5 januari 2016

Oostenrijk keepersshirt 2016-2017

Het nieuwe keepersshirt van het nationale elftal van Oostenrijk voor 2016-2017 is inmiddels ook officieel gelanceerd door de nationale voetbalbond van het land en PUMA. In dit keepersshirt werken keepers als Linder (Eintracht Frankfurt) en Özcan (Ingolstadt 04) de wedstrijden tijdens Euro 2016 af. Tijdens het EK van 2016 in Frankrijk is het nationale elftal van Oostenrijk ingedeeld in poule F met Ijsland, Portugal en Hongarije. Bovendien spelen de keepers van Oostenrijk in dit shirt tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018. Tijdens de kwalificatieperiode voor het WK is Oostenrijk ingedeeld in poule D met Wales, Servië, Moldavië, Ierland en Georgië. De keepers van Oostenrijk zullen dus de komende twee jaar in dit shirt te zien zijn.

Oostenrijk keeperstenue 2016-2017

Het nieuwe keepersshirt van Oostenrijk voor Euro 2016 heeft hetzelfde template als de keepersshirt van andere teams, waarvan Puma kledingsponsor is, zoals Italië en Zwitserland. Het shirt is overwegend fel geel en wordt gekenmerkt door het zogenaamde inkcartridge design. Over de mouwen loopt namelijk een strip in het zwart, cyaan, magenta en geel. Dit zijn dezelfde kleuren als een inktcartridge. Verder bevat het shirt een ronde hals. Op de rechter borst staat het logo van de Duitse kledingsponsor PUMA in het zwart. Ook de mouwen bevatten het logo van het merk, maar dan in het fel geel. Puma is al meer dan veertig jaar verbonden aan het nationale elftal van Oostenrijk. Hoewel het op de onderstaande foto niet te zien is, staat op de linker borst het embleem van de Oostenrijkse voetbalbond Österreichische Fußballnationalmannschaft (OFB). Verder bevat het shirt weinig opvallende details. Het nieuwe keeperstenue van Oostenrijk wordt gecompleteerd door een fel geel voetbalbroekje met ook daarop de logo's van de voetbalbond en Puma. De kousen hebben ook deze kleure en bevatten de initialen van de voetbalbond. Eerder werd al het nieuwe thuisshirt van Oostenrijk gelanceerd voor Euro 2016 en 2016-2017. Check het shirt ook hieronder op de foto.

Oostenrijk voetbalshirt kopen

Helaas is het keepersshirt van Oostenrijk vooralsnog nog nergens te koop! Het voetbalshirt van het land kan je evenals t-shirt van Oostenrijk kopen in de online shop van Subside Sports en check ook de legendarische COPA retro shirts van Oostenrijk bij Sportus.nl. Wil je andere Oostenrijk producten kopen? Check dan ook het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering!

Heb je een mening over het nieuwe keepersshirt? Deel het hieronder!

Oostenrijk -keepersshirt -2016-2017