Oostenrijk thuisshirt 2020-2021

Het nieuwe Oostenrijk Euro 2020 voetbalshirt is vandaag dan toch door de Oostenrijkse voetbalbond en kledingsponsor Puma gelanceerd. Het tenue zou eigenlijk al in maart worden gepresenteerd, maar corona gooide roet in het eten. In het thuisshirt speelt het team van bondscoach Franco Foda de Euro 2020 thuiswedstrijden. Het Oostenrijkse voetbalelftal neemt het tijdens Euro 2020 in de poulefase op tegen het Nederlands Elftal en Oekraïne. Daarnaast draagt Oostenrijk dit nieuwe voetbalshirt tijdens de WK kwalificatie- en oefeninterlands en de Nations League wedstrijden in de periode 2020-2021. 

Oostenrijk voetbalshirt en tenue 2020-2021

Ook deze jaargang is Puma weer verantwoordelijk voor het design van de tenues van het nationale voetbalelftal van Oostenrijk. Deze functie heeft het Duitse sportmerk al sinds de jaren '70. Dit jaar heeft het heeft het tenue van Oostenrijk een design, waarop Arsenal misschien wel jaloers mag zijn. Het tenue heeft namelijk hetzelfde design als de Arsenal voetbalshirts. Dit betekent dat de body van het Oostenrijk Euro 2020 voetbalshirt geheel donker rood is en de mouwen wit. De mouwen bevatten aan de onderkant nog wel drie lijnen in de kleuren van de vlag van land: rood/wit/rood. Bovendien bevat het tenue een ronde hals in het wit. Het Oostenrijk tenue is dit jaar bovendien uitgerust met een all-over print over de body. Het nieuwe Oostenrijk tenue is dit jaar namelijk geïnspireerd door de traditionele Oostenrijk Alpine outfits en bevat een all-over print. Deze all-over print is een eerbetoon aan de kunst van de Wiener Seccesion in de late negentiende eeuw. De Wiener Secession was een vereniging van beeldende kunstenaars in Wenen. De beweging was de Oostenrijkse variant van de jugendstil of art nouveau.Dit past perfect in het ''Crafted from Culture'' thema dat kledingsponsor Puma dit jaar gebruikt voor de lancering van vrijwel alle nieuwe voetbaltenues. 

De rechterborst van het nieuwe Oostenrijk voetbalshirt is uitgerust met een wit Puma logo en het embleem van het Duitse merk staat in het zwart op beide mouwen. De linkerborst is voorzien van het embleem van de Österreichischer Fußball-Bund (de ÖFB). In de nek op de achterkant van het tenue is in een sierlijk lettertype de naam van het land verwerkt: Österreich. Het Oostenrijk EK 2020 thuistenue wordt dit seizoen compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met op de pijpen de logo's van de voetbalbond en Puma. De kousen zijn overwegend donker rood met aan de bovenkant een witte band. Puma heeft de tenues ook dit seizoen uitgerust met de Dry Cell technologie van het merk, welke zorgt voor een betere vochtafvoer en ventilatie. Check hieronder de eerste foto's van het nieuwe tenue dat vanaf nu tot maart 2022 gedragen wordt door spelers als Alaba, Arnautovic, Hintereger, Dragovic, Prödl, Sabitzer en nog meer sterspelers of check het Oostenrijk EK 2021 uitshirt. 

Oostenrijk EK 2020 voetbalshirt bestellen

Het Oostenrijk Puma EK 2020 voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels voor kinderen en volwassenen. De prijs van het thuisshirt is € 89,95 voor volwassenen en € 69,95 voor kinderen. Het tenue is namelijk beschikbaar in de maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176 voor kinderen en de maten XS, S, M, L, XL en XXL voor volwassenen. In de onderstaande shops kun je het Oostenrijk tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel je Oostenrijk voetbalshirt altijd in deze SHOP!

of deze Oostenrijk fanshop

Oostenrijk voetbalshirt 2020-2021