Oostenrijk uitshirt 2020-2021

De Oostenrijkse voetbalbond en Puma hebben vandaag het nieuwe Oostenrijk EK 2020 uitshirt gelanceerd. In dit tenue speelt het keurkorps van bondscoach Franco Foda niet alleen tijdens Euro 2020, maar ook de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022. Daarnaast worden in dit uitshirt de Nations League wedstrijden gespeeld. Puma is ook dit jaar weer verantwoordelijk voor het design en de productie van het nieuwe Oostenrijk voetbalshirt. Het Duitse sportmerk is al sinds de jaren ’70 kledingsponsor van het nationale elftal en heeft met de voetbalbond een langdurige deal.

Oostenrijk Euro 2020 uit shirt en tenue

Het nieuwe Oostenrijk uitshirt voor 2020-2021 heeft net als vrijwel alle andere voetbalshirts voor Euro 2020 een opvallende all-over print. Het voetbalshirt is zwart en wordt gekenmerkt door de dunne, turquoise ronde en diagonale lijnen die over het tenue lopen. Deze lijnen symboliseren de veren van de adelaar uit het logo van de Oostenrijkse voetbalbond. Over dit logo gesproken, ook deze is in een nieuw jasje gestoken. Het embleem heeft een wat modernere look dan het oude logo. Het logo wordt nog steeds gekenmerkt door een adelaar met in het midden in de vorm van een wapen de vlag van het land. De adelaar heeft een iets meer simplistische look dan het vorige embleem. Daarnaast bevat het logo aan de onderkant een bal. De bovenkant van het embleem is uitgerust met de tekst: ‘’SEIT ÖFB 1904.’’ De hamer, de sikkel en de kettingen van de adelaar zijn  uit het logo van de Österreichischer Fußball-Bund verdwenen. De bies aan de onderkant van de mouwen is ook turquoise en het logo van Puma op de rechterborst en de mouwen is goud. Ook de naam van het land is in het goud verwerkt op de achterkant van het shirt: ÖSTERREICH. Daarnaast bevat het tenue een subtiele v-hals.

Het Oostenrijk uittenue voor 2020-2021 wordt compleet gemaakt door een turquoise voetbalbroekje waarop ook weer de logo’s van de voetbalond en Puma staan. De kousen van het uittenue zijn ook turquoise met een zwart Puma logo. Alle Euro 2020 tenues van Puma zijn weer uitgerust met de Puma Dry Cell technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het opvallende Oostenrijk uitshirt, dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Alaba, Arnautovic, Lazaro, Sabitzer, Hinteregger, Dragovic, Prödl, Janko en nog meer spelers en check ook het nieuwste Oostenrijk thuisshirt. 

Oostenrijk uitshirt 2020-2021 kopen

Het nieuwe uitshirt van het Oostenrijkse voetbalelftal kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het voetbalshirts is voor volwassenen € 89,95 en voor kinderen € 69,95. In deze winkels kun je het tenue ook bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt. Check ook goedkope t-shirts en hoodies om het land mee aan te moedigen tijdens het EK of andere interlands. Directe levering! 

Bestel het Oostenrijk uitshirt in deze SHOP!

of deze winkel! (inclusief goedkope t-shirts)

Oostenrijk Euro 2020 uitshirt