Nigeria vrouwen voetbalshirts WK 2023

De Nigeriaanse voetbalbond en kledingsponsor Nike hebben vandaag de nieuwe Nigeria WK 2023 vrouwen voetbalshirts officieel gepresenteerd. In deze tenues speelt het Nigeriaanse vrouwenteam de WK 2023 wedstrijden en de andere interlands tijdens de periode 2023-2024. Tijdens het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal in Nieuw Zeeland en Australië spelen de vrouwen van Nigeria in de poulefase tegen Australië, Ierland en Canada. Ook dit jaar is Nike weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de voetbalshirts van de ''Super Falcons''. Sinds 2015 heeft de voetbalbond een samenwerking met het Amerikaanse sportmerk. De Nigeria dames voetbalshirts betreffen custom made voetbalshirts en betreffen andere tenues dan de Nigeria voetbalshirts 2022-2023, die door de mannen gedragen worden.

Nigeria vrouwen thuisshirt 2023-2024

De Nigeria vrouwen voetbalshirts zijn geïnspireerd door het onderscheidende karakter van de lokale prints en patronen van het land. Deze traditionele ontwerpen zijn gemixt met actuele modestijlen en met name de mode die te zien is in de hoofdstad: Abuja. Het Nigeria dames thuisshirt 2023-2024 is fel groen en wordt gekenmerkt door een gepixeld patroon op de band aan de onderkant van de mouwen. Dit patroon is zwart/wit en is geïnspireerd door de traditionele Nigeriaanse kunstwerken en textiel. Het voetbalshirt heeft verder alle kenmerken van het nieuwe Nike Strike template. Het tenue bevat een ronde hals met aan de zijkanten witte driehoeken. Op de de borst staan de logo's van de voetbalbond en Nike. Het voetbalbroekje en de kousen zijn ook volledig fel groen. De kousen hebben aan de bovenkant een band met hetzelfde patroon als op de onderkant van de mouwen.

Nigeria vrouwen uitshirt 2023-2024

Het Nigeria vrouwen uitshirt 2023-2024 is donkergroen en bevat een all-over print van tetris achtige blokjes in het lichtblauw en roze. Deze blokken zijn niet alleen en verwijzing naar de traditionele mode in het land, maar zijn ook geïnspireerd door de bijnaam van het nationale elftal: Super Falcons. De blokken op het voetbalshirt symboliseren namelijk de adelaar uit het logo van de voetbalbond. Het uitshirt bevat een ronde hals en de logo's van de voetbalbond en Nike staan op dezelfde plek als op het thuistenue. Dit tenue wordt compleet gemaakt door een voetbalbroekje met dezelfde all-over print als op het uitshirt. De kousen van het Nigeria dames uitshirt zijn volledig rood.

Technologieën

Zoals alle Nike tenues zijn de voetbalshirts van het Nigeriaans vrouwenvoetbalelftal uitgerust met de Nike Dri Fit technologie. Deze technologie is in de stof (100% polyester) verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. Deze voetbalshirts zijn gemaakt van gerecycled polyester, welke afkomstig zijn van plastic waterflessen. Alle details op het tenue, zoals de swoosh en het logo van de voetbalbond, zijn gemaakt van het Nike Grind materiaal. Dit betreft een speciaal duurzaamheidsprogramma van Nike, waarbij productieschroot en afgedankte schoenen getransformeerd zijn in gerecyclede Nike-Grind materialen. De voetbalbroekjes bevatten ook een nieuwe technologie. De Nike Leak Protection technologie is speciaal ontworpen voor de menstruatie periode van de voetbalsters. De voetbalbroekjes bevatten namelijk een tweelaags kruis en een voering, die bloed absorbeert, afvoert en vasthoudt. Deze laag fungeert als een anti-lekkage barrière. 

Nigeria vrouwen voetbalshirt bestellen

De Nike Nigeria vrouwen voetbalshirts 2023-2024 kun je vanaf deze maand bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) zijn de voetbalshirts € 89,95. In deze winkels vind je ook de nieuwste Nigeria trainingskleding en kun je de voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer.

Bestel de Nigeria voetbalshirts direct in de officiële NIKE SHOP! 

of deze Nigeria fanshop! 

Nigeria dames voetbalshirt 2023-2024

Nigeria vrouwen voetbalshirt 2023-2024