Schotland vrouwen voetbalshirts 2023-2024

De Schotse voetbalbond en kledingsponsor adidas hebben vandaag de nieuwe Schotland vrouwen voetbalshirts 2023-2024 gepresenteerd. In deze tenues speelt het Schotse vrouwenvoetbalelftal de interlands tijdens de periode 2023-2024. Het Schotse vrouwenvoetbalelftal heeft zich niet geplaatst voor het WK vrouwenvoetbal, dat in de zomer van 2023 plaatsvindt in Australië en Nieuw Zeeland. Ook dit jaar is adidas weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Schotland dames voetbalshirts. Het Duitse sportmerk heeft sinds 2010 een samenwerkingsverband met de Schotse voetbalbond.

Schotland vrouwen uitshirt 2023-2024

Zoals alle nieuwe uitshirts van de nationale vrouwenteams waarvan adidas de kledingsponsor is, is het Schotland uitshirt geïnspireerd door de natuur van het land. Het Schotland vrouwen uitshirt 2023-2024 haalt inspiratie uit de paarse heidebloemen, die het Schotse hoogland versieren. De heidebloem is bovendien de nationale bloem van het land. Het Schotland dames uitshirt heeft als basiskleur lichtpaars en bevat een all-over print van donkerder paarse vlekken, die symbool staan voor het landschap. Alle details op het tenue zijn zwart. De adidas strepen op de schouders zijn zwart en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen en de band op de zijkanten van het tenue. Deze band loopt door naar de achterzijde van het Schotland vrouwen uitshirt. Op de rechterborst prijkt het nieuwe adidas performance logo. Dit logo bevat alleen nog maar drie diagonale blokken en wordt daarom het adidas 3BAR logo genoemd. De andere borst bevat het logo van de Schotse voetbalbond: Scottish FA. Het Schotland dames uitshirt heeft een ronde hals. Het Schotland dames uittenue wordt compleet gemaakt door een lichtpaars voetbalbroekje met aan de zijkanten zwarte adidas strepen. Dit is ook de kleurencombinatie van de kousen. Het Schotland dames uitshirt betreft overigens wel een ander uitshirt dan de mannen van het nationale elftal dragen. Deze dragen namelijk de Schotland voetbalshirts 2022-2023.

Zoals alle adidas voetbalshirts zijn de Schotland dames voetbalshirts uitgerust met de adidas AeroReady technologie. Dit systeem is in de stof (100% polyester) verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Schotland vrouwen voetbalshirt bestellen

De adidas Schotland vrouwen voetbalshirts 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) zijn de voetbalshirts € 89,95. In deze winkels kun je het tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je ook andere merchandising van het nationale vrouwenteam.