Oostenrijk EK 2024 voetbalshirts in Jugendstil

De voetbalbond van Oostenrijk en kledingsponsor Puma hebben vandaag de nieuwe Oostenrijk EK 2024 voetbalshirts officieel gepresenteerd met het motto ''''UNSERE FARBEN, UNSERE ART.'' In deze tenues speelt het nationale elftal de Euro 2024 wedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026. Tijdens het EK in Duitsland speelt het team van bondscoach Ralf Rangnick tegen Nederland, Frankrijk en Polen.

 

Oostenrijk thuisshirt 2024-2025

Het Oostenrijk EK 2024 thuisshirt is geïnspireerd door de complexe schoonheid van de Jugendstil architectuur in het land.  De Jugendstil was vooral aan het einde van de 19e eeuw populair in het land en had een belangrijke invloed op kunst, architectuur en design. Oostenrijk is rijk aan gebouwen die in de zogenaamde Art Nouveau stijl gebouwd zijn. Die lijst is onuitputtelijk, maar we noemen er toch een aantal: de Weense Secession gebouwen, de Kirche am Steinhof en het Majolikahaus in Wenen, maar ook andere steden in het land vormen een rijke verzameling van Jugendstil architectuur.

Het Oostenrijk thuisshirt 2024-2025 bevat dan ook een all-over print, geïnspireerd door de Jugendstil architectuur. Het voetbalshirt is verder volledig rood en bevat een witte ronde hals. Het logo van Puma staat zowel op de rechterborst als op de mouwen en de linkerborst is uitgerust met het logo van de voetbalbond, de Österreichischer Fußball-Bund (ÖFB). In de nek op de achterzijde staat naam van het land: ‘ÖSTERREICH’, als ode aan de creativiteit en innovatie van het land. Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met rode accenten. De sokken zijn overwegend rood met witte details.

Oostenrijk uitshirt 2024-2025

Het Oostenrijk EK 2024 uitshirt is een knipoog naar de adelaar uit het logo van de nationale voetbalbond en moet het nationale elftal tot nieuwe hoogtes brengen! Het overwegend witte Oostenrijk uitshirt bevat een all-over print van zilveren en turquoise golven. De lijnen staan symbool voor de vliegende bewegingen van een adelaar en de turquoise accenten zijn een verwijzing naar de liefde van het land voor de natuur en het ontdekken van nieuwe dingen! De v-hals van het Oostenrijk uitshirt is zwart en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen en het logo van Puma. Alle logo’s staan op dezelfde plek als op het thuisshirt, alsook de naam van het land. Het uittenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje en witte sokken met contrasterende details.

Extra informatie

  • Materiaal: ReFibre polyester. De Oostenrijk voetbalshirts bestaan voor 95% uit gerecycled polyester, afkomstig van textielafval en andere gebruikte materialen van polyester.
  • Technologie: Puma dryCELL, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. Deze technologie is in het materiaal van de tenues verwerkt.

Oostenrijk voetbalshirt bestellen

De Puma Oostenrijk voetbalshirts 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL) zijn het thuisshirt en uitshirt € 94,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 79,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 34,95 en de sokken zijn € 19,95. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Oostenrijk EK 2024 voetbalshirts in Jugendstil
Oostenrijk EK 2024 voetbalshirts in Jugendstil
Oostenrijk EK 2024 voetbalshirts in Jugendstil
Oostenrijk EK 2024 voetbalshirts in Jugendstil
Oostenrijk EK 2024 voetbalshirts in Jugendstil
Oostenrijk EK 2024 voetbalshirts in Jugendstil