10 maart 2020

Schotland uitshirt 2020-2021

Vandaag hebben adidas en de Schotse voetbalbond het nieuwe uitshirt van het Schotse voetbalelftal gelanceerd. Het Schotse voetbalelftal heeft nog een kans om in dit tenue tijdens het EK te spelen. In de play-offs dient het deze maand dan wel af te rekenen met Israël en daarna met Noorwegen of Servië. Glasgow (Hampden Park) is één van de twaalf steden tijdens het EK, dus mocht Schotland het redden dan speelt het tijdens Euro 2020 ook nog een aantal wedstrijden in eigen land. De laatste EK deelname van het nationale elftal dateert van 1996. 

Schotland uit shirt en tenue 2020-2021

Wanneer het Schotse voetbalelftal zich echter niet plaatst voor Euro 2020, dan speelt het team in dit tenue alleen de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 in de periode 2020-21, inclusief de Nations League wedstrijden. Tijd om het design van het voetbalshirt te bespreken. Het nieuwe Schotland uitshirt voor 2020-2021 heeft namelijk een opvallend design. Het uitshirt lijkt namelijk op het Argentinië voetbalshirt. Het nieuwe Schotland uittenue wordt namelijk gekenmerkt door de verticale,lichtblauwe en witte blokken over het tenue. Door deze blokken lopen ook diagonale, lichtblauwe banen. Zowel de blokken als de diagonale banen hebben een brushed effect. Het nieuwe uitshirt van Schotland bevat daarnaast marine blauwe details. Zo is de V-hals marine blauw en hetzelfde geldt voor de drie strepen van adidas op de schouders en het logo van het Duitse sportmerk op de rechterborst. Adi is sinds 2009 kledingsponsor van de vertegenwoordigende elftallen van het land en blijft dit in ieder geval tot de zomer van 2022. De linkerborst is uiteraard weer uitgerust met het embleem van de Schotse voetbalbond, de Scottish Football Association (SFA). Het Schotland uittenue wordt dit jaar compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met donkerblauwe adidas strepen aan de zijkanten. De kousen zijn ook wit met aan de bovenkant donkerblauwe adidas strepen. Uiteraard zijn de uitshirts van het Schotse voetbalelftal ook weer door adi voorzien van de adidas AeroReady technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Schotland uitshirt, dat zowel door het mannenelftal als door de vrouwen van Schotland wordt gedragen van maart 2020 tot maart 2022. Check ook het nieuwe Schotland thuisshirt.

Schotland uitshirt bestellen

Het nieuwe Schotland uitshirt voor 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen € 89,95 en voor kinderen € 69,95. De voetbalbroekjes van Schotland bestel je vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Bestel je Schotland voetbalshirt altijd in deze winkel

of deze SHOP! (inclusief goedkope t-shirts)

Schotland uitshirt 2020-2021

Schotland uitshirt 2020-2021