11 november 2019

Schotland thuisshirt 2020-2021

De Schotse FA en adidas hebben deze week ook het nieuwe Schotland voetbalshirt voor de periode 2020-2021 gepresenteerd. Dit gebeurde op een speciaal event in Glasgow. Mocht het Schotse voetbalelftal zich via de Nations League play-offs onverhoopt plaatsen voor het EK van 2020, dan speelt het in dit voetbalshirt de Euro 2020 thuiswedstrijden. Als dat niet het geval is, dan speelt Schotland in dit voetbalshirt de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 in Qatar. Ook komende jaargang is adidas weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de tenues van het keurkorps van manager Alex McLeish. Deze functie heeft het merk al sinds 2010. Beide partijen hebben in ieder geval nog een contract tot en met het WK van 2022.

Schotland thuis shirt en tenue 2020/21

Het nieuwe tenue werd door adidas uiteraard gepresenteerd met een leus en deze keer was dat de volgende: ''When we go together, nothing matters more.'' Deze campagne refereert naar de historie van het Schotse elftal, maar ook naar de toekomst. Adidas heeft het shirt uitgerust met retro accenten, maar uiteraard is het tenue ook weer uitgerust met moderne details, zodat het een perfect tenue is om ook op straat te dragen. Zoals vrijwel alle voetbalshirts van de landen waarvan adidas kledingsponsor is, bevat het nieuwe Schotland voetbalshirt voor 2020-2021 een all-over print. Het shirt is marineblauw en bevat een design van horizontale golven over het shirt. Deze banen hebben een onstuimig design, waardoor het erop lijkt alsof deze met de hand op het voetbalshirt zijn aangebracht. Eenzelfde soort design zagen we al terug bij het nieuwe Hongarije voetbalshirt. Het tenue is bovendien uitgerust met twee brede banen aan de onderkant van de mouwen. Hier bevindt zich een rode en witte baan, waardoor het tenue geheel in stijl is van de kleuren van de schotse vlag. Ook de drie strepen van adidas op de schouders zijn wit, evenals het adidas logo op de rechterborst. De linkerborst bevat het embleem van de Schotse voetbalbond, de Scottish Football Association (SFA). Het Schotland tenue wordt komend jaar compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje met aan weerszijden witte adidas strepen. Dit is ook de kleurencombinatie van de kousen van het tenue. De nieuwe Schotland voetbalshirts voor 2020-2021 zijn door adi uitgerust met de nieuwe adidas AeroReady technologie. Deze technologie volgt de Climalite technologie op, maar heeft ongeveer dezelfde werking. Het zorgt namelijk voor verkoeling, vochtafvoer en ventilatie, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Schotland tenue. Dit voetbalshirt wordt voor het eerst gedragen tijdens de interlands tegen Cyprus (16 november) en Kazachstan (19 november). In dit nieuwe tenue zien we vanaf nu spelers als Robertson, Tierney, McTominay, Jack, Naismith, McGinn, Fraser en nog meer spelers.

Schotland voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Schotland voetbalshirt voor 2020-2021 kun je vanaf eind deze maand bestellen in de onderstaande winkel. De prijs van het shirt is voor volwassenen € 89,95. In deze shop kun je het tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je bovendien goedkope Schotland t-shirts om het nationale elftal mee aan te moedigen. Directe levering!

Bestel je Schotland voetbalshirt altijd in deze winkel

of deze SHOP! (inclusief goedkope t-shirts)

Schotland Euro 2020 voetbalshirt

Schotland voetbalshirt 2020-2021

Schotland tenue 2020-2021