27 september 2022

Nigeria trainingspak 2022-2023

De spelers van Nigeria dragen de komende twee jaar tijdens de trainingen en warming-up ter voorbereiding op de interlands het nieuwe Nigeria trainingspak 2022-2023. Dit trainingspak werd afgelopen week officieel gepresenteerd door de Nigeriaanse voetbalbond en kledingsponsor Nike, tegelijkertijd met de nieuwe voetbalshirts. Het Nigeriaanse voetbalelftal heeft zich niet geplaatst voor het WK in Qatar dus draagt dit trainingspak alleen in de voorbereiding op de oefeninterlands en de Afrika Cup wedstrijden in 2023.

Nigeria training sweater 2022-2023

Het Nigeria trainingspak 2022-2023 heeft, evenals alle andere Nike trainingspakken, het Nike Strike template. Dit template gebruikt Nike bijvoorbeeld ook voor de trainingspakken van Frankrijk, Nederland, Brazilië, Kroatië en Polen. Het trainingspak bestaat uit een training sweater en een trainingsbroek. De Nigeria training sweater 2022-2023 is volledig groen en wordt gekenmerkt door de diagonale strepen en golven op de onderkant van de mouwen. Deze lijnen vormen een design van ruiten en hebben wat weg van een spinnenweb. De lijnen hebben een net wat andere tint groen dan het overige gedeelte van het trainingspak. Een ander kenmerk van het Nike Strike template is het vlak ter hoogte van de hals. Dit vlak is lichtgroen en heeft aan de onderkant een ronding. Op de rechterborst van de training sweater prijkt de swoosh van Nike en de andere borst bevat het logo van de Nigeriaanse voetbalbond. De Nigeria trainingstrui heeft verder de bekende functionele kenmerken. De sweater is namelijk uitgerust met een semi-hoge hals met een verborgen rits tot de borst. De onderkant van de mouwen zijn uitgerust met duimgaten. Wanneer je je duimen door deze gaten doet, valt de training sweater nog meer getailleerd. Zowel de trainingstrui als de trainingsbroek is gemaakt van een elastisch materiaal, dat zich perfect vormt naar het lichaam. Dit betreft een combinatie van polyester (91%) en elastaan (9%). De achterzijde van de training sweater is iets langer voor de optimale bescherming.

Nigeria trainingsbroek 2022-2023

Het Nigeria trainingspak 2022-2023 wordt gecompleteerd door een donkerblauwe trainingsbroek. De trainingsbroek bevat ter hoogte van de kuiten en scheenbenen hetzelfde patroon als op de mouwen van de training sweater. Op de Nigeria trainingsbroek staan ook de logo's van Nike (linkerbeen) en de Nigeriaanse voetbalbond (rechterbeen). De trainingsbroek heeft verder de volgende functionele kenmerken:

  • De bovenkant van de trainingsbroek is uitgerust met de Nike FlyVent tailleband. Met deze tailleband kun je zelf naar wens de pasvorm van de trainingsbroek verstellen.

  • De zijkanten van de Nigeria broek bevatten twee zakken met ritsen om spullen in op te bergen.

  • De onderkant van deze trainingsbroek heeft enkelritsen. Hierdoor kun je de trainingsbroek nog makkelijker over voetbalschoenen en sneakers aan en uit doen.

  • De trainingsbroek is gemaakt van hetzelfde materiaal als de training sweater en heeft een taps toelopend design. Dit betekent dat de trainingsbroek strak om de kuiten en enkels valt.

  • Zowel de trainingsbroek als de training sweater is uitgerust met de Nike Dri Fit technologie. Dit systeem is in de stof van het Nigeria trainingspak verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Nike Nigeria trainingspak, dat vanaf nu tot begin 2024 gedragen wordt door de spelers van zowel het mannen- als het vrouwenelftal van Nigeria.

Nigeria trainingspak bestellen

Het Nigeria trainingspak kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Het pak is alleen voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) beschikbaar. De training sweater en trainingsbroek kun je los van elkaar bestellen. Beide items zijn € 64,95. Check ook andere Nigeria trainingskleding in deze winkels. Directe levering!

Bestel de Nigeria voetbalshirts direct in de officiële NIKE SHOP! 

of deze Nigeria fanshop! 

Nigeria trainingspak 2022-2023

Detail Nigeria trainingspak 2022-2023

Nigeria trainingsbroek 2022-2023