22 januari 2021

Top 10 auto's van voetballers

In januari en februari worden er minder voetbalshirts gelanceerd dan andere maanden. Dat betekent dat we wat meer tijd hebben om in te zoomen op de levensstijl van voetballers. De internationale topspelers verdienen veel geld en houden van auto's. Het ontbreekt hen vaak aan niets en dus rijden ze vaak in een luxe auto. Vaak is het zelfs zo dat ze naast de auto die ze van de club krijgen ook privé nog een aantal auto's tot hun beschikking hebben en niet de minste ook. We zetten daarom de top 10 duurste auto's van profvoetballers voor je op een rijtje.

Auto van Pierre Emerick Aubameyang

Een voetballer die bekend staat om zijn luxe levensstijl is Arsenal speler Pierre-Emerick Aubameyang. Je hoeft zijn Instagram maar te kijken en je ziet dat de speler uit Gabon van bling bling houdt. De luxe levensstijl van Aubameyang zien we ook terug in de auto waarin hij rijdt. Aubameyang is namelijk één van de 500 mensen ter wereld die in een LaFerrari rijdt. Ben je toevallig een keer in Londen? Dan kan het zo maar zijn dat Patrick Aubameyang je in het centrum voorbij scheurt. De kleur van zijn LaFerrari is er niet zo maar één. Tegenwoordig heeft de LaFerrari van Aubameyang namelijk een holographic wrap.

Auto van Heung-Min Son

Een andere Premier League voetballer die deel uitmaakt van het selecte gezelschap van LaFerrari coureurs is Tottenham Hotspur speler Son Heung-Min. Per week verdient de Zuid Koreaan meer dan € 125.000 en dus ontbreekt het hem niets aan luxe. Het kan zo maar zijn dat de middenvelder Aubameyang niet alleen tegen komt op het voetbalveld in een clash met Arsenal, maar ook in Londen. De Tottenham Hotspur speler heeft overigens wel een andere kleur. Hij rijdt namelijk in een zwarte LaFerrari.

Auto van Paul Pogba

Van Londen rijden we noordwaarts naar Manchester, waar Paul Pogba de lakens uitdeelt op het middenveld van Manchester United. De Fransman, die het gezicht is van de Predator lijn van Adidas, staat bekend om zijn extravagante kledingstijl, zijn gevoel voor mode en luxe. Ook zijn autokeuze is geen verkeerde. De middenvelder van Les Bleus verdient bij Manchester United meer dan € 400.000 per week en heeft dan ook een aardig wagenpark in zijn bezit, dat in totaal miljoenen waard is. Momenteel rijdt de speler die in 2016 voor een recordbedrag van Juventus naar United transfereerde in de McLaren P1. We hebben even research gedaan en mocht je deze tweedehands op de kop willen tikken, dan betaal je al snel meer dan een half miljoen euro. Voor Pogba is dit niets meer of minder dan zijn weeksalaris.

Auto van Firmino

We blijven in het Noorden van Engeland, waar de aanvaller Firmino met Liverpool tegenwoordig furore maakt. De Braziliaan is tegenwoordig één van de meest bepalende spelers van de club en is mede verantwoordelijk voor de successen van The Reds de afgelopen jaren. Dat zien we ook terug in zijn salarisstrook. De aanvaller verdient ongeveer € 180.00 per week en rijdt in een zilveren Rolls Royce Phantom. Ook bij de Braziliaan hoef je maar een kijkje te nemen op zijn social media en je komt er direct achter dat luxe hem perfect past.

Auto van Dele Alli

Een andere Premier League speler die in dezelfde auto rijdt als Firmino is Engeland international Dele Alli. De aanvaller van Tottenham Hotspur rijdt namelijk tegenwoordig in een aangepaste zwart/grijze Rolls Royse Phantom, waarvan hij het dak van deze krachtpatser alleen al voor meer dan € 10.000 heeft laten verbouwen.

