Nike trainingspak voor kinderen

De nieuwe Nike collectie voor het seizoen 2021-2022 bevat ook weer een nieuw Nike trainingspak voor kinderen. Sterker nog, de nieuwe collectie bevat verschillende voetbal trainingspakken in kindermaten. Het trainingspak kun je ook nog eens geheel naar wens samenstellen. De trainingsbroek kun je namelijk zowel combineren met een trainingsjack als met een training sweater. Daar vertellen we straks meer over. De trainingspakken die we in dit artikel bespreken zijn allemaal beschikbaar in de volgende kindermaten: XS (116), S (128), M (140), L (152) en XL (164).

Ben je op zoek naar een Nike trainingspak voor kinderen? Bestel het direct in de officiële NIKE SHOP! 

Nike Academy Knit trainingspak

Het eerste Nike trainingspak voor kinderen dat we bespreken is direct het goedkoopste Nike trainingspak. Dit betreft namelijk het zogenaamde Nike Academy trainingspak, bestaande uit een trainingsjack en trainingsbroek.  Dit pak is alleen als set beschikbaar. Dit is een zogenaamde knit training suit en dat betekent dat het pak is gemaakt van een wat dikker polyester. Zowel het trainingsjack als de trainingsbroek hebben een standaard template. Ieder jaar brengt Nike kleine wijzigingen aan in het design van de trainingskleding. Bovendien zijn de kleuren van de nieuwe trainingslijn van het Amerikaanse sportmerk gewijzigd. Dit jaar is het trainingspak voor kinderen beschikbaar in het grijs/rood, het zwart/wit en  donkerblauw/wit. De eerst aangegeven kleur geldt daarbij als basiskleur. De tweede kleur komt heel subtiel terug. Laten we kijken naar het zwart/witte trainingspak. De witte kleur komt hierin subtiel terug in de omlijning van de swoosh van Nike op de rechterborst. Daarnaast bevindt zich net boven de zakken van het jack een diagonale, witte lijn. De Nike trainingsjacks voor kinderen hebben bovendien een hoge hals en een doorlopende rits tot de onderkant. Ook de zakken bevatten ritsen. Dit pak wordt gecombineerd met een broek in dezelfde kleur als het jack en ook hierop is een dunne witte lijn verwerkt. Deze lijn loop van de knieën naar de onderkant van de pijpen. Ook de broek is aan de bovenzijde uitgerust met zakken met een rits om spullen in op de bergen. Waar de trainingsbroeken voor volwassenen vaak ritsen (enkelritsen) aan de onderzijde van de pijpen bevatten, hebben deze Nike trainingsbroeken voor kinderen geen ritsen. De broek heeft een standaard pasvorm. Dit gehele pak is voor kinderen slechts € 59,95!

Training sweater en trainingsbroek

Het andere Nike trainingspak voor kinderen bestaat uit een training sweater en trainingsbroek. De trainingstrui voor kinderen ziet er  wat spannender uit dan het trainingsjack. Of dit de reden is dat dit trainingspak wat duurder is, is de vraag. Feit is dat dit pak een wat snellere look heeft. Er zijn namelijk verschillende vlakken met een modieuze kleur op de sweaters verwerkt. Zo heeft de zwarte trainingstrui op de schouders, aan de onderkant van de mouwen en aan de zijkanten een donker groen vlak. Dit combineert perfect met de volt (fel gele) accenten op dit trainingspak. Zowel de swoosh van Nike op de rechterborst als de rits heeft deze kleur. Deze rits is onderdeel van de hoge hals en loopt tot het midden van de borst. Een ander kenmerk van de drill tops zijn de duimgaten aan de onderzijde van de mouwen. Wanneer je je duimen door deze gaten doet, valt de trainingstrui nog strakker om je lichaam. Ook de trainingsbroek is voorzien van groene en fel gele details. Deze komen terug ter hoogte van de zakken aan de zijkanten van de trainingsbroek. Het verschil met het eerder besproken trainingspak is dat deze trainingsbroek wel ritsen bevat aan de onderzijde, waardoor je de trainingsbroek nog makkelijker over je sneakers of voetbalschoenen uit kunt doen. Deze broek heeft ook een tapered fit, wat betekent dat deze strak om de benen valt. Dit pak is niet alleen in het zwart/groen beschikbaar, maar ook in het zwart/paars/roze en het zwart/wit/grijs. De prijs van dit Nike trainingspak is € 79,95.

Materiaal en technologie Nike trainingspakken

Het verschil tussen beide trainingspakken is dus vooral de prijs. Bovendien heeft het pak met de training sweater een wat snellere look door de modieuze kleuren, de vlakken en de iets strakkere pasvorm. Beide pakken zijn echter perfect om in te trainen. Deze zijn namelijk gemaakt van polyester en zijn voorzien van de Nike Dri Fit technologie. Dit systeem zorgt ervoor dat zweet en vocht naar de buitenkant van het pak worden getransporteerd en ook voor ventilatie. Dit maakt het perfect om in je vrije tijd of tijdens het trainen te dragen.

De pakken die we in dit artikel besproken hebben, is echter maar een klein deel van het totale aanbod Nike trainingspakken voor kinderen. Het Amerikaanse sportmerk is bijvoorbeeld ook kledingsponsor van clubs als FC Barcelona, Inter Milan, Chelsea, Tottenham Hotspur, Chelsea, Paris Saint Germain en Galatasaray en verzorgt ook de tenues en trainingskleding van het Nederlands Elftal, Frankrijk, Portugal, Frankrijk, Engeland, Polen, Brazilië, Zuid Korea, Nigeria en tal van andere landen. Van deze teams zijn er ook trainingspakken voor kinderen beschikbaar, zowel met een trainingsjack als een training sweater. Deze pakken zijn echter wel duurder.

Nike trainingspak kinderen bestellen

Het is duidelijk dat er in iedere prijsklasse een Nike trainingspak voor kinderen beschikbaar is. Het goedkoopste pak is € 49,95 en dit loopt tot ongeveer een prijs van € 130,-. Je kunt de pakken sorteren op kleur, op team, maar ook op het materiaal waarvan het gemaakt is. Zo heeft het merk tegenwoordig ook het populaire Nike Tech Fleece trainingspak in het assortiment. Check het allemaal in de onderstaande winkel. Directe levering gegarandeerd!

Dit gehele assortiment is direct beschikbaar in de officiële NIKE SHOP! 

Zwart Nike trainingspak kinderen

Nike trainingspak kinderen

Duimgaten Nike training sweater kinderen

Nike trainingsbroek met enkelrits