9 juni 2021

Nike EK 2021 voetbalshirts | MOVE TO ZERO

Nog een paar dagen en dan begint eindelijk het toernooi waar we al zo lang naar hebben uitgekeken: EURO 2020. Of eigenlijk moeten we zeggen het EK van 2021! 24 teams strijden gedurende een maand om de felgbegeerde beker. Tijdens het toernooi dragen alle teams de gloednieuwe EK 2021 voetbalshirts en natuurlijk is Nike ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt niet alleen de tenues van Oranje, maar ook van acht andere nationale elftallen: Frankrijk, Portugal, Engeland, Polen, Kroatië, Turkije, Slowakije en Finland! Alle Nike EK 2021 voetbalshirts hebben weer een moderne look, zonder dat daarbij de heritage van het nationale elflal uit het oog is verloren. Daarnaast zijn de voetbalshirts van Nike uitgerust met de nieuwste technologieën en ook nog eens op een verantwoorde manier geproduceerd. Lees je mee?

Frankrijk EK 2021 voetbalshirts

Bij de Frankrijk EK 2021 voetbalshirts heeft men de heritage van het nationale elftal zeker niet uit het oog verloren. Het tenue is namelijk geïnspireerd door het voetbalshirt van 1998. In dit tenue wonnen ''Les Bleus'' het WK in eigen land met sterren als Zidane, Deschamps, Lizarazu, Henry, Thuram, Barthez, Blanc, Vieira, Anelka en tal van andere sterren. Het tenue van 1998 was destijds al een moderne interpretatie van het tenue waarin Frankrijk het EK van 1984 won, ook op nationale bodem. Het Frankrijk thuisshirt is dit jaar donkerblauw en bevat een design van dunne, horizontale blauwe banen met op de borst een brede rode baan, die inderdaad doet denken aan de voetbalshirts van 1984 en 1998. In tegenstelling tot de tenues van destijds bevat het Frankrijk thuistenue dit jaar een ronde hals in plaats van een klassieke polokraag. De Frankrijk EK 2021 tenues bevatten wel een speciaal detail in de hals. Hier prijkt namelijk een cirkel met de leus van het nationale elftal: ''Liberté, égalité, fraternité.'' Het Frankrijk EK 2021 uitshirt heeft een Frisse look en staat in het teken van de Franse vlag. Het voetbalshirt is geheel wit en bevat ook een ronde hals. De zijkanten van het tenue bevatten een taping in de nationale driekleur. Deze band is namelijk rood/wit/blauw.

Portugal EK 2021 voetbalshirts

Voor Portugal is alles eraan gelegen de titel van 2016 te prolongeren. Het is dan ook niet gek dat het nieuwe Portugal uitshirt een eerbetoon is aan het tenue van 2016, maar daarover straks meer. Het Portugal thuisshirt bevat dit jaar elementen van de kleuren van het logo van de voetbalbond. Het Portugal thuisshirt is bordeaux rood en bevat aan de zijkanten van het tenue een zigzag taping in het groen/rood/zwart. Deze kleurencombinatie komt ook weer terug in de band aan de onderzijde van de mouwen. De elegante look van het Portugal EK 2021 thuisshirt komt met name tot uiting in de polokraag, welke twee knoopjes bevat. In de polokraag is in het goud de letter P verwerkt. Het Portugal uitshirt heeft dus dezelfde kleur als het uittenue van 2016, het jaar waarin Portugal voor het eerst in de historie het EK won. Evenals het tenue van vijf jaar geleden is het Portugal uitshirt mint groen. Het thema van het thuisshirt is ook doorgetrokken naar het uittenue. Het uittenue van ''Seleção das Quinas'' bevat namelijk drie brede horizontale vlakken, welke verdeeld zijn in twee zwarte en twee rode banen met in het midden een groene band. Het uitshirt bevat daarnaast een V-hals en de mouwen worden afgesloten door een zwarte band!