Auto van Michy Batshuayi

Een andere fervente autoliefhebber is Rode Duivels speler Michy Batshuayi. Voordat we het over zijn auto gaan hebben, eerst nog even een leuke anekdote. Een aantal jaren geleden was de aanvaller namelijk groot nieuws in Engeland om zijn parkeergedrag. Op vakantie in Ibiza had hij zijn Lamborghini onopgemerkt onder een boom geparkeerd, omdat de sportauto nu eenmaal niet in het felle zonnetje kon staan. Het gevolg was dat zijn auto door Spaanse autoriteiten werd weggesleept. Dit leverde de spits een boete op van € 400,-. Het was in de periode dat Batshuayi de overstap maakte van Olympique Marseille naar Chelsea en dus was dit nieuws voer voor de Britse tabloids. Inmiddels speelt Batshuayi bij Crystal Palace en rijdt de spits in een zwarte Rolls Royce Dawn, die een prijskaartje heeft van meer dan € 380.000.

Auto van Mesut Özil

Een andere inmiddels ex Premier League speler die van snelle auto's houdt is de Duitse sterspeler Mesut Ozil. De middenvelder die recentelijk de overstap maakte naar Fenerbache heeft al menig auto versleten. Zo is de in Gelsenkirchen geboren speler in het bezit van de snelle Lamborghini Aventador. Daarnaast is de middenvelder de eigenaar van een Mercedes, waarmee hij twee jaar geleden de schrik van zijn leven gehad heeft. In 2019 werd Özil in zijn Mercedes namelijk belaagd door met messen gewapende mannen. Collega Sead Kolasinac, die op dat moment naast Özil in de auto zat, wierp zich op dat moment op als ware held en wist de mannen te verweren. Op social media circuleren nog steeds beelden van deze gewelddadige overval.

Auto van Sergio Aguëro

Een andere sterspeler die in het bezit is van de Lamborghini Aventador is de Argentijn Sergio Aguëro. Waar Özil een fel groene Lamborghini heeft, maakt de aanvallende middenvelder van Manchester City de blits in de zwarte versie. Ook bij deze sterspeler mogen we een incident niet onbesproken laten. In 2017 bezocht Agüero met zijn vriendin een concert van de Colombiaanse zanger Maluma in AFAS Live in Amsterdam. Na afloop reed de taxi (geen Lamborghini dus) tegen een verkeersmast in Amsterdam Buitenveldert. Hierbij brak Agüero één van zijn ribben en was hij een maand uit de roulatie. Zou hij achteraf spijt hebben gehad dat hij niet zelf gereden had?

Auto van Mohammed Salah

Wanneer je niet in een Lamborghini Aventador rijdt, lijk je er niet bij te horen in de Premier League. Ook Liverpool sterspeler Mohammed Salah is de trotse bezitter van een rode Lamborghini Aventador. Met een salaris van € 225.000 per week kan Salah dit makkelijk betalen. We kijken er dan ook niet van op dat Salah ook een Mercedes bezit met een prijskaartje van € 200.000. Deze auto kan zelfs snelheden halen van meer dan 320 kilometer per uur

Auto van Pepe

We sluiten af met de auto van Arsenal speler Nicolas Pépé. De Ivoriaans-Frans voetballer rijdt namelijk in een grijze Lamborghini Aventador. Het lijkt erop alsof hij dit afgekeken heeft bij zijn voormalige collega Mesut Özil.

Auto's van voetballers verzekeren

Het moge duidelijk zijn dat deze voetballers zuinig met hun auto's omgaan, al kan dit natuurlijk soms mis gaan. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dure auto's zijn vaak lokaas voor dieven. Clubs en voetballers hebben hun wagenpark dan ook vaak goed verzekerd met een autoverzekering. Wil je zelf een autoverzekering afsluiten, dan heb je vaak een ruime keuze. In Nederland zijn er bijvoorbeeld al meer dan 50 vijftig verschillende autoverzekeraars. Een WA autoverzekering is daarbij altijd verplicht. Hiermee ben je namelijk gedekt voor de schade die je aanricht bij anderen. Daarnaast kun je een WA casco autoverzekering afsluiten. Dit is een iets uitgebreidere verzekering en waarbij je ook een vergoeding krijgt wanneer je auto gestolen wordt of je auto beschadigd wordt door weersomstandigheden. De meest uitgebreide verzekering is de all risk verzekering. Deze verzekering biedt de meest uitgebreide dekking en vergoedt ook schade die je zelf aan de auto hebt veroorzaakt. Waarschijnlijk hebben de meeste clubs hun auto's op deze manier verzekerd en gaan er vanuit dat voetballers zo slim zijn dit ook te doen. In een volgend artikel kijken we naar het wagenpark van de spelers van het Nederlands Elftal, want ook die is indrukwekkend te noemen!