9 maart 2019

Voetbalshirts Schotse vrouwenelftal 2019-2021

Voor het eerst in de geschiedenis heeft adidas speciale voetbalshirts voor het vrouwenelftal van Schotland gelanceerd. Eerdere voetbalshirts van het vrouwenelftal waren altijd geïnspireerd door het design van het shirt van de mannen. Met het oog op het WK van 2019 in Frankrijk is adidas daar vanaf gestapt en heeft het dus speciale tenues voor het keurkorps van Shelley Kerr uitgebracht. Deze nieuwe tenues dragen de vrouwen onder andere tijdens de wedstrijden in Frankrijk. Tijdens dit toernooi neemt het land het in poule D op tegen Engeland, Argentinië en Japan. De tenues worden bovendien gedragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2021.

Thuisshirt Schotse vrouwenelftal 2019-2021

Het thuisshirt van het Schotse vrouwenteam heeft een vrij simpel design. Dit voetbalshirt is navy blauw met verschillende witte details, verwijzend naar de traditionele kleuren en de vlag van het land. De witte accenten zijn te vinden in de bies aan de onderkant van de mouwen, de ronde hals en in de drie adidas stripes op de schouders. Op de borst prijken de logo van adidas en de Schotse voetbalbond. Adi is al sinds 2010 kledingsponsor van de Schotse voetbalbond en dit contract werd vorig jaar tot 2022 verlengd. Het nieuwe thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten blauwe adidas strepen. De kousen zijn weer overwegend navy met witte adidas strepen. Op zowel de kousen als het broekje staan uitingen van het Duitse sportmerk en de Schotse FA.

Uitshirt Schotse vrouwenelftal 2019-2021

Het nieuwe uitshirt van het Schotse vrouwenteam heeft een iets spannender design, maar is wel gebaseerd op een standaard template van adi. Het shirt is namelijk geïnspireerd door het TIRO 19 template. Dit template wordt gekenmerkt door de verticale flitsende strepen met geometrische vormen over het tenue. Dit betreft hetzelfde template als de 3e shirts van clubs als Juventus, Real Madrid en Manchester United van afgelopen seizoen. Ook het uitshirt van het vrouwenelftal van Duitsland heeft dit template.  Het shirt van de Schotse vrouwen is geheel roze en bevat bovendien zwarte details. Deze zijn te vinden in de drie strepen van adi aan de zijkanten en in de toelopende V-hals. Het uittenue van Schotland wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met roze accenten. De kousen hebben ook deze kleurencombinatie. Uiteraard zijn de nieuwe tenues ook weer uitgerust met de adidas Climalite technologie. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de tenues waarin de Schotse vrouwen debuteren op het WK.

Schotland voetbalshirt kopen

De tenues van het vrouwenelftal van Schotland kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshops. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen € 80,- en voor kinderen € 70,-. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking. Check ook goedkope t-shirts en hoodies van het vrouwenteam van Schotland! Directe levering!

Bestel de dames voetbalshirts van Schotland in deze SHOP!