1 december 2021

De smartphones van voetballers

Voetballers en gadgets, het is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Eerder schreven we al een artikel over de auto's van voetballers. Je vraagt je nu waarschijnlijk af welk type smartphone jouw favoriete voetballer gebruikt? Misschien heb je namelijk wel dezelfde smartphone als jouw held. Of misschien ben je gewoon nieuwsgierig en wil je gewoon weten welke gadgets voetballers gebruiken. Vaak kopen deze sterren de smartphone niet zelf, maar worden deze gesponsord door één van de grote smartphone merken. 

Ronaldo

Cristiano Ronaldo, nog steeds één van de beste spelers ter wereld en tegenwoordig weer uitkomend voor Manchester United, is een echte liefhebber van luxe. Hoewel we hem onlangs nog zagen met een iPod Shuffle uit 2010, heeft de aanvaller wel altijd een moderne smartphone. De Portugees gebruikt momenteel het Huawei Mate 10 Porsche design, een luxe design uit de Huawei serie. Aan het label ''Porsche'' is al op te maken dat het om een vrij dure telefoon gaat. De smartphone heeft een winkelprijs van meer dan € 1000,- en ontleent haar design rechtstreeks aan het Porsche team.

Messi

Zevenvoudig Ballon d'Or winnaar Messi kan dan natuurlijk niet achterblijven. De Argentijn verbreekt al sinds zijn zestiende talloze records en heeft net als Ronaldo vele grote prijzen gewonnen. De prijs van zijn smartphone mag er ook zijn. Lionel Messi gebruikt namelijk de iPhone XS Max met een behulzing van 24 karaats goud. De prijs van deze telefoon is meer dan € 4000,- en is door iDesign Gold gesponsord.

Neymar

Van Messi gaan we naar teamgenoot Neymar JR! De snelle en behendige aanvaller heeft ook een stijlvolle mobiele telefoon. De Braziliaan heeft namelijk een iPhone 13 Pro. En net als bij Messi valt de telefoon direct op. Neymar JR gebruikt namelijk een gouden iPhone 13 Pro hoesje, die perfect past bij zijn imago. In het hoesje zijn zijn ook de naam en het rugnummer van Neymar JR (10) verwerkt. Overigens zijn Messi en Neymar JR niet de enige twee spelers bij Paris Saint Germain die een gouden iPhone 13 Pro hebben. Ook Kylian Mbappé en Thiago Silva hebben namelijk deze smartphone.

Hazard

Van Parijs vliegen we naar Madrid, waar Eden Hazard bij Real Madrid de dienst uitmaakt op het middenveld. Onlangs heeft de Belgische sterspeler een iPhone X toegevoegd aan zijn lange lijst van smartphones. De meeste telefoons die al in zijn bezit zijn, betreffen (natuurlijk ook) Apple producten.

Lewandowski, Griezmann & Aubameyang

Een doelpuntenmachine moet natuurlijk ook uitgerust zijn met de nieuwste gadgets en dit is dus ook van toepassing op Bayern München spits Robert Lewandowski. De Poolse aanvaller heeft een langdurige samenwerking met Huawei en heeft dus altijd de nieuwste smartphone uit de Huawei serie. Momenteel gebruikt de speler de Huawei P40 Pro, één van de duurste Android telefoons die bestaan. Een andere Huawei ambassadeur is Antoine Griezmann. De aanvaller van Atlético Madrid heeft ook de Huawei P40Pro, welke één van de beste camera's heeft van alle Android telefoons. Een andere sterspeler die deze smartphone heeft is Arsenal ster Pierre-Emerick Aubameyang. Met een uitverkiezing tot Afrikaans voetballer van het jaar in 2016 en het winnen van de gouden schoen in Engeland en Duitsland, is ''goud'' zijn bijnaam. De sterspeler uit Gabon heeft dan ook een Huawei P40 Pro met een gouden smartphonehoesje, die je kunt bestellen bij smartphonehoesjes.nl

Dybala en Virgil van Dijk

Juventus speler Paulo Dybala maakt ook al een aantal jaar de dienst uit bij Juventus. Aan gadgets geen gebrek. De Argentijnse sterspeler gebruikt de iPhone 11 Pro Max. Een Nederlander mag niet in ons rijtje ontbreken. Virgil van Dijk, uitgeroepen tot beste verdediger in 2019, heeft namelijk dezelfde telefoon als Dybala. Vaak zien we Virgil met deze smartphone inclusief oortjes het veld inspecteren, voordat de wedstrijden van Liverpool beginnen.

De lijst van sterspelers is natuurlijk onuitputtelijk. Met dit artikel hebben we hopelijk een indicatie gegeven welke smartphones de beste voetballers ter wereld hebben! Heeft één van deze spelers dezelfde smartphone als jij? Reageer dan in de opmerkingen hieronder!