Dit zijn de Schotland EK 2024 voetbalshirts!

De Schotland Euro 2024 voetbalshirts zijn officieel gepresenteerd met het motto: ''OUR SHIRT. OUR CLAN'''. In deze tenues speelt het Schotse voetbalelftal niet alleen de EK 2024 wedstrijden, maar ook de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026. Tijdens het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland speelt Schotland tegen het gastland, Hongarije en Zwitserland in poule A. Ook dit seizoen is adidas weer de producent van de tenues van ‘’The Tartan Army’’. Deze functie heeft het Duitse sportmerk al sinds 2010.

Schotland thuisshirt 2024-2025

Het adidas Schotland thuisshirt 2024-2025 is ook dit jaar weer navy blauw en bevat en design van geometrische vormen, waarin flitsende diagonale blauwe strepen zijn verwerkt. Dit design symboliseert zowel de nationale vlag van Schotland als de tartan, de geruite wollen stof, waarvan de Schotse kilt gemaakt wordt. Qua template heeft het Schotland tenue alle kenmerken van het adidas TIRO24 template. Dit template gebruikt adidas dit seizoen voor alle voetbalshirts en is geïnspireerd door het Teamgeist template van 2006. Dit betekent dat het Schotland thuisshirt aan de zijkanten een golf/diagonale baan bevat en op dit tenue is deze baan fel geel. Deze kleur komt ook terug in de rand aan de zijkanten van de ronde hals en het adidas logo op de rechterborst. De adidas strepen op de schouders zijn wit en de linkerborst is traditiegetrouw uitgerust met het logo van de Schotse voetbalbond, de Scottish FA. In de nek op de achterzijde van het tenue prijkt de nationale vlag. Het Schotland thuistenue wordt gecompleteerd door een donkerblauw voetbalbroekje met aan de zijkanten een fel gele golf. Deze golf loopt door van het voetbalshirt. De golf is ook onderdeel van de donkerblauwe Schotland sokken. Zowel op het voetbalbroekje als de kousen ontbreken de adidas strepen, maar staan wel uitingen van de voetbalbond en adidas.

Schotland uitshirt 2024-2025

Het adidas Schotland uitshirt 2024-2025 heeft vooral een opvallende kleurencombinatie Dit voetbalshirt is namelijk lichtblauw met paarse accenten. Het template is hetzelfde als het thuisshirt. De zijkanten van het uitshirt zijn namelijk uitgerust met een paarse golf en in de sidepanels bevindt zich een design van flitsende diagonale paarse lijnen, welke een nieuw elan geven aan de traditionele tartan look. Ook dit shirt is voorzien van een ronde hals en heeft aan de zijkanten een paarse rand. Ook de adidas strepen op de schouders, het logo van het merk en het logo van de Schotse voetbalbond zijn paars. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een lichtblauw voetbalbroekje met aan weerszijden een paarse golf. Dit is ook weer de kleurencombinatie van de sokken van het Schotland EK 2024 uittenue.

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas AeroReady, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie
  • Pasvorm: Normaal

Schotland voetbalshirts bestellen

De adidas Schotland EK 2024  voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen zijn (maten XS, S, M, L, XL, XXL) zijn beide shirts € 99,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 74,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 23,-. Check ook de nieuwste Schotland trainingskleding in deze winkels!

Dit zijn de Schotland EK 2024 voetbalshirts!
Dit zijn de Schotland EK 2024 voetbalshirts!
Dit zijn de Schotland EK 2024 voetbalshirts!
Dit zijn de Schotland EK 2024 voetbalshirts!
Dit zijn de Schotland EK 2024 voetbalshirts!
Dit zijn de Schotland EK 2024 voetbalshirts!
Dit zijn de Schotland EK 2024 voetbalshirts!