16 maart 2018

Frankrijk thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe Frankrijk shirt voor het WK van 2018 is vandaag officieel gelanceerd door de Franse voetbalbond en kledingsponsor Nike. In dit nieuwe voetbalshirt spelen ''Les Bleus'' de thuiswedstrijden tijdens het WK, de UEFA Nations Cup wedstrijden in eigen land en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op Euro 2020. Tijdens het WK neemt het Franse elftal het in poule C op tegen Denemarken, Peru en Australië. Nike is ook dit jaar weer verantwoordelijk voor het design en de productie van het nieuwe thuistenue. Het Amerikaanse sportmerk vervult deze functie namelijk sinds 2010 en beide partijen hebben in ieder geval nog een verbintenis tot 2026. Benieuwd naar de details van het nieuwe Frankrijk voetbalshirt voor 2018-2019? Check hieronder de details!

Ben je direct fan van het nieuwe Frankrijk shirt voor het WK? Bestel het exclusief in deze winkel of deze SHOP!

Frankrijk thuis shirt en tenue WK 2018

Het nieuwe thuisshirt van het Franse elftal is dit jaar een combinatie van retro en modern! Het shirt is een ode aan de de nationale trots, de vlag en de moderne flare van het Franse elftal. Pete Hoppins, designer bij Nike en medeverantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe Frankrijk shirt zegt hierover: ''De manier van de Fransen om hun patriotisme te uiten is de vlag. Wij willen met het shirt laten zien hoe blauw, wit en rood mensen bij elkaar brengt.'' Daarover straks meer  Het shirt is zoals altijd overwegend navy blauw en wordt bovendien gekenmerkt door de flitsende accenten over de schouders en mouwen. De mouwen hebben namelijk een heldere kleur blauw en wordt gekenmerkt door het zigzagpatroon over de mouwen. Dit patroon loopt voor een deel nog door tot over de achterkant van het tenue. Hiermee is het WK shirt van het Franse elftal geïnspireerd door het nieuwe Nike Aeroswift template. Daarnaast bevat het mogelijke nieuwe shirt van ''Les Bleus'' een ronde hals met één knoopje, wat het shirt een vintage uitstraling geeft. Dit knoopje bevat nog een detail. Hierin is de Franse leus ''Liberté, Egalité, Fraternité'' verwerkt. De betekenis hiervan is: ''Vrijheid, Gelijkheid & Broederschap.'' Het shirt bevat ook nog eens verschillende unieke details. Zo zijn de binnenkant en buitenkant van de kraag uitgerust met de drie banen in de kleuren van de Franse vlag. De Franse tricolore is dus ook zichtbaar op de achterkant van het voetbalshirt. De binnenkant van de kraag bevat daarnaast nog een detail. Hier bevindt zich namelijk een zeshoek met daarin de leus van het nationale elftal: ''Nos differences nous unissent.'' Dit betekent: ''Onze verschillen verenigen ons.'' De swoosh van Nike prijkt in het wit op de rechter borst en de linker borst is uitgerust met het logo van de Franse voetbalbond Fédération Française de Football (FFF). Boven het embleem van de FFF prijkt een ster, welke verwijst naar het gewonnen WK van 1998. Nieuw aan de techniek van dit logo is dat deze maar liefst 64% lichter is dan op de eerder door Nike gelanceerde voetbalshirts van Frankrijk. De mouwen van het tenue bevatten ook een extra feature. Deze bevatten namelijk speciale garen, waardoor het shirt nog aerodynamischer is en je hoge snelheden kunt behalen in het tenue. Met dit unieke design is het shirt een combinatie van elegantie en de perfecte uitstraling voor Les Bleus.

Het nieuwe van thuistenue van Les Bleus wordt compleet gemaakt wordt door een wit voetbalbroekje. Op dit broekje staan ook weer de logo's van de voetbalbond en Nike. Aan de zijkanten van het broekje bevinden zich de flitsende strepen, die ook op de mouwen en schouders van het shirt staan. Deze zijn op het broekje wit. Nieuw aan het materiaal van het broekje is dat deze geen naden bevatten. Dit zorgt ervoor dat de spelers van het Franse elftal minder frictie ondervinden en zich nog natuurlijker kunnen bewegen in het tenue.  De kousen zijn geheel rood. Alle nieuwe tenues van Nike zijn uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren.  Het nieuwe tenue wordt door het Franse elftal voor het eerst gedragen in de oefeninterland tegen Colombia op 23 maart.

Vanaf nu zien we dus spelers als Griezmann, Pogba, Giroud, Payet, Dembele en andere sterren in het shirt schitteren. Check ook het nieuwe uitshirt van Les Bleus!

Frankrijk voetbalshirt kopen

De nieuwe Frankrijk WK 2018 voetbalshirts kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande online winkels! De prijs van het shirt voor volwassenen is ongeveer € 85,- en voor kinderen € 70,-. In de onderstaande online winkels kan je het Les Bleus tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer of met een printing van één van de spelers. Hiervoor wordt de officiële en originele Frankrijk bedrukking gebruikt. Wil je goedkopere producten van het land kopen? Check dan ook onder andere het overzicht met beschikbare Frankrijk producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Koop je Frankrijk shirt altijd in deze officiële Nike WINKEL!

of DEZE SHOP (inclusief goedkope fan t-shirts)