7 november 2017

Schotland thuisshirt 2018-2019 gelanceerd

Adidas en Schotland volgen de adidas retro trend die is ingezet voor het ontwikkelen en lanceren van de nieuwe nationale elftal shirts 2018-2019. Schotlands nationale elftal heeft de bijnaam ‘Tartan Army’ gekregen van de supporters. Dit is afgeleid van de kilts die een bepaald traditioneel patroon hebben namelijk: Schotse ruiten (een tartan). De Schotten zijn vanaf 1998 niet meer gekwalificeerd geweest voor een WK en ze hadden alles op alles gezet in de kwalificatiereeks naar aanloop van het WK in Rusland. Helaas hebben de hardwerkende Scotten het niet bereikt en zijn ze niet gekwalificeerd voor het WK 2018 in Rusland. Wat de Scotten wel bereikt hebben: het lanceren van een fantastisch thuisshirt in samenwerking met adidas…!

Schotland shirt en tenue WK 2018

Schotland kent een lange interland geschiedenis. De eerste voetbalinterland die ooit plaats vond was in 1872 tegen Engeland. De landen speelden deze wedstrijd doelpuntloos gelijk. Daarna verloor Schotland twee van de eerste interlands, beide tegen Engeland. Terug naar het heden, zorgden nederlagen tegen Slowakije en Engeland voor een moeizaam begin van de kwalificatiereeks voor het WK van 2018. Maar Schotland keerde het tij en begon een inhaalrace met een 1-0 zege op Slovenië. Daarna in de wedstrijd tegen aartsrivaal Engeland kwamen de Schotten op een 2-1 voorsprong dankzij twee vrije trappen van Leigh Griffiths, heel Schotland werd gek! Maar helaas maakte in blessuretijd Harry Kane de gelijkmaker voor Engeland. Schotland won wel van Malta en Litouwen waardoor ze terug in de race waren voor de tweede plaats achter Engeland. De achterstand op Slowakije was nog maar 1 punt en er hoefden nog maar twee wedstrijden gespeeld te worden. De Schotten wonnen van Slowakije, maar speelden daarna gelijk tegen Slovenië, waardoor ze door een minder doelsaldo onder Slowakije eindigden en zich niet konden kwalificeren voor het WK 2018 in Rusland…

Het nieuwe voetbalshirt van Schotland is een kunstwerk in de vorm van een shirt! Het shirt is overwegend navy blauw en bevat een subtiele graphic op de voorkant van het shirt. Deze graphic is afgeleid van de iconische graphic/print template die in 1988 werd gebruikt op onder andere het shirt van Nederland. De mouwen en de achterkant van het shirt zijn verder volledig navy blauw. De badge van het Schotse elftal is op de linkerborst geweven en het adidas logo in het wit op de rechterborst. Het shirt bevat een v-hals in een witte kleur, net als de banden aan de onderkant van de mouwen. De drie adidas strepen lopen aan de zijkanten van het shirt vanaf de oksel tot de onderkant van het shirt. Deze zijn een witte kleur. Het shirt is gemaakt van zweet afvoerend Climalite materiaal. Deze technologie zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Het shirt heeft verder een regular fit. Dit betekent een wijdere body met een recht silhouet, kortom de juiste balans tussen een losse en strakke pasvorm. Het nieuwe tenue van Schotland wordt compleet gemaakt door een voetbalbroekje in een witte kleur met navy blauwe adidas strepen. Op dit broekje staan ook weer de logo’s van adidas en het nationale elftal van Bosnië-Herzegovina. De kousen hebben een rode kleur en maken dit tenue compleet. 

                                   

Schotland thuisshirt bestellen

Het nieuwe Schotland thuisshirt voor 2018-2019 kan je per direct kopen in de onderstaande webshops. Dit kan voor kinderen en volwassenen. Voor KIDS heeft het shirt een prijs van € 74,95 en voor volwassenen € 89,95. In deze online winkels kan je het shirt van Schotland laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. Wil je andere producten van Schotland kopen? Check het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwe Schotland shirt altijd in deze SHOP!