4 maart 2021

De huizen van Messi en Ronaldo

Voetballers als Cristiano Ronaldo en Messi hebben inmiddels een fortuin verdiend met hun voetbalcarrières. Dat geld staat niet alleen op de bank, maar moet een beetje rollen. Eerder schreven we al een artikel over de snelle bolides waarin deze sterren rijden, vandaag nemen we een kijkje in de huizen van deze sterren. Waar wonen ze momenteel, hoe hebben ze hun huis ingericht en niet onbelangrijk in de prestigestrijd tussen deze twee voetballers: wie heeft het duurste huis?

Het huis van Messi in Barcelona

Naar verluid heeft Messi een jaarsalaris van ongeveer 140 miljoen euro, zonder bonussen. Deze bonussen betreffen bijvoorbeeld tekengeld van ongeveer 115 miljoen euro of de loyaliteitsbonus van ongeveer 78 miljoen euro. Duidelijk is dat Lionel Messi zich een duur huis kan veroorloven en dat is dan ook zeker het geval. De Argentijn bezit een aantal huizen in Spanje, Argentinië en Frankrijk. Het overgrote deel van zijn tijd is één van 's werelds beste voetballers ooit in Catalonië, waar hij twee huizen bezit. Één van die huizen bevindt zich in het prestigieuze Castelldefels, een plaatsje 12 kilometer gelegen van Barcelona. De villa in Castelldefels bestaat uit drie verdiepingen met grote ramen met fantastisch panoramisch uitzicht. Rondom het huis bevinden zich grote terrassen. Het huis is door Messi en zijn vrouw Antonella Roccuzzo natuurlijk mediterraan ingericht, wat met name tot uiting komt in de kleuren die gebruikt zijn. De muren en hoge plafonds van het huis zijn effen wit en de houten vloeren in de verschillende kamers zijn beige. Niet alles is super strak ingericht, er is namelijk ook ruimte voor wat kunst. Een aantal wanden in het huis zijn versierd met speciale Argentijnse patronen. Rondom deze wanden zijn lampen met ingebouwd led verwerkt, zodat de kunst er nog beter uitspringt! De design meubels in het huis van Messi zijn natuurlijk ook allemaal goed op elkaar afgestemd. Deze zijn namelijk een combinatie van donkerbruin en lichtbruin, wat weer perfect past bij de gestoffeerde effen witte en grijze meubels in de huiskamer van de stervoetballer. Dan hebben we het nog niet eens over de keuken gehad. Het huis heeft namelijk een grote woonkeuken met alles er op en eraan. Aan luxe ontbreekt het Messi ook aan niets. Natuurlijk beschikt zijn huis over een grote fitnessruimte, waar de aanvaller van Barcelona zich perfect in shape houdt. De vier kinderen van Messi kunnen zich ook goed vermaken. Het huis beschikt namelijk over een groot buitenzwembad en naast zijn huis heeft de Argentijn ook een voetbalveld en een speeltuin aan laten leggen. De totale waarde van alleen al dit huis is naar verluid zo'n zeven miljoen euro.

Het huis van Ronaldo in Turijn

Voor het huis van Cristiano Ronaldo vliegen we noordwaarts naar Turijn, waar de Portugese aanvaller sinds 2018 voor Juventus speelt. Met een salaris van bijna 100 miljoen euro per jaar (exclusief bonussen) doet de aanvaller niet onder voor Messi. Ook Ronaldo heeft verschillende huizen in zijn bezit. Naast zijn villa in Turijn, beschikt hij over huizen/appartementen in New York, Madrid, Marbella en Lissabon. Als we naar het huis van Ronaldo in Turijn kijken, is het predicaat ''koning van Turijn'' geen vreemde vergelijking. CR7 beschikt namelijk over een groot perceel aan de rand van Turijn, waarop zich twee aangrenzende villa's bevinden. Het huis is gelegen in de heuvels en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Om bij het paleis van Ronaldo te komen, moet je eerst over een lange privéweg rijden, die uiteraard bewaakt is door zijn beveiligers, alvorens je bij de toegangspoorten van het huis van de Portugese wereldster komt. De twee villa's hebben aparte ingangen en rondom deze huizen bevindt zich een grote botanische tuin en een wijd gestrekt bos, waardoor Ronaldo genoeg privacy heeft. Het huis heeft maar liefst acht slaapkamers en grote woonkamer, die wat weg heeft van een grote balzaal. Qua inrichting heeft het huis veel overeenkomsten met zijn villa in Madrid. Het huis beschikt over een state of art sportschool met ultra moderne led verlichting en daarnaast heeft de wereldster de beschikking over een binnenzwembad. Het huis herbergt bovendien een grote speelkamer met glijbanen en een speelkasteel voor zijn kinderen Cristiano JR, Eva Maria, Alana en Mateo. Recentelijk kregen we op Instagram nog meer details van het huis van de ster te zien. In de huiskamer van Ronaldo bevinden zich levendige groene sofa's met kussens met luipaardprint. Ook kunst mag niet ontbreken in het huis. In één van de gangen hangt een groot zwart/wit portret met daarop een afbeelding van de meester himself. Het huis heeft verder een grote hal met marmeren trappen en vloeren, waar in een vitrinekast ook de Ballon D'Or trofeeën van de Portugees gestationeerd zijn. De waarde van de villa van Ronaldo in Turijn is naar verluid ook zo'n zeven miljoen euro waard.

Dat 's werelds beste voetballers een luxe leven leiden is duidelijk! In een volgend artikel bespreken we de vakantie optrekjes van beide voetballers!