Schotland voetbalshirt 150 jarig bestaan

De Schotse voetbalbond en kledingsponsor adidas hebben vandaag een speciaal voetbalshirt ter ere van het 150 jarig bestaan van de het nationale voetbalelftal gepresenteerd. Dit voetbalshirt wordt door het Schotse nationale mannenvoetbalelftal gedragen tijdens de interlands tegen Cyprus op 25 maart 2023 en tijdens een oefeinterland tegen Engeland op Hampden Park op 12 september 2023. Dit voetbalshirt wordt ook door het Schotse vrouwenvoetbalelftal gedragen, namelijk tijdens de interland tegen Costa Rica op 11 april. Voor het design en de productie van het tenue is adidas weer verantwoordelijk. Het Duitse sportmerk is sinds 2010 de kledingsponsor van het Schotse voetbalelftal en alle vertegenwoordigende voetbalelftallen van het land.

Op 30 november 1872 speelde het Schotse voetbalelftal haar eerste interland tegen Engeland in Hamilton Crescent in Patrick. Deze wedstrijd eindigde in 0-0 en alle spelers uit de nationale selectie speelden voor de amateurclub Queen's Park uit Glasgow. In de veertig jaar erna zou Schotland alleen nog maar interlands spelen tegen de andere landen van het Verenigd Koninkrijk: Engeland, Wales en Noord Ierland. Het Schotland voetbalshirt ter ere ere van het 150 jarig bestaan van het nationale voetbalelftal is natuurlijk geïnspireerd door het eerste voetbalshirt dat de mannen van Schotland droegen in 1872 en 1873. Het voetbalshirt is donkerblauw met een brede ronde hals in het wit. De band aan de onderkant van de mouwen bevat een design van dunne verticale donkerblauwe en witte lijnen. Het adidas logo en de adidas trademark strepen zijn bijna niet zichtbaar, omdat deze dezelfde kleuren hebben als het voetbalshirt. De rechterborst bevat het nieuwe adidas 3BAR logo. Dit logo wordt vanaf dit jaar door adidas op alle voetbalshirts gebruikt en bestaat alleen nog maar uit de drie diagonale blokken. De adidas trademark strepen staan op de schouders. Het logo van de Schotse voetbalbond (Scottish FA) prijkt op de linkerborst. Dit betreft ook een speciaal logo. De badge heeft de vorm van een schild met in het midden een gouden leeuw. Rondom het logo bevindt zich een cirkel met daarin de jaartallen 1873 en 2023 met de tekst: ''150 YEARS''. De binnenkant van de hals bevat ook deze jaartallen met in het midden een goud logo van de voetbalbond. Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten witte adidas strepen. De kousen zijn donkerblauw met aan de bovenkant donkere adidas strepen.

Zoals alle tenues van adidas zijn de Schotland 150 Years Anniversary voetbalshirts uitgerust met de nieuwste technologieën. Het voetbalshirt bevat de adidas AeroReady technologie, welke zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. Dit systeem is in de stof van de voetbalshirts verwerkt.

Schotand voetbalshirt bestellen

Het adidas Schotland voetbalshirt ter ere van het 150 jarig bestaan is in een gelimiteerde oplage geproduceerd. Van het voetbalshirt zij slechts 873 items geproduceerd. De prijs van de voetbalshirts is 150 GBP en het voetbalshirt wordt geleverd in een luxe cadeaubox. Check ook andere Schotland producten in de onderstaande winkels!

Bestel de Schotland voetbalshirts altijd in deze SHOP

of de speciale retro collectie in deze winkel! 

Schotland voetbalshirt 150 jarig bestaan

Schotland voetbalshirt 150 jarig bestaan

Schotland voetbalshirt 150 jarig bestaan