Schotland voetbalshirts 2022-2023

De Schotse voetbalbond en kledingsponsor adidas hebben de nieuwe Schotland voetbalshirts 2022-2023 gepresenteerd. In deze tenues spelen de mannen van Schotland de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024 en het Schotse vrouwenelftal ook tijdens de wedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2023. Ook dit jaar is adidas weer verantwoordelijk voor het design de productie van de Schotland tenues. Het Duitse sportmerk heeft sinds 2010 een samenwerkingsverband met de Schotse voetbalbond.

Schotland thuisshirt 2022-2023

Het Schotland thuisshirt 2022-2023 is natuurlijk donkerblauw en bevat verder zowel paarse als witte accenten. De adidas trademark strepen op de schouders zijn paars en de ronde hals bevat een witte lijn. Ook de taping op de zijkanten van het Schotland thuisshirt is wit. Het meest opvallende aan het Schotland voetbalshirt is de band aan de onderkant van de mouwen. Deze bevatten het iconische Schotse tartan patroon, geïnspireerd door de Schotland voetbalshirts van 1994 en 1996. De voetbalshirts van de jaren '90 bevatten deze tartan print echter op de body van het voetbalshirt. De rechterborst is uitgerust met het nieuwe adidas performance logo. Dit logo bestaat uit drie diagonale blokken en wordt ook wel het 3BAR logo genoemd. Het woordmerk van adidas is uit het logo verdwenen. Op de linkerborst prijkt het logo van de Schotse voetbalbond, de Scottish Football Association (SFA). In de nek op de achterzijde van het voetbalshirt prijkt een logo van de Schotse distel. De achterzijde van het voetbalshirt is iets langer en bevat bovendien een brede paarse band. Het Schotland thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten paarse adidas strepen. Op de voetbalbroekjes staan ook de logo's van de voetbalbond en adidas. De kousen van het thuistenue zijn donkerblauw met aan de bovenzijde paarse adidas strepen en op het midden de bijnaam van het land: ALBA.

Schotland uitshirt 2022-2023

Het Schotland uitshirt 2022-2023 is overwegend wit en bevat ook een subtiele tartan print over de body van het tenue. Deze print is in het materiaal van het tenue verwerkt en is bijna niet zichtbaar. Ook dit voetbalshirt bevat paarse accenten. Zowel de adidas trademark strepen op de schouders als het adidas logo op de rechterborst zijn paars. De overlappende V-hals is donkerblauw en de band aan de onderkant van de mouwen is paars/navy blauw. Hetzelfde geldt voor de taping op de zijkanten van het tenue. Het Schotland uittenue wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje met op de zijkanten witte adidas strepen. De kousen zijn wit met aan de bovenzijde paarse adidas strepen.

Zoals alle adidas tenues zijn de nieuwe Schotland voetbalshirts uitgerust met de adidas AeroReady technologie. Dit systeem is in de stof van de voetbalshirts verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe adidas Schotland voetbalshirts 2022-2023, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Robertson, McTominay, Adams, Gilmour, Tierney, McGinn, Hickey, McGregor en nog meer spelers.

Schotland voetbalshirt bestellen

De nieuwe Schotland voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 90,- en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 70,-. De voetbalbroekjes bestel je vanaf € 38,- en de kousen zijn € 22,-. In deze webshop kun je het nieuwe Schotland tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel de Schotland voetbalshirts exclusief in deze SHOP!

Schotland thuisshirt 2022-2023

Schotland uitshirt 2022-2023

Detail Schotland thuisshirt 2022-2023

Detail Schotland thuisshirt 2022-2023

Detail Schotland thuisshirt 2022-2023