Nike verzorgt Nigeria voetbalshirts tot en met 2026

Nike en de Nigeriaanse voetbalbond hebben het contract verlengd tot en met het WK van 2026 in de Verenigde Staten, Mexico en Canada. Gezien de deelname van Nigeria aan het WK in Rusland en de uitmuntende Naija Nigeria collectie mag dat niet opvallend genoemd worden. De nieuwe deal tussen Nike en de Nigeriaanse voetbalbond wordt door de bond omschreven als beste deal die ooit door een Afrikaans land is gesloten.

Het contract tussen Nike en de Nigeriaanse voetbalbond werd vandaag tot 2022 verlengd, maar bevat een clausule om het contract automatisch te verlengen tot en met het WK van 2026. Voor de fans van het super populaire Nigeria voetbalshirt betekent dit dat Nike in ieder geval nog verantwoordelijk is voor de design van de voetbalshirts die het land draagt tijdens het WK van 2022 en 2026. Dan moet het Nigeriaanse elftal zich uiteraard wel plaatsen. De Nigeriaanse voetbalbond krijgt niet alleen een substantieel hoger bedrag van Nike gesponsord, het Amerikaanse sportmerk verzorgt vanaf nu ook de tenues van het vrouwenelftal van Nigeria.

Hoewel de Super Eagles tijdens het WK in Rusland niet verder kwamen dan de groepsfase, ontstond er een super positieve vibe rondom het elftal en dat kwam niet in de laatste plaats door de memorabele voetbalshirts en het trainingspak. De grote populariteit rondom de collectie, de vibe rondom het elftal en de grote vraag naar Nigeria producten heeft Nike er absoluut van overtuigd om het contract met de Nigeria Football Federation (NFF) te verlengen. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 2015 kledingsponsor van het Nigeriaanse elftal en verving destijds adidas. Door het grote succes van de WK collectie kijkt men in Nigeria uit naar een nieuwe collectie. Het is nog niet bekend wanneer deze collectie gereleased wordt. In de zomer van 2019 vindt de Afrika Cup in Kameroen plaats en het zou zomaar kunnen zijn dat Nike dan opnieuw een speciale collectie voor de Super Eagles lanceert. Voor het huidige thuisshirt ontving Nike maar liefst drie miljoen pre-orders en binnen een half uur was de WK collectie uitverkocht in de webwinkel van Nike.

Zodra de Super Eagles weer nieuwe voetbalshirts krijgen, hebben wij in ieder geval weer nieuws. Ben je op zoek naar een ander shirt van het Nigeriaanse elftal, check het dan in deze winkel

of deze SHOP!