23 oktober 2020

adidas Humanrace Pharrel Williams voetbalshirts

Nu alle voetbalshirts voor 2020-2021 vrijwel allemaal officieel gelanceerd zijn, is het tijd voor de special editions. Adidas is daar meester in, dus kijken we niet op van de nieuwe Human Race voetbalshirts, die het Duitse sportmerk in samenwerking met zanger en creative director van Human Race, Pharrel Williams, heeft gepresenteerd. Het design van deze Human Race voetbalshirts van de key voetbalclubs van adidas (Arsenal, Bayern München, Juventus, Manchester United en Real Madrid) is geïnspireerd door een historisch voetbalshirt van één van deze clubs en natuurlijk is hier een creatieve kwinkslag aangegeven. En leuk ook, deze Humanrace shirts worden de komende periode door clubs ook echt gedragen. Arsenal, Manchester United en Real Madrid dragen de shirts komend weekend als warming-up shirt en Juventus en Bayern München dragen de Humanrace voetbalshirts ook echt tijdens de wedstrijd.

Direct enthousiast over deze unieke voetbalshirts? Check ze exclusief in DEZE SHOP of deze winkel! 

adidas Humanrace Juventus voetbalshirt

De achtergrond

Voordat we ieder voetbalshirt afzonderlijk bespreken, zoomen we eerst nog even in de achtergrond van de samenwerking tussen Humanrace en adidas. Pharrel Williams is natuurlijk geen onbekende van het Duitse sportmerk. De zanger heeft al jarenlang een speciale collectie kleding en sneakers van adidas en is de Creative Director van Humanrace. De Humanrace voetbalshirts van alle clubs zijn in samenwerking met Pharrel Williams tot stand gekomen en halen de inspiratie uit het verleden van de club, dat dan ook diende als uitgangspunt voor het designproces. Williams en zijn team hebben hier hun creativiteit op losgelaten en dit vertaald naar een handgeschilderd design. En ook dit is niet zomaar tot stand gekomen. Het team begon met het volkladden van een simpel katoenen t-shirt en canvas. Alle ingewikkelde details (zoals het clublogo en alle andere logo's) zijn vervolgens opnieuw vorm gegeven om een speciale look te creëren. Van daaruit zijn deze unieke voetbalshirts ontstaan en deze zijn natuurlijk uitgerust met de nieuwste adidas technologieën.

Een ode aan een legendarisch voetbalshirt

Genoeg over het proces en de inspiratie! Als je de shirts ziet ben je direct enthousiast! En ja zeker, het feit dat de Humanrace voetbalshirts gebaseerd zijn op een legendarisch en historisch voetbalshirt helpt zeker mee. Zo is het Arsenal Humanrace voetbalshirt geïnspireerd door het legendarische ''Bruised Banana'' uitshirt van de periode 1991-1993. Aan het retro design van het tenue van destijds is een moderne kwinkslag gegeven. Het voetbalshirt is namelijk een combinatie van blauw en geel met zigzag banen met een druipend effect. Het speciale van dit voetbalshirt is dat op de borst de adidas trefoil en het Arsenal logo staan. Ook deze logo's lijken weer op het voetbalshirt geverfd te zijn. Het Manchester United HumanRace voetbalshirt is geïnspireerd door het uitshirt van 1990-1992. Het voetbalshirt dat wat weg heeft van een ijslandschap met sneeuwvlokken was zo'n dertig jaar geleden geïnspireerd door de house scene van de late jaren '80 en ook dit tenue doet daar weer een beetje aan denken. Op het Humanrace voetbalshirt van Manchester United is de look van begin jaren '90 vertaald naar een tie-dye effect, welke het shirt een moderne uitstraling geeft.

adidas Humanrace Manchester United voetbalshirt

Voor het Humarace voetbalshirt van Bayern München blijven we ook in de jaren '90. Het Bayern München Human Race voetbalshirt is namelijk geïnspireerd door het thuisshirt van 1991-1993. Met name de adidas strepen springen bijna letterlijk van het voetbalshirt af. Op verschillende adidas voetbalshirts begin jaren '90 stonden de drie strepen van adidas breed en diagonaal op de rechter schouder van het voetbalshirt en zo ook bij het Bayern München thuisshirt 1991-1993. Alle details op het Humanrace Bayern München voetbalshirt lijken op het voetbalshirt te zijn geverfd, dus niet alleen de drie blauw/witte adidas banen, maar ook de logo's van Bayern, adidas en Telekom. Voor de Humanrace voetbalshirts van Real Madrid en Juventus maken we een sprong van twintig jaar de toekomst in. Het Real Madrid Humanrace voetbalshirt is geïnspireerd door één van de meest legendarische uitshirts uit de historie van ''Los Blancos.'' Het voetbalshirt is geïnspireerd door het 3e shirt van het seizoen 2014-2015, dat ontwerpen was door designer Yohju Yamamoto. Het betreft het zwarte voetbalshirt met een print van een mythische draak, het symbool voor overwinning, snelheid, eer en grootsheid. Het Humanrace Real Madrid voetbalshirt heeft hetzelfde design. Hiervoor is een speciale waterverf techniek gebruikt, waardoor de draak over het shirt vloeit. Ook de logo's op dit voetbalshirt hebben weer het ''painted'' effect.

adidas Humanrace Bayern München voetbalshirt

Het Juventus Humanrace voetbalshirt is geïnspireerd door het uitshirt van 2015-2016, het eerste uitshirt waarvoor adidas verantwoordelijk was. Roze staat inmiddels synoniem voor Turijn en Juventus en dit uitshirt was dan ook geheel roze met een witte en roze band over het midden en een roze band aan de onderkant van de mouwen. Het Humanrace voetbalshirt heeft ook dit design, maar dan is aan alle designelementen een blurred effect gegeven. Wij zijn enthousiast en natuurlijk Pharrel Williams ook: ''De historie vormt de toekomst. Om vooruit te kijken, moeten we soms eerst naar het verleden kijken. Het belangrijkste in dit proces was het leren van de historie van de clubs en hoe we deze momenten konden vangen vanuit een designperspectief. Ieder voetbalshirt staat symbool voor de rijke historie van de voetbalclub en is ook een eerbetoon aan de universaliteit van sport.''

adidas Humanrace voetbalshirt bestellen

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de Humanrace voetbalshirts van Arsenal, Manchester United, Bayern München, Real Madrid en Juventus. Naast deze voetbalshirts hebben adidas, de clubs en Humanrace ook speciale trainingspakken gelanceerd. De voetbalshirts bestel je voor € 69,95 voor kinderen en € 89,95 voor volwassenen. De pakken zijn alleen voor volwassenen beschikbaar. De training top is € 89,95 en de trainingsbroek € 59,95. Directe levering!

Bestel je Humanrace voetbalshirt direct in DEZE SHOP! 

of deze winkel!