15 september 2022

Nigeria voetbalshirts 2022-2023

De Nigeriaanse voetbalbond en kledingsponsor Nike hebben vandaag de nieuwe Nigeria voetbalshirts 2022-2023 officieel gepresenteerd. Het Nigeriaanse voetbalelftal heeft zich niet geplaatst voor het WK in Qatar, dus speelt het elftal van bondscoach José Peseiro in dit tenue alleen de overige interlands in de periode 2022-2023. Ook dit jaar is Nike weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Nigeria voetbalshirts. Het Amerikaanse sportmerk is sinds medio 2015 kledingsponsor van de ''Super Eagles''. Dit contract werd onlangs tot medio 2026 verlengd.

Nigeria thuisshirt 2022-2023

Nike en de Nigeriaanse voetbalbond hebben een eer hoog te houden als het gaat om het design van de voetbalshirts van het Nigeriaanse voetbalelftal. De hooggespannen verwachtingen worden ook dit jaar ruimschoots waargemaakt. Het Nigeria thuisshirt 2022-2023 is overwegend groen en bevat weer een all-over print, geïnspireerd door NAIJA! Dit is de patriottische naam voor de inwoners van Nigeria. Ook dit jaar wordt het sterke identiteitsgevoel en respect voor artistieke traditie weer gevierd in de collectie van Nigeria. Het unieke vakmanschap en de complexe beeldtaal liggen ten grondslag aan de cultuur van het land en vormen de inspiratie voor de nieuwe Nigeria voetbalshirts en trainingskleding. Op het Nigeria thuistenue bevinden zich verschillende graphic prints. Iedere graphic print op het thuistenue haalt inspiratie uit een ander gebied van de Nigeriaanse flora en fauna. Het tenue bevat vooral prints van verschillende typische Nigeriaanse bloemen, planten en dieren. Op het midden van het tenue prijkt een afbeelding van een adelaar uit het logo van de voetbalbond. Verder is het voetbalshirt uitgerust met een V-hals en is de band aan de onderkant van de mouwen ook groen. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike en de linkerborst bevat het logo van de Nigeriaanse voetbalbond, de Nigerian Football Federation (NFF). Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met ter hoogte van de zijkanten een klein groen vlak. Op de voetbalbroekjes staan ook de logo's van Nike en de voetbalbond. De kousen zijn donkergroen en bevatten op het midden twee groenen banen met daartussen een wit vlak.

Nigeria uitshirt 2022-2023

Het Nigeria uitshirt 2022-2023 is dit jaar overwegend wit en bevat een graphic patroon van driehoeken op de mouwen. In de zwarte driehoeken zijn kleinere groene en witte driehoekjes verwerkt. Deze driehoeken verwijzen naar de typische Nigeriaanse klederdracht. Het uitshirt heeft alle kenmerken van het nieuwe template van Nike. Het voetbalshirt bevat een ronde hals met een groen vlak. Daaronder bevindt zich een ronding. Dit is ook het design van de achterzijde van het uitshirt. Op de rechterborst staat de swoosh van Nike in het zwart en de linkerborst bevat het logo van de voetbalbond. Het Nigeria uittenue wordt gecompleteerd door een donkergroen voetbalbroekje. De kousen zijn hetzelfde als de kousen van het thuistenue.

Zoals alle Nike tenues zijn de Nigeria voetbalshirts uitgerust met de nieuwste performance technologieën van Nike. De authentic voetbalshirts bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof (100%) polyester verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts (de spelersversie) vallen iets meer getailleerd, hebben extra ventilatiezones en zijn lichter.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de Nigeria voetbalshirts 2022-2023, welke vanaf nu tot begin 2024 gedragen worden door spelers als Osimhen, Musa, Lookman, Bassey, Iwobi, Sadiq, Troost-Ekong, Ndidi, Ighalo en andere spelers.

Nigeria voetbalshirt bestellen

De Nigeria voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, XL en XXL) is het voetbalshirt € 139,95 en de replica versie € 89,95. Voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 69,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In deze winkels vind je nog meer nieuwe producten uit de Nigeria X Nike collectie en kun je de tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel de Nigeria voetbalshirts direct in de officiële NIKE SHOP! 

of deze Nigeria fanshop! 

Nigeria thuisshirt 2022-2023

 

Nigeria uitshirt 2022-2023

Nigeria thuisshirt 2022-2023

Nigeria uitshirt 2022-2023