in een voetbalshirt, die zijn medespelers aanwijzingen geeft of delegeert. In dit logo is natuurlijk het iconische rugnummer van Cruyff verwerkt: 14! Dit logo prijkt ook op de linker borst van de nieuwe legacy polo's van het merk. Deze ''cotton pique'' polo's zijn gemaakt van een hoogwaardig katoen en in verschillende commerciële kleuren als zwart, wit, grijs, rood, groen en donker blauw uitgebracht. In één van deze polo's was Jordi Cruyff in een lang interview met de NOS afgelopen zomer te zien. Deze polo's bevatten een nette drieknoops sluiting en op de linker borst van de polo's staat dus het ''MAESTRO'' silhouette van Johan Cruyff met nummer 14.

Het Nederlandse fashionmerk, welke ook bekend staat om haar klassieke en fashionable sneakers, is koning winter niet vergeten. Het merk heeft de polo's namelijk ook met lange mouwen gelanceerd. De longsleeve Cruyff legacy polo's zijn in vier kleuren te bestellen, maar hebben verder hetzelfde design als de polo's met korte mouwen. Wil je echt all the way classy? Daar is ook aan gedacht! Cruyff Classics heeft sinds deze week ook twee overhemden toegevoegd aan de nieuwe legacy collectie. Deze blouses zijn alleen beschikbaar in het wit en licht blauw. Speciaal aan deze overhemden is dat deze en getailleerde pasvorm hebben.

Wil je juist wat minder netjes en classy, en dus iets meer casual en ook nog eens een ode brengen aan nummer 14? Geen probleem. Ook daar is aan gedacht. Het merk heeft namelijk ook t-shirts, welke op de achterkant de naam en het nummer van Cruyff (14) bevat en op de linker borst het brand logo.

Cruyff Claccis legacy collectie kopen

Dan nog even de prijs van deze nieuwe items, niet geheel onbelangrijk natuurlijk. De prijs van de legacy polo's met korte mouwen zijn € 79,95, de longsleeve polo's zijn € 10,- duurder en de overhemden hebben een prijs van € 100,-. We kunnen niet anders zeggen dat dit het zeker waard is. Zeker gezien de combinatie van kwaliteit en als ode aan Johan Cruyff!

Koop de nieuwste legacy collectie exclusief in deze SHOP!