7 februari 2018

Nigeria uitshirt 2018-2019

Naast het nieuwe thuisshirt is ook het nieuwe uitshirt van het Nigeriaanse elftal officieel gelanceerd door Nike en de Nigeriaanse voetbalbond. Waar het thuisshirt een echte eyecatcher is, heeft het uitshirt een iets simpeler design. Daarover hebben we het straks. In het nieuwe uitshirt speelt het Nigeriaanse voetbalelftal haar uitwedstrijden tijdens het WK van 2018 in Rusland. In de groepsfase nemen de Nigerianen het in poule D op tegen Argentinië, Kroatië en Ijsland. Het shirt van Nigeria wordt ook gedragen tijdens de overige uitwedstrijden gedurende 2018-2019. Nike is ook de komende jaargang weer verantwoordelijk voor het design van het Afrikaanse land. Deze functie vervult het merk namelijk sinds 2015. Check hieronder meer over het tenue.

Groen Nigeria uit shirt en tenue 2018-2019

De nieuwste Nigeria Nike collectie voor 2018 staat geheel in het teken NAIJA! Naija staat voor de Nigeriaanse cultuur, welke weer helemaal opkomt in delen van Engeland, de Verenigde Staten en eigenlijk over de gehele wereld. De kenmerken van deze cultuur symboliseren ook de speelstijl, waarmee het Nigeriaanse elftal zich heeft weten te plaatsen voor het WK van 2018: snelheid, frivoliteit, creativiteit en stijlvol. Dat kan ook zeker van het nieuwe thuisshirt gezegd worden.

Het nieuwe uitshirt heeft een wat simpeler design, wat niet betekent dat het shirt direct lelijk is. Het geeft het shirt juist een strak design. Het nieuwe Nigeria uitshirt voor 2018-2019 is geheel donker groen en is gebaseerd op het nieuwe Nike VAPOR template. Ook dit jaar heeft Nike weer verschillende opvallende features in haar tenues geïntegreerd, waardoor de spelers van het nationale elftal nog beter kunnen presteren. Zo is het embleem van de Nigeriaanse voetbalbond op de linker borst wel 64% lichter dan op voorgaande shirts het geval is. Over de borst van het nieuwe uitshirt heeft het shirt een net iets andere structuur dan het overige deel van het tenue. Hier bevat het shirt namelijk net wat meer gaatjes, zodat zweet en vocht sneller naar de buitenkant van het lichaam getransporteerd worden. De mouwen van het nieuwe Nike Nigeria uitshirt zijn uitgerust