6 mei 2017

Cruyff Classics lanceert uniek Holland 1974 shirt en trainingsjack

Even een fashion update van onze kant! We kwamen namelijk een wel heel unieke collectie tegen. Bij het merendeel van de lezers zal deze collectie ongetwijfeld bekend zijn. Toch willen wij de uniekheid van deze shirts en jacks uitlichten. Het gaat hier over een special edition 1974 lijn van Cruyff Classics. Op het oog lijken de shirts en jacks uit deze collectie ''gewoon'' gebaseerd te zijn op de shirts en trainingsjacks die oranje droeg tijdens het WK van 1974, waarin het in de finale met 2-1 verloor van West Duitsland. Niets is minder waar. Johan Cruyff droeg tijdens deze periode andere kleding dan zijn teamgenoten met twee in plaats van drie strepen op zijn kleding. Omdat Cruyff in die tijd werd gesponsord door concurrent Puma, die hem voorzagen van de iconische Puma King Boots, weigerde hij de 3 stripes van adidas te dragen. De voetbalbond stemde in met zijn wensen waardoor hij als enige speler met twee strepen op zijn shirt speelde.

Direct fan van deze super unieke en authentieke collectie? SHOP het in deze winkel!

Cruyff Classics Holland 1974 retro shirt

Het Cruyff Classics Holland 1974 is vrijwel gelijk aan het thuissshirt die Johan Cruyff droeg tijdens het WK van '74. Het Cruyff Classics t-shirt is namelijk geheel oranje met de iconische v-hals en twee strepen over de schouders en mouwen. De linker borst is, net als in de jaren '70, uitgerust met de iconische Hollandse leeuw. Uniek aan het t-shirt is dat de achterkant van het shirt is voorzien van het nummer van Cruyff: 14. Dit nummer heeft dezelfde stijl en hetzelfde font als Nederland droeg in de jaren '70. Deze print is dan ook overwegend zwart met een witte omranding, een echte vintage stijl. Niet alleen het design van het shirt is hetzelfde als het shirt die Cruyff droeg in 1974, ook het materiaal van het shirt is hetzelfde. Het Cruyff Classics Holland retro shirt bestaat namelijk ook voor 100% uit katoen. Cruyff Classics heeft naast dit populaire oranje shirt, ook een wit shirt uitgebracht. Dit shirt is gebaseerd op het uitshirt van Oranje in 1974 en bevat twee oranje strepen over de schouders en mouwen. Ook op dit retro shirt prijkt weer met trots een nummer 14 in het oranje/wit.

Cruyff Classics Roberto trainingsjack

Minstens net zo cool is het door Cruyff Classics gelanceerde retro trainingsjack van 1974, gebaseerd op de jacks die Cruyff tijdens zijn periode bij Oranje in de jaren '70 droeg. Super stijlvol, al zeggen wij het zelf! Het jack is natuurlijk oranje met zwarte details en is uitgerust met een vintage baseball kraag. De zwarte accenten komen onder andere terug in de rits, de twee strepen over de schouders en mouwen en in de twee zakken aan de zijkanten van het jack. Op de linker borst staat heel subtiel een Cruyff Classics logo in het zwart/goud en de andere borst bevat natuurlijk nummer 14, maar dan in het oranje! Super authentiek. Minstens net zo ''classy'' is de navy blauwe versie van dit trainingsjack of track top. Dit jack heeft dezelfde stijl en accenten als het oranje/zwarte jack, maar dan zijn de oranje details ingeruild voor navy blauw en de zwarte details voor royal blue.

Cruyff Classics 1974 retro shirt en jack kopen

Een shirt en jack, gebaseerd op een shirt en trainingsjack die maar door één speler werd gedragen... Unieker en authentieker krijg je het volgens ons niet! Ontdek en geniet vooral van deze ''special edition'' Cruyff Classics collectie. Voor € 49,95 scoor je de retro shirts en voor € 69,95 de Cruyff Classics Holland 1974 retro jacks. Nog een tipje? Vergeet niet de memorabele ''legacy'' polo's van het merk te checken!

Koop deze unieke collectie in deze SHOP!