7 februari 2018

Nigeria thuisshirt 2018-2019

Nike heeft opnieuw een voetbalshirt voor het WK van 2018 gelanceerd. Vandaag is het de beurt aan het nieuwe thuisshirt van het Nigeriaanse elftal. In dit nieuwe voetbalshirt speelt Nigeria de thuiswedstrijden tijdens het WK van 2018 in Rusland en de overige thuiswedstrijden gedurende de periode 2018-2019. Nigeria neemt het op het WK in poule D op tegen Argentinië, Ijsland en Kroatië. Dit is bepaalt geen makkie, zo moet ook Nike gedacht hebben. Het nieuwe tenue van het Nigeriaanse elftal maakt namelijk direct indruk! Meer weten over dit nieuwe Nigeria tenue? Check hieronder alle details.

Ben je direct fan van het nieuwe tenue van het Nigeriaanse elftal? Dit shirt bestel je vanaf nu in deze winkel! (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts) of deze NIKE SHOP 

Nigeria thuis shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe Nigeria thuistenue voor 2018-2019 is geïnspireerd door het voetbalshirt van 1994. Dit is het shirt waarin Nigeria de achtste finales van het WK van 1994 in de Verenigde Staten haalde. Hierin werd het uitgeschakeld door de latere finalist Italië. In 1994 was Nike overigens ook kledingsponsor van het nationale elftal van Nigeria. Uiteraard is het WK 2018 voetbalshirt in een geheel nieuw en moderner jasje gestoken. Het shirt staat overigens ook symbool voor de speelstijl van het Nigeriaanse elftal: gedurfd, snel, frivool en stijlvol. Deze termen beschrijven ook een deel van de Nigeriaanse cultuur, die weer opkomt in de Nigeriaanse communities in Engeland, de Verenigde Staten en eigenlijk over de wereld. Deze nieuwe Nigeriaanse energie wordt ook wel NAIJA genoemd. Het shirt en de gehele Nike WK 2018 collectie staan in het teken van NAIJA! Het nieuwe thuissshirt heeft dan ook een unieke look. De voorkant van het shirt bevat een all-over print in het groen/wit. Deze all-over print bestaat uit brede chevrons in het groen en iets dunnere chevrons in het wit. Deze zijn verdeeld in dunne verticale strepen. Ook de mouwen van het shirt hebben dit unieke design. De mouwen hebben echter een andere kleurencombinatie en zijn wit met zwarte chevrons. De mouwen van de nieuwe Nike voetbalshirts bevatten overigens een nieuwe feature. Hierin zijn garens verwerkt, welke ervoor zorgt dat het shirt nog aerodynamischer is. Daarnaast bevat het shirt een ronde hals en op de linker borst prijkt het logo van de Nigeria Football Association (NFA). Dit embleem is wel 64% lichter dan op eerdere voetbalshirts van Nike en ademt nog meer! De borst van het shirt heeft een iets andere deel dan het overige deel van het voetbalshirt. Hier bevat het shirt net wat meer dunne gaatjes, zodat vocht en zweet snel naar de buitenkant van het shirt getransporteerd kan worden. De swoosh van Nike prijkt in het groen op de andere borst. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 2015 kledingsponsor van het nationale elftal en was dat eerder dus al in de jaren '90.

Het nieuwe tenue van het Nigeria thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje. Op de broekjes staan ook weer de logo's van de voetbalbond en Nike. Opvallend is dat de Nike voetbalbroekjes dit jaar geen naden bevatten. Dit vermindert de wrijving en zorgt ervoor dat je je nog vrijer kunt bewegen in het short. De kousen van het Nigeria tenue zijn licht groen en bevatten een donker groene swoosh. Zoals alle tenues van Nike zijn de nieuwe Nigeria shirts uitgerust met de Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Check ook alles over het nieuwe Nigeria uitshirt voor het WK van 2018. 

Nigeria voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Nigeria shirt voor 2018-2019 kan je vanaf 1 juni bestellen in de onderstaande online winkels! Deze shirts kan je kopen in de maten S, M, L, XL en XXL voor volwassenen en 128, 140, 152, 164 en 176 voor kinderen. De prijs van de tenues voor kinderen is € 70,- en voor volwassenen € 85,-. Wil je het broekje en de kousen ook? Deze zijn ook beschikbaar. Voor kinderen heeft het broekje een prijs van € 35,- en voor volwassenen is het short € 40,-. De kousen zijn € 18,-. In de onderstaande online winkels kan je de shirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Wil je andere Nigeria producten bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwste Nigeria shirt altijd in deze winkel! (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts) 

of deze NIKE SHOP