16 maart 2018

Officiële Frankrijk bedrukking WK 2018-2019

De officiële bedrukking voor de nieuwe WK tenues van het Franse elftal is vandaag door Nike bekend gemaakt. Dit betreft de stijl van de bedrukking van de namen en nummers van de spelers. Tijdens het WK van 2018 en de andere wedstrijden gedurende 2018-2019 dragen de spelers van het Franse elftal niet alleen een rugnummer en hun naam op de achterkant van het shirt. Ze dragen ook een borstnummer. Dit nummer staat op het midden van de borst. De FIFA stelt het als vereiste dat teams tijdens het WK ook met een borstnummer spelen. Tot zover de mededeling van huishoudelijke aard. Wil je meer weten over het font, de stijl en kleur van de nieuwe Frankrijk bedrukking voor 2018-2019. Lees hieronder verder!

Stijl, font en kleur bedrukking Frankrijk tenues 2018-2019

In vergelijking met het vorige shirt van Les Bleus heeft de bedrukking voor de nieuwe WK 2018 voetbalshirts en tenues een geheel nieuw font gekregen. Het lettertype van de namen en nummer is dit jaar geïnspireerd door de Franse art deco architectuur. Deze stijl komt overigens niet alleen in de bedrukking van het Frans elftal terug, maar in alle items van de nieuwe collectie voor het WK van 2018. Hoe komt deze stijl precies terug in de printing? De rugnummers en borstnummers hebben een vrij strak design met weinig hoeken. Iconisch aan de art deco stijl is de decoratieve vorm met eenvoudige geometrische vormen, strakke vormgeving en strenge verticale lijnen. Dit is precies wat de printing van het Franse elftal uitstraalt. Door de nummers van de bedrukking loopt een dunne verticale lijn. Verder worden de rugnummers gekenmerkt door het blauwe hexagon patroon, wat als all-over print door de rugnummers loopt. De onderkant van de rugnummers bevatten het logo van de Franse voetbalbond FFF. De subtiele lijn en het hexagon patroon komen niet terug in de namen van de spelers. Dit geldt ook voor het logo van de Franse bond. De letters van de namen van de spelers zijn vrij recht toe, recht aan. De namen van de spelers staan boven het rugnumer, net onder de Franse vlag op zowel het thuisshirt als het uitshirt. Qua kleur moet er natuurlijk voor een opvallende tint gekozen worden, welke contrasterend is aan de kleur van het voetbalshirt. De bedrukking van het thuisshirt is dan ook wit, contrasterend aan het blauw van het voetbalshirt. Op het uitshirt is de printing blauw, contrasterend aan het wit.

Zoals we gewend zijn van Nike heeft het Amerikaanse sportmerk ook weer een technologie in de bedrukking op het voetbalshirt verwerkt. De printing is namelijk uitgerust met dunne meshgaatjes, waardoor niet alleen het shirt goed zweet naar buiten brengt, maar ook de rugnummers. De printing bevat bovendien zogenaamde ''anti-cling'' nodes. Dit moet ervoor zorgen dat het shirt niet aan het lichaam blijft plakken wanneer het warm is. Check hieronder nog een afbeelding van de officiële bedrukking!

Frankrijk shirt met officiële bedrukking bestellen

Wil je je Frankrijk WK 2018 shirt laten bedrukken met een eigen naam en nummer of wil jij in precies hetzelfde shirt als Griezmann, Pogba, Dembele of Mbappe spelen? In de onderstaande webshops kan je het shirt van Les Bleus laten bedrukken met de officiële bedrukking. De extra prijs hiervan is ongeveer € 15,- € 20,- bovenop de prijs van het shirt. Voor volwassenen is het shirt € 85,- en voor kinderen € 70,-. Wil je andere of goedkopere Frankrijk producten bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder! Directe levering.

Koop je Frankrijk shirt met eigen naam en nummer altijd in deze WINKEL!

of DEZE SHOP (inclusief goedkope fan t-shirts)