Kroatië EK 2021 voetbalshirts

De Kroatië voetbalshirts hebben sinds de eerste interlands van het nationale elftal in 1992 al het zogenaamde schaakbord design en ook dit jaar blijft het nationale elftal dichtbij haar roots. Het Kroatië EK 2021 thuisshirt heeft dit jaar een design van grote rode en witte blokken en daarnaast is het tenue aangevuld met blauwe accenten, geïnspireerd door de andere kleur van de Kroatische vlag. De linkerzijde van het voetbalshirt bevat een band in de vorm van een bliksemschicht. Deze zigzag band is iconisch voor het template dat Nike dit jaar gebruikt voor alle nieuwe tenue. Ook de swoosh van Nike op de rechterborst is blauw en de linkerborst bevat het logo van de Kroatische voetbalbond, de HNS. Het Kroatië thuistenue heeft dit jaar bovendien een V-hals en het opvallende daaraan is ook dat de achterkant een v-vorm heeft. Ook het Kroatië EK 2021 voetbalshirt heeft dit jaar een design van blokken. Op het uitshirt zijn de blokken echter kleiner en zijn deze een combinatie van zwart en grijs. Als tegenstander van Kroatië kunnen we zomaar voorstellen dat wanneer je dit tenue tegenkomt, vrij duizelig wordt. In plaats van blauwe details bevat dit tenue rode accenten in de band aan de zijkanten en de swoosh van Nike.

Turkije EK 2021 voetbalshirts

Een retro look is 100% van toepassing op de Nike Turkije EK 2021 voetbalshirts. De basis voor het design van zowel het nieuwe thuisshirt als uitshirt vormen de tenues van de jaren '70. Sterker nog, de Turkije EK 2021 voetbalshirts hebben vrijwel dezelfde looks als vijftig jaar geleden. Het thuisshirt van ''Ay-Yıldızlılar'' is dit jaar wit en wordt gekenmerkt door de brede, rode baan over de borst. In deze band zijn de maan en de ster uit de Turkse vlag en het logo van de voetbalbond verwerkt. Het thuistenue bevat verder een ronde hals en deze kleur komt ook weer terug in de band aan de onderkant van de mouwen. De binnenkant van de hals van zowel het thuisshirt als het uitshirt bevatten de naam van het land; TÜRKIYEM. Het Turkije EK 2021 uitshirt heeft hetzelfde design als het thuistenue, maar is rood in plaats van wit. Verder bevat het uittenue dezelfde elementen als het thuisshirt.

Nederlands Elftal EK 2021 voetbalshirts

Van de Nederlands Elftal EK 2021 voetbalshirts kunnen we met recht zeggen dat dit tenue de meest moderne look heeft van alle voetbalshirts die dit jaar door Nike geproduceerd zijn voor het EK. Het label ''retro'' of ''heritage'' is het minst van toepassing op de tenues van Oranje. Waar de voorgaande edities van de Nederlands Elftal voetbalshirts wel een retro look hadden, heeft men nu gekozen voor een all-over print van ruiten en geometrische vormen. Deze ruiten vormen samen de kop van een leeuw, geïnspireerd door de leeuw uit het KNVB logo. Dit is niet het enige detail van het Nederlands Elftal tenue. Evenals de tenues van Kroatië en Portugal bevatten deze voetbalshirts aan de zijkanten een taping, waarin de initialen van de KNVB zijn verwerkt. De thuistenues van Oranje hebben verder een moderne V-hals, welke aan de binnenkant uitgerust zijn met een Hollandse kroon ter ere van het koningshuis. Het Nederlands Elftal EK 2021 uitshirt heeft evenwel een retro look. Dat komt met name door de polokraag. Verder doet het tenue een beetje denken aan het zwarte uitshirt waarin Oranje tijdens het EK van 2012 speelde. Ook dit tenue bevat een taping aan de zijkanten in het oranje. De polokraag is verder voorzien van twee subtiele oranje lijnen.

Polen EK 2021 voetbalshirts

De Polen EK 2021 voetbalshirts zijn geïnspireerd door de voetbalshirts van de jaren '70 en '80. De jaren '70 look komt met name tot uiting in de badge van de voetbalbond, welke op het midden van de borst van zowel het nieuwe thuisshirt als uitshirt is geplaatst. Dit betreft een retro logo. De binnenkant van de hals bevat wel het moderne logo. Het Polen EK 2021 thuisshirt is verder volledig wit met rode details, welke te vinden zijn in een brede band in de polokraag en aan de onderkant van de mouwen. Ook de swoosh op de rechterborst van het thuisshirt is rood. Het Polen uitshirt heeft juist een modern design. Hoewel het logo van de voetbalbond op het rode uitshirt ook op het midden van de borst staat, heeft het tenue verder alle kenmerken van het nieuwe Nike template. Dit template komt tot uiting in de zigzagband aan de zijkanten van het tenue en de V-hals.

Engeland EK 2021 voetbalshirts

Op de nieuwe Engeland EK 2021 voetbalshirts komt de bijnaam van het nationale elftal prominent tot uiting. Het maagdelijk witte thuistenue van ''The Three Lions'' bevat namelijk een ronde hals in het navy blauw en rood. In deze band is een print van leeuwen verwerkt. De print komt ook weer tot uiting in de zigzag band aan de zijkanten van het voetbalshirt. De logo's van de voetbalbond en Nike prijken op het midden van de borst van de Engeland tenues en dit is een verwijzing naar de tenues van de jaren '60. In 1966 won het Engelse voetbalelftal het WK. Het Engeland EK 2021 is blauw met een design van dunne lijnen, die verwerkt zijn in de stof van het tenue. Bovendien bevatten de uittenues van het keurkorps van Gareth Southgate een all-over print van een leeuwenkudde. Het Engeland uitshirt is daarnaast uitgerust met een polokraag met knoopjes. De badge en de swoosh van Nike op de borst van het Engeland uittenue bevat rode details. 

Alle Nike EK 2021 voetbalshirts zijn onderdeel van de zogenaamde MOVE TO ZERO campagne. Dit is een campagne die door Nike vorige maand is gelanceerd. Bij de productie van alle nieuwe tenues heeft men zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu. Om die reden zijn de tenues geproduceerd van een speciaal polyester, afkomstig van gerecyclede waterflessen. Nike heeft alle tenues bovendien uitgerust met gloednieuwe technieken. De replica tenues bevatten de Nike Dri Fit technologie. Dit systeem is in de stof van de tenues verwerkt en zorgt voor de perfecte ventilatie en afvoer van vocht, zodat de shirts niet blijven plakken aan het lichaam en sneller drogen. De spelers van de nationale elftallen dragen echter de Vapor Match versie van de tenues. Deze tenues zijn uitgerust met de VaporKnit technologie. Deze technologie lijkt veel op de Dri Fit technologie, maar is net wat meer geavanceerd. Op strategische plekken heeft Nike namelijk mesh ventilatiezones in het tenue aangebracht, waardoor deze tenues een nog beter ventilerend vermogen hebben.

Nike EK 2021 voetbalshirts bestellen

Alle nieuwe Nike EK 2021 voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen in de officiële NIKE SHOP! Alle Vapor Match voetbalshirts zijn alleen voor volwassenen beschikbaar en hebben een prijs van € 139,95. De replica tenues kun je zowel voor volwassenen als voor kinderen bestellen. Voor volwassenen zijn de replica/stadium tenues € 89,95 en voor kinderen € 69,95. De broekjes scoor je vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. In de onderstaande winkels kun je je Nike voetbalshirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor gebruikt men de officiële en originele bedrukking die de spelers van alle nationale elftallen ook op het tenue dragen tijdens het EK! Directe levering!

Bestel je Nike EK 2021 voetbalshirt direct in deze SHOP! 

Portugal EK 2021 voetbalshirt Move to Zero

Kroatië EK 2021 thuisshirt

Polen EK 2021 thuisshirt

 

Engeland EK 2021 thuisshirt

Turkije EK 2021 voetbalshirts