7 februari 2020

Nigeria uitshirt 2020-2021

Tegelijkertijd met het nieuwe thuisshirt van het Nigeriaanse voetbalelftal hebben Nike en de voetbalbond van het land vandaag op een speciaal evenement in New York het nieuwe Nigeria uitshirt voor de periode 2020-2021 gelanceerd. In dit nieuwe tenue spelen ‘’The Super Eagles’’ de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022, alsook de Afrika Cup 2021 wedstrijden in Kameroen. De nieuwe Nigeria collectie bouwt voort op het succes van de WK 2019 voetbalshirts, waarbij men inspiratie heeft geput uit de Nigeriaanse cultuur. Opnieuw heeft Nike nauw samengewerkt met de voetbalbond en dit heeft geresulteerd in een super gaaf nieuw uitshirt! Het thema van het nieuwe uitshirt is het Onaisme.

Donker groen Nigeria voetbalshirt 2020-21 | Geïnspireerd door het Onaisme

Het Onaisme is een traditionele, artistieke, Nigeriaanse beweging. De invloed van het Onaisme komt met name terug in de v-hals en de band aan de onderkant van de mouwen van het nieuwe Nigeria uitshirt voor 2020-2021. Het uitshirt van Nigeria is ook komende jaargang weer overwegend groen en bevat een groen band aan de onderkant van de mouwen. Deze band bevat een opvallend v-patroon, waarbij deze esthetische v’s steeds dichter naar elkaar gaan. Dit creëert een speciale, visuele impact en geeft een gevoel van snelheid. Deze v-banen staan weer symbool voor de veren van de adelaar uit het logo van de voetbalbond. Hetzelfde patroon komt terug in de v-hals van het tenue. Deze v-hals heeft ook weer een opvallend design. Deze bevat namelijk een overlapping, waarbij de achterkant wat dikker is. De achterkant van hals bevat bovendien een kleine opening in het midden. Een ander element van het nieuwe uittenue is de zigzag banen aan de zijkanten van het tenue. Deze band in de vorm van een bliksemschicht is onderdeel van een nieuw template en bevat ook een all-over print, die inspiratie put uit het Onaisme. Ook de mouwen en een deel van de borst hebben een speciale print, die bijna niet zichtbaar is. Dit betreft ene print van kleine golven, welke symbool staan voor het DNA van de Nigeriaanse bevolking. De linkerborst bevat het logo van de Nigeriaanse voetbalbond, de NFF (Nigerian Football Federation). De andere borst is uitgerust met de swoosh van Nike.

Het nieuwe Nigeria Nike uittenue voor 2020-2021 wordt compleet gemaakt door een donkergroen voetbalbroekje, waarop ook weer de logo’s van de voetbalbond en Nike staan. De kousen van het tenue zijn zwart met twee, brede verticale banen. Deze banen bevatten dezelfde snelle print als de print in de bies van de mouwen. Tussen deze banen is een witte swoosh verwerkt. Nike heeft ook een speciale bedrukking voor de namen en nummers van de spelers op de achterkant van het tenue ontwikkeld. De stijl van de bedrukking is geïnspireerd door de veren van de adelaar. 

Uiteraard heeft Nike de nieuwe Nigeria uitshirts weer voorzien van de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Check hieronder nog meer gave afbeeldingen van het nieuwe Nigeria voetbalshirt, dat vanaf maart 2020 gedragen wordt door spelers als Musa, Ighalo, Iwobi, Iheanacho, Osimhen, Ndidi en nog meer spelers.

Nigeria uitshirt 2020-2021 bestellen

Het Nigeria Nike uitshirt 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) € 89,95 en de prijs voor het voetbalshirt voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is € 69,95. De Vapor Match versie van het voetbalshirt is € 139,95 en dit tenue is alleen beschikbaar voor volwassenen. In de onderstaande winkels kun je het Nigeria tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel je Nigeria voetbalshirt direct in de Nigeria fanshop (inclusief officiele bedrukking en goedkope t-shirts)

of deze SHOP 

Nigeria uitshirt Nike 2020-2021

Nigeria voetbalshirts 2020-2021