26 maart 2021

Hoe kan je het beste voetbalshirts met korting scoren?

Wat is nu de beste periode om goedkope voetbalshirts te bestellen? Die vraag wordt ons geregeld gesteld. Hoewel er op die vraag geen eenduidig antwoord bestaat, zijn er absoluut perioden waarin voetbalshirts minder duur zijn dan normaal het geval is. We mogen best stellen dat voetbalshirts tegenwoordig vrij prijzig zijn. Van voetbalclubs waarvan adidas, Nike en Puma kledingsponsor zijn, en dat is bij de meeste Europese topclubs het geval, moet je van een voetbalshirt van € 90,- voor volwassenen en € 70,- voor kinderen niet schrikken. Dit betreft dan ''slechts'' het replica voetbalshirt en vaak nog niet eens het authentic voetbalshirt, die vaak een prijs van meer dan € 120,- hebben!

Wat is de beste periode om een goedkoop voetbalshirt te bestellen?

Ieder seizoen lanceren profclubs en de kledingsponsor nieuwe voetbalshirts in de aanloop naar een nieuw seizoen. Dit betreft dan niet alleen een nieuw thuisshirt, maar ook een nieuw uitshirt of zelfs een 3e shirt. Natuurlijk mag een nieuwe trainingslijn ook niet ontbreken in de collectie voor het nieuwe seizoen. De eerste clubs beginnen al met de lancering van één van de nieuwe tenues medio april/mei. Dit gebeurt vaak rondom één van de laatste wedstrijden van het seizoen, zodat de fans alvast het tenue voor het nieuwe seizoen kunnen zien en deze massaal willen kopen. Andere clubs presenteren het nieuwe tenue rondom één van de eerste trainingen ter voorbereiding op het seizoen. Over het algemeen worden de nieuwe tenues tussen april en augustus gelanceerd. Dit is de periode waarin de tenues het meest prijzig zijn. Vaak kun je in deze periode geen goedkope voetbalshirts bestellen. Een uitzondering hierop vormen natuurlijk wel de voetbalshirts van eerdere seizoenen. Je hebt kans dat je in deze maanden toch nog een goedkoop tenue kunt bemachtigen. Vaak is het wel goed zoeken of zijn er nog maar enkele maten beschikbaar van het tenue van je favoriete club.

In de eerste maanden van het nieuwe seizoen (augustus-november) blijven de prijzen van de voetbalshirts vaak stabiel. Het seizoen is pas net begonnen en er is nog voldoende vraag van fans. Zeker als de club ook nog eens goed presteert in de nationale competitie of in Europa. Wil je toch een goedkoop voetbalshirt bestellen, dan is de week van Black Friday vaak de perfecte periode. Veel clubs en merken strooien massaal met acties en verlagen de tenues in prijs. Let wel op, want dit is alleen vaak gedurende één week het geval. December is dé feestmaand bij uitstek en een voetbalshirt is een perfect cadeau voor Sinterklaas of voor onder de kerstboom.

Gelukkig breekt daarna januari. Het is de periode waarin consumenten door de dure feestmaand wat minder geld uitgeven en dus minder spenderen. Voor clubs en merken is het het moment om een blik te werpen op de voorraad. Als er nog veel voetbalshirts op voorraad zijn, is dit de periode om de prijzen van de tenues drastisch te verlagen. Daarbij worden natuurlijk wel een paar afwegingen genomen. Als een club nog kampioen kan worden of een Europese prijs kan winnen, zijn clubs en merken vaak wat voorzichtiger met het weggeven van hoge kortingen in deze maanden. Als dit niet het geval is, dan is de periode januari-april de perfecte periode om een goedkoop voetbalshirt te bestellen. Omdat binnen een aantal maanden het nieuwe seizoen weer voor de deur staat, willen de clubs en merken massaal van hun voorraden af en de prijzen verlagen.

Goedkope alternatieven voor een voetbalshirt

Nu hebben we alleen aangegeven wat de beste periode is om een voetbalshirt van het huidige seizoen te bestellen. Deze verkoopprijs van deze voetbalshirts varieert vaak van € 70,- tot € 90,-. Wil je een bedrukking van je eigen naam en nummer of van één van je favoriete spelers op het tenue, dan is dit vaak zelfs meer dan € 15,- duurder. Gelukkig zijn er ook nog andere alternatieven om een goedkoper voetbalshirt te bestellen. Tegenwoordig zijn ook retro voetbalshirts populair. Dit zijn voetbalshirts die geïnspireerd zijn door voetbalshirts uit het verleden. Één van die merken die gespecialiseerd is in de productie van deze retro shirts en ook deals heeft met clubs als FC Barcelona, Juventus, AS Roma, FC Porto en Benfica is het in Nederland gevestigde merk COPA Football. De prijs van deze retro voetbalshirts is beduidend goedkoper dan die van de officiële voetbalshirts van clubs. Een retro shirt bestel je namelijk al voor € 59,95. Daarnaast heeft COPA ook t-shirts in het assortiment, die een prijs hebben van slechts € 39,95. Ook andere merken bieden non-licensed t-shirts aan. Dit zijn dan wel geen voetbalshirts, het zijn wel ideale t-shirts om je club mee aan te moedigen. Het Engelse merk Retake produceert vooral van verschillende landenteams goedkope t-shirts. Deze bestel je al vanaf € 24,95 en zijn perfect om jouw favoriete nationale elftal tijdens grote toernooien als een WK of EK aan te moedigen!

Kortingscodes

Een andere manier om een goedkoop voetbalshirt te bestellen, zijn natuurlijk kortingscodes. Zo nu en dan hebben merken, clubs of webshops een kortingscode beschikbaar, waarvan je gedurende een korte periode gebruik kunt maken en je voetbalshirt nog goedkoper kunt bestellen. Deze kortingscode wordt vaak gecommuniceerd via social media of de nieuwsbrief. We adviseren dus altijd je favoriete club te volgen op social media of je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van verschillende voetbalwebshops. 

Een ander hulpmiddel is gebruik te maken van een vergelijkingswebsite, zoals Supersales. Bij Supersales kun je bij ieder voetbalshirt vergelijken waar je deze voor de laagste prijs kunt bestellen en dus geld kunt besparen. Supersales is namelijk een verzameling van alle aanbiedingen van webshops bij elkaar, zodat je gemakkelijk kunt winkelen tegen een scherpe prijs. Bij Supersales kun je zelf een persoonlijk profiel maken met je eigen maat, merken en kleuren. Je kunt daarnaast op de hoogte gehouden worden wanneer jouw favoriete producten in de uitverkoop gaat en je als één van de eersten gebruikt kunt maken van de aanbieding! 

We gaven het al aan, het is lastig om een eenduidig antwoord te geven over hoe je het beste een goedkoop voetbalshirt kunt scoren. Met dit artikel hopen we je in ieder geval een beetje op weg te hebben geholpen!

 voetbalshirts