7 februari 2020

Nigeria thuisshirt 2020-2021

Het nieuwe Nigeria voetbalshirt 2020-2021 is vandaag officieel gelanceerd door Nike en de Nigeriaanse voetbalbond op een speciaal event in New York! In dit nieuwe tenue speelt het Nigeriaanse voetbalelftal de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022. Daarnaast spelen ''The Super Eagles'' in dit tenue de Afrika Cup 2021 wedstrijden. In 2021 vindt het kampioenschap van Afrika plaats in Kameroen. Nike is opnieuw verantwoordelijk voor het design van het nieuwe Nigeria tenue. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 2015 kledingsponsor van het nationale elftal en blijft dit in ieder geval nog tot 2022.

Nigeria thuis shirt en tenue 2020-2021

Als je dacht dat het niet nog specialer en spectaculairder kon dan het Nigeria WK 2018 voetbalshirt, dan kom je bedrogen uit. In 2018 veranderde de NAIJA collectie van Nigeria de standaard voor een sterk en gaaf voetbalshirt. Het tenue werd destijds meer dan drie miljoen keer gepre-ordered, was lange tijd uitverkocht en wanneer het weer ergens op voorraad was, was het binnen enkele momenten weer uitverkocht. Bij het nieuwe Nigeria tenue zal dat waarschijnlijk niet anders zijn. Nike gaat door waar het gebleven is en heeft opnieuw een fantastisch, nieuw Nigeria tenue gelanceerd. Het tenue van het keurkorps van bondscoach van Gernot Rohr bevat opnieuw een all-over print in het groen, wit en zwart. Het lijkt erop alsof het patroon op het tenue met de hand op het tenue is aangebracht. Zeker is dat de all-over print een verwijzing is naar de Nigeriaanse heritage en dan met name naar de Nigeriaanse adel en familiecultuur. Verder bevat het tenue van het Nigeriaanse voetbalelftal dit jaar een ronde hals in het zwart. Kenmerkend voor het tenue is dat het logo van de Nigeriaanse voetbalbond (NFF – Nigerian Football Federation) en de swoosh van Nike onder elkaar staan op het midden van de borst. Deze logo’s staan dus niet meer op de rechter- en linkerborst van het tenue. Uiteraard bevat het tenue ook weer een verwijzing naar NAIJA! Dit was het thema van de Nigeria WK 2018 tenues en staat eigenlijk symbool voor de Nigeriaanse community over de hele wereld. NAIJA staat voor dapperheid, frivoliteit, stijl, creativiteit en snelheid, iets wat het nationale elftal ook uitstraalt. Om die reden staat de tekst ‘’Naija’’ aan de binnenkant van de hals.

Het nieuwe Nigeria thuistenue 2020-21 wordt compleet gemaakt door een groen voetbalbroekje met aan de zijkanten een zwarte taping. Deze zwarte taping loopt als het ware door van de zijkanten van de tenues over de broekjes. De broekjes bevatten natuurlijk ook de logo’s van de voetbalbond en Nike. De kousen hebben hetzelfde design als het nieuwe thuistenue. De bovenkant van de kousen zijn donkergroen en de onderkant lichtgroen. Hiertussen bevindt zich een all-over print van flitsende zigzagbanen in het groen op een witte achtergrond. Hierin zijn ook een zwarte swoosh en de tekst ‘’Naija’’ verwerkt. Uiteraard heeft Nike de tenues voorzien van de Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Vanaf maart 2020 wordt dit tenue gedragen door spelers als Ighalo, Musa, Iwobi, Iheanacho, Osimhen, Ndidi, Onyekuru en andere sterspelers. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Nigeria voetbalshirt en check ook het nieuwe Nigeria uitshirt voor 2020-2021. 

Nigeria voetbalshirt bestellen

Het Nike Nigeria thuisshirt voor 2020-2021 kun je vanaf maart bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. In deze winkels kun je het nieuwe tenue van het Nigeriaanse voetbalelftal ook bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je ook goedkope Nigeria shirts! Directe levering!

Bestel je Nigeria voetbalshirt altijd in deze winkel! 

Nigeria voetbalshirt 2020-2021

 

 

Nigeria voetbalshirts Nike 2020-2021