Dit zijn de rugnummers van Frankrijk tijdens WK 2022

Frankrijk bondscoach Didier Deschamps heeft de Frankrijk selectie voor het WK van 2022 in Qatar bekend gemaakt. Het is ook direct bekend welk rugnummer de spelers van ''Les Bleus'' op de achterkant van het Frankrijk WK 2022 voetbalshirt dragen. Dit rugnummer dragen de spelers van het Franse voetbalelftal niet alleen op de achterzijde van het tenue, maar ook op de voorkant. De FIFA stelt namelijk verplicht dat alle landen tijdens het wereldkampioenschap een borstnummer op het tenue dragen. In dit artikel geven we niet alleen een overzicht van de rugnummers van de Frankrijk spelers tijdens het WK in Qatar, we bespreken ook de stijl van de bedrukking die de spelers op het tenue dragen. De officiële Frankrijk bedrukking heeft namelijk ook een geheel nieuwe stijl, die door Nike en de Franse voetbalbond tegelijkertijd met de WK 2022 voetbalshirts werd gelanceerd.

Frankrijk rugnummers WK 2022

Dit zijn de rugnummers van de spelers van Frankrijk tijdens het WK van 2022 in Qatar. Het Franse voetbalelftal draagt de WK 2022 voetbalshirts ook nog tijdens de kwalificatie- oefen en Nations League wedstrijden ter voorbereiding op Euro 2024. Het kan zijn dat de rugnummers na het WK afwijken van de rugnummers die tijdens het WK op de tenues gedragen worden.

 1. Lloris

 2. Pavard

 3. Disasi

 4. Varane

 5. Koundé

 6. Guendouzi

 7. Griezmann

 8. Tchouaméni

 9. Giroud

 10. Mbappé

 11. Dembélé

 12. Nkunku

 13. Fofana

 14. Rabiot

 15. Veretout

 16. Mandanda

 17. Saliba

 18. Upamecano

 19. Benzema

 20. Coman

 21. Lucas Hernandez

 22. Theo Hernandez

 23. Areola

 24. Konaté

 25. Camavinga

 26. Thuram

Stijl officiële Frankrijk bedrukking 2022-2023

De bedrukking op de Frankrijk WK 2022 voetbalshirt betreft een vrij elegant en speels lettertype. De elegantie past perfect bij de uitstraling van het thuisshirt. Het thuisshirt bevat namelijk gouden details en in de henley collar van het tenue is een print verwerkt van de bladeren van een eikenboom en de takken van een olijfboom. Dit gedeelte staat symbool voor de kracht en solidariteit van het Franse volk. De rugnummers op het Frankrijk thuisshirt zijn goud en worden gekenmerkt door het golvende karakter. De rugnummers bevatten bovendien een dunne uitlijning. Op de onderkant van de rugnummers is het logo van de Franse voetbalbond verwerkt. De namen van de spelers staan boven de rugnummers en hebben een standaard lettertype. Op het midden van de borst prijkt ook het borstnummer in het goud. Het borstnummer heeft geen uitlijning en bevat ook niet het logo van de Franse voetbalbond. Dit nummer staat net iets onder de logo's van Nike en de Franse voetbalbond. Op het Frankrijk uitshirt heeft de bedrukking dezelfde stijl, maar is dan contrasterend aan de kleur van het witte voetbalshirt: blauw. Ook alle details op het uittenue zijn namelijk blauw.

Frankrijk voetbalshirt met officiële bedrukking bestellen

De Frankrijk WK 2022 voetbalshirts kun je in de onderstaande winkels met officiële bedrukking bestellen. Je kunt er zowel voor kiezen om de naam en het rugnummer van een speler te laten bedrukken als je eigen naam en nummer. Dit heeft wel een meerprijs van € 20,- tot € 25,-. Deze prijs komt bovenop de reguliere prijs van de Frankrijk voetbalshirts. Voor volwassenen is het voetbalshirt zonder bedrukking € 90,- en voor kinderen € 70,-. Check bovendien andere ''Les Bleus'' producten in deze winkels!

Bestel het Frankrijk voetbalshirt met officiële bedrukking in deze Frankrijk fanshop (inclusief losse bedrukkingen)

of de officiële NIKE SHOP!

Officiële Frankrijk bedrukking 2022-2023

Officiële Frankrijk bedrukking 2022-2023

Bedrukking Frankrijk uitshirt 2022-2023