16 oktober 2020

Cruyff trainingspak

We besteden vandaag exclusief aandacht aan het Cruyff trainingspak! Dat doen we niet zomaar, het door Nederlands beste voetballer ooit opgerichte merk heeft het laatste jaar haar assortiment trainingspakken aardig uitgebreid! Helaas betreffen dit niet re-releases van de trainingspakken die Johan Cruijff bij clubs als Ajax en Barcelona droeg. Dat kan niet, omdat de clubs en merken van destijds hier geen toestemming voor geven of hier hoge royalties voor betaald moeten worden. Al lijken ons de lijntjes tussen beide clubs en Cruyff Classics/Sportswear zeer kort. De Cruyff trainingsjacks en pakken zijn wel perfect voor voetballers om na een wedstrijd of training te dragen of om op te straat te dragen. Tijd om een nadere blik te werpen op de Cruyff trainingspakken.

Wil je een trainingspak van Cruyff Classics bestellen? Dat kan in deze online SHOP! 

Cruyff Riba trainingspak

We beginnen met het Cruyff Riba trainingspak. Het Riba trainingsjack heeft veel weg van de anthem trainingsjacks van Nike en adidas. De anthem of stadium jacks zijn de jacks die spelers betreden voorafgaande aan de wedstrijden. Bij interlands zien we de spelers ook in eenzelfde soort jacks wanneer het volkslied wordt afgespeeld. De Cruyff Riba jacks bevatten namelijk een hoge hals en zijn momenteel in drie kleurencombinaties beschikbaar: olijf, zwart en navy blauw. De jacks bevatten een extra traping rondom de rits en de bovendien is de bovenkant van het ritsgedeelte uitgerust met het woordmerk van Cruyff in verschillende kleurencombinaties. Op alle jacks is de zogenaamde spoelrits zwart en het hangertje heeft de vorm van van het Cruyff logo. Dit is een perfect jack om vooral casual te dragen. Het is namelijk gemaakt van een combinatie polyester (65%) en katoen (35%). Het pak kun je combineren met een trainingsbroek in dezelfde kleuren. De trainingsbroek bevatten aan de zijkanten ritsen met een hanger en de rechterzak bevat wer het Cruyff woordmerk. De broeken hebben een tapered fit, wat betekent dat deze naadloos aansluiten op de benen. De enkelritsen aan de onderkant van de broek maken de look van dit trainingspak helemaal af.

Cruyff Riba trainingspak

Cruyff Lorenzo trainingspak

Het Cruyff Lorenzo Scuba trainingspak heeft een iets sportievere look dan het Riba trainingspak en dit komt met name door de Scuba capuchon van het pak. In de hoge capuchon kun je je perfect verbergen tijdens de koude winterdagen. De Lorenzo trainingspakken hebben niet alleen een sportieve look, ze zijn ook classy. De pakken bevatten namelijk gouden accenten. Één van de pakken is zelfde vrijwel geheel goud (door het merk ''Military Green'' genoemd). Het andere pak is zwart en bevat gouden accenten in de touwtjes en het Cruyff logo op de linkerborst. Dit betreft een geweven hexagon badge in het zwart met gouden branding. Een speciale print bevindt zich aan de onderzijde van de mouwen van de hooded trainingsjack. Hier is een speciale huis patroon verwerkt van de C van het merk. De jacks bevatten een doorlopende rits en twee zakken aan de zijkanten. Het Lorenzo trainingspak kan gecombineerd worden met een gouden of zwarte tech trainingsbroek. Zowel het jack als de trainingsbroek bestaan namelijk voor 95% uit polyester en 5% uit elastaan. Kenmerkend voor deze stof is dat het elastisch is en perfect om het lichaam valt. Bovendien zorgt het voor de sportieve uitstraling van het Cruyff trainingspak. Het Cruyff X Clan de Banlieue trainingspak heeft dezelfde looks! 

Cruyff Lorenzo trainingspak

Cruyff Raimon trainingspak

Voor het eerst heeft Cruyff een wat goedkopere trainingspak aan de collectie toegevoegd. Dit betreft het zogenaamde Raimon trainingspak. Dit trainingspak is in één kleur beschikbaar, namelijk het zwart.goud. Het verschil met het Lorenzo en Riba trainingspak is dat zowel het jack als de trainingsbroek voor 100% uit polyester bestaan. Het trainingsjack heeft verder een baseball kraag en wordt gekenmerkt door de subtiele, omgekeerde v-baan over de borst. Een ander kenmerk van dit goedkopere trainingspak is de taping over de mouwen. Deze taping heeft wat weg van de structuur van een krokodillenhuid. De branding op zowel het trainingsjack als de trainingsbroek is goud.

Cruyff Raimon trainingspak

Cruyff Joan trainingspak

We zijn pas op de helft! Een ander klassiek trainingspak uit de Cruyff collectie is het Joan trainingspak. Hoewel de jacks van dit pak een sportieve uitstraling hebben, is dit meer een pak voor de wat oudere doelgroep. Het Joan trainingspak is in twee kleuren beschikbaar: navy blauw en rood en bevat op de linkerborst het zogenaamde C-lion logo. Een ander kenmerk van deze jacks is de witte lining over de mouwen, welke deze Joan track tops een retro look geven. Ook deze jacks kun je combineren met een trainingsbroek in dezelfde kleur als het jack en ook deze trainingsbroek zijn uitgerust met een sidestrip met daarin de Cruyff branding en een witte lining.

Cruyff Joan trainingspak

Cruyff Valentini trainingspak

Heb je nooit de handtekening van Johan Cruijff kunnen bemachtigen, dan kun je deze dichtbij dragen met het Valentini trainingspak.  Deze pakken bevatten namelijk de officiële signature van Joahn Cruyff op de rechterborst. En dat niet alleen! De linkerborst van de Valentini trainingsjack bevatten een speciale Cruyff futbol badge op de linkerborst. Deze woven badge is zwart met de contouren van een gouden leeuw, als verwijzing naar de Hollandse leeuw. Rondom deze badge bevindt zich de Cruyff branding. De Valentini trainingsjack bevatten verder een hoge hals met doorlopende rits en een brede, zwarte taping over de mouwen. Dit wordt de Cruyff webbing tape genoemd en hierin is weer het woordmerk van Cruyff verwerkt in het goud. Deze jacks zijn in het goud, groen en grijs beschikbaar en kan gecombineerd worden met een broek in dezelfde kleurencombinatie. Het Carreras trainingsjack lijkt veel op het Valentini trainingsjack. Deze bevatten ook de signature op de rechterborst. De linkerborst is uitgerust met de Cruyff hexagon badge en deze jacks bevatten geen taping over de mouwen. Wel is de achterkant van het Cruyff Carreras trainingsjack uitgerust met de iconische Cruyff Futbol tekst. Dit jack is in het zwart en bordeaux rood beschikbaar.

Cruyff Valentini trainingspak

Cruyff Hellenburg trainingspak 

Het laatste pak is het Hellenburg trainingspak of sweat pak. Dit pak kan eigenlijk het best omschreven worden als een joggingspak. Dit pak is namelijk gemaakt van een premium brush back fleece materiaal (65% polyeter en 35% katoen). Momenteel is het Cruyff Hellenburg trainingspak er in een zwarte en grijze versie. Het vest/trainingsjack van dit pak bevat ook weer uitgerust met een hoge capuchon en de mouwen zijn voorzien van een taping. Deze taping bestaat uit dunne strepen, waarin het woordmerk is verwerkt. Op het zwarte vest zijn de strepen goud en op het grijze vest zijn de strepen op de rechtermouw blauw en op de ander mouw wit. De linkerborst bevat een vierkanten badge van het C-Lion logo. Het Hellenburg vest bevat ook weer twee zakken aan de zijkanten. De joggingsbroek van dit trainingspak heeft dezelfde kleur als het vest. Overigens kun je de broek ook combineren met een crew neck sweater. Deze truien zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als het vest en bevatten dezelfde details.

Tot zover het uitgebreide overzicht van de verschillende modieuze Cruyff trainingspakken. De gemene deler van alle pakken is de classy look en het Cruijff DNA dat in alle pakken tot uiting komt. Alle Cruyff trainingspakken, inclusief het populaire Nederlands Elftal 1974 Cruyff trainingsjack kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkel voor volwassenen. Het goedkoopste trainingspak bestel je al vanaf € 89,95! Directe levering! 

Bestel je Cruyff trainingspak exclusief in deze online SHOP! 

Cruyff trainingspak