Waar en wanneer bestel je een goedkoop voetbalshirt?

Een nieuw jaar betekent niet alleen nieuwe kansen of voornemens, het betekent ook dat je op verschillende webshops nog goedkoper een voetbalshirt kunt kopen. De meeste nationale en internationale competities zijn inmiddels over de helft. In de tweede seizoenshelft worden de prijzen echt verdeeld. Bovendien worden rond de laatste speelrondes alweer de nieuwe voetbalshirts voor een nieuw seizoen gelanceerd. Dit betekent dat de voetbalshirts en tenues van het huidige of afgelopen seizoen massaal de SALE ingaan. Wij geven in dit blogs een aantal tips om zo goedkoop mogelijk een voetbalshirt te bestellen, dus niet alleen in januari, maar ook in andere maanden.

BLACK FRIDAY

Inmiddels is BLACK Friday ook in Nederland en België perfect geïntegreerd. Bijkomend voordeel is dat deze dag ieder jaar daags voor Sinterklaas is. In 2020 staat Black Friday gepland op 27 november. Op deze datum en waarschijnlijk ook een aantal dagen daarvoor doen merken als adidas, Nike en Puma hun voetbalshirts massaal in de SALE. Ook bij verschillende voetbalshops geeft men in deze periode kortingen weg tot wel 50%! Dit betreffen voetbalshirts en trainingskleding waar ''gewoon'' nog gedurende een half jaar in gespeeld of getraind wordt. Voetbalshirts van eerdere seizoenen zijn in deze periode zelfs nog goedkoper. Bij oudere tenues moet je er niet van op kijken als je een voetbalshirt met een korting van tot wel 80% kunt bestellen. Rond deze periode bestel je ook vaak een goedkoop Barcelona trainingspak voor kinderen! 

Januari – April

In de introductie van dit artikel gaven we het al aan. De eerste maanden van het jaar zijn altijd ook een perfecte periode om een goedkoop voetbalshirt te bestellen. De reden hiervan is dat de lancering van het nieuwe thuisshirt, uitshirt of 3e shirt er dan alweer aan zit te komen. Merken en winkels weten precies wanneer de lancering van een nieuw tenue er aan zit te komen. Hoe meer de datum nadert, hoe sneller de merken en clubs van hun oude voorraad en dus voetbalshirts af moeten. Tegenwoordig worden voetbalshirts steeds vroeger gelanceerd. Begin april lanceren voetbalclubs en merken vaak al de nieuwe tenues voor het nieuwe seizoen, dat officieel pas in juli start. In dit nieuwe tenue spelen de clubs dan ook al een aantal wedstrijden aan het einde van het seizoen om de supporters warm te maken voor het nieuwe tenue. En over het algemeen geldt: hoe eerder een tenue gelanceerd wordt, hoe meer het opbrengt, zeker als het tenue er fantastisch uitziet.

Kortingsbon of cadeaucode

Een andere perfecte kans om een goedkoop voetbalshirt te gebruiken, is gebruik te maken van een cadeaubon. Veel sportmerken en webshops hebben tijdelijke acties en maken onder andere gebruik van een kortingscode, die geldig is voor een bepaalde periode. Wanneer je deze kortingsbon in de webshop van het merk, de club of de voetbalwebshop verzilvert, krijg je een korting. Sommige van deze winkels hebben ook kortingsbonnen die gedurende het gehele jaar geldig zijn. Wanneer je je bijvoorbeeld inschrijft voor de nieuwsbrief van een webshop, krijg je een korting op je eerste bestelling. Deze kortingsbon wordt vaak per e-mail toegestuurd. Hetzelfde geldt wanneer je bijvoorbeeld lid wordt van één van de social mediakanalen (zoals Instagram, Facebook of Twitter) van deze winkels. Ook dan wordt er geregeld een kortingsbon aangeboden, die je bij je eerstvolgende bestelling kunt verzilveren. Ben je op zoek naar een kortingscode dan raden wij je aan om de kortingsbon soccerfanshop direct te verzilveren. Bij deze winkel hebben ze iedere maand een andere actie, waardoor je eigenlijk altijd wel een goedkoop voetbalshirt kunt bestellen in deze winkel of in ieder geval gebruik kunt maken van gratis verzending!

Goedkope voetbalshirts tijdens EK's of WK's

Tijdens grote toernooien als een WK of EK moet je vaak goed zoeken om een goedkoop voetbalshirt te bestellen. Vaak pas wanneer een land wordt uitgeschakeld tijdens een toernooi gaan de tenues in de uitverkoop. Simpelweg omdat er dan bijna geen vraag meer naar is. Voor volwassenen zijn de shirts tegenwoordig al meer dan € 90,- en voor kinderen € 70,-. Wil je deze shirts nog laten bedrukken met een eigen naam en nummer, dan wordt het een nog duurdere hobby. We krijgen dan ook vaak vragen of er dan geen goedkopere alternatieven zijn. Gelukkig zijn die er wel! Ook in een goedkoop voetbal t-shirt kun je je favoriete land of club aanmoedigen. Één van die merken die goedkope t-shirts in haar assortiment heeft, is het merk Retake. Dit van origine Engelse kledingmerk heeft meer dan 1000 t-shirts in haar assortiment, geïnspireerd door de voetbalshirts of retro shirts van clubs en landen. Deze t-shirts bestel je voor zowel volwassenen als voor kinderen al vanaf een bedrag van € 24,95!

Goedkope voetbalshirts