29 juli 2017

Cruyff Classics lanceert nieuwe nummer 14 en signature t-shirts

Cruyff Classics heeft deze week weer een aantal nieuwe t-shirts gelanceerd met het thema #forever14! Deze t-shirts bevatten op de achterkant een nummer 14 geheel in retro stijl, zoals we ook vaak zagen op de voetbalshirts in de jaren '60, '70 en '80. Dit betekent dat de print van dit legendarische rugnummer zogenaamde schaduwlijnen bevat. Cruyff Classics heeft deze t-shirts zowel in het wit als in het zwart uitgebracht en ook het rugnummer heeft verschillende kleuren. Zo kan je het shirt kopen met een oranje, zwart of wit rugnummer. Genoeg keuze dus! De voorkant van deze t-shirts zijn uitgerust met het iconische Cruyff Classics logo op de linker borst, waardoor de shirts een strakke en cleane uitstraling hebben. Als aanvulling op deze #forever14 t-shirts heeft het merk zogenaamde signature t-shirts gelanceerd in het zwart en wit met daarop de handtekening van Cruyff, zoals we die ook kennen op de Recopa Classic sneakers van het merk.

Bovengenoemde shirts werden door Cruyff Classics gelanceerd met het motto: ''More than a one and a four.'' 14 dus! Hierop volgend is het uiteraard nog even leuk de geschiedenis van het rugnummer kort te vertellen. Tijdens de voorbereiding op en tijdens het begin het seizoen 1970-1971 had Cruyff een liesblessure. Op 30 oktober maakte Nederlandse beste speler ooit pas zijn rentree in de wedstrijd tegen PSV. Tijdens deze wedstrijd droeg Cruyff niet zijn gebruikelijke nummer 9, maar nummer 14. Gerrie Mühren droeg tijdens deze wedstrijd namelijk nummer 9 op zijn shirt. Ook dit was niet zonder reden. Zijn gebruikelijke nummer ontbrak namelijk in de wasmand voor de wedstrijd. Consternatie alom in de kleedkamer voor de wedstrijd, waarop Cruyff tegen Mühren zei: ''Neem jij maar nummer 9, dan neem ik nummer 14 wel.'' Niet zonder succes overigens! Gerrie Mühren scoorde het enige doelpunt in de wedstrijd, waardoor Ajax met 1-0 won van PSV. ''Omdat het zo lekker ging'' speelde Cruyff de weken erna weer met nummer 14 en zou hij dit nummer tijdens zijn carrière veelvuldig dragen. ''Nummer 14... more than a one and a four.''

Enthousiast over deze nieuwe, vette Cruyff Classics t-shirts met de retro nummer 14 op de achterkant of de nieuwe signature t-shirts? Deze kan je vanaf nu kopen voor een bedrag van € 39,95 in de onderstaande shop, evenals de chique legacy polo's van het merk! Directe levering!

Koop deze vette t-shirts direct in deze SHOP!