22 april 2021

Oostenrijk uitshirt 2021-2022

De Oostenrijkse voetbalbond en Puma hebben vandaag het nieuwe Oostenrijk EK 2021 uitshirt gelanceerd. Dit is het tenue waarin het Oostenrijkse voetbalelftal de EK 2021 uitwedstrijden speelt. Tijdens het EK neemt het elftal van Marcel Koller het in poule D op tegen het Nederlands Elftal, Oekraïne en Noord Macedonië. Dit tenue wordt bovendien gedragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 in Qatar. Ook voor deze nieuwe voetbalshirts is Puma weer verantwoordelijk. Het Duitse sportmerk verzorgt al sinds de jaren '60 de tenues van het nationale elftal.

Oostenrijk uitshirt EK 2021

Het nieuwe Oostenrijk uitshirt 2021-2022 is onderdeel van de marketingcampagne ''Only See Great'', waarin het Duitse sportmerk sporters en teams groots te denken, nieuwe ideeën te ontwikkelen en creatief te zijn. Deze denkwijze is ook vertaald naar het design van het nieuwe uittenue, waarin ook de nationale trots een prominente rol speelt. Bovendien heeft met zich laten inspireren door mode.

Puma gebruikt komend jaar een geheel nieuw template voor de lancering van de nieuwe voetbalshirts. Wat direct opvalt aan de voorkant van het nieuwe Puma Oostenrijk uitshirt 2021-2022 is dat de badge van de voetbalbond ontbreekt op de linkerborst. Ook het logo van Puma heeft een andere plek op het tenue ingenomen. Waar deze normaliter op de rechterborst staat, is deze nu verplaatst naar het midden van de borst. Onder het Puma logo is de naam van de club verwerkt: ÖSTERREICH. Hiernaast bevinden zich banen in de kleuren van de Oostenrijkse vlag. Deze zijn rood/wit/rood. Verder is het Oostenrijk uitshirt 2021-2022 geheel zwart met een all-over print van het logo van de Oostenrijkse voetbalbond, de Österreichischer Fußball-Bund (ÖFB) over de voorkant. Dit logo komt ook weer terug in de nek op de achterzijde van het tenue. Verder is het tenue uitgerust met een subtiele V-hals en zijn er twee banen op de schouders aangebracht. Het tenue wordt compleet gemaakt door een turquoise voetbalbroekje met daarop ook de logo's van Puma en de voetbalbond. Ook de voetbalkousen van het uittenue zijn turquoise en bevatten in het zwart het logo van Puma. 

Mag Bernhard Neuhold, directeur van de Oostenrijkse voetbalbond, reageert op het design van het nieuwe tenue: ''Samen met Puma hebben we besloten een eenvoudig, maar innovatie voetbalshirt te ontwerpen. Het logo van de voetbalbond is als all-over print geïntegreerd in het tenue, wat het tenue een innovatieve look geeft. Het thuisshirt heeft wat dat betreft een traditionele design. Ons wapen symboliseert onze trots en is aanwezig in elke vezel van het nieuwe tenue.'' Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Oostenrijk uitshirts 2021-2022, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Alaba, Arnautovic, Kalajdzich, Sabitzer, Baumgartlinger en andere spelers of check het Oostenrijk EK 2021 thuisshirt. 

Oostenrijk uitshirt bestellen

Het Puma Oostenrijk uitshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen voor kinderen en volwassenen De prijzen van de tenues zijn hetzelfde als afgelopen jaren. Voor volwassenen is het voetbalshirt € 85,- en voor kinderen € 70,. Check in de onderstaande winkels ook andere Oostenrijk merchandising. In deze winkels kun je het tenue laten bedrukken met een eigen naam en nummer!

Bestel het Oostenrijk uitshirt in de PUMA SHOP

of deze winkel! (inclusief goedkope t-shirts en bedrukking)

of deze SHOP!

Oostenrijk uitshirt EK 2021

Oostenrijk uitshirt 2021-2022

Oostenrijk uittenue 2021-2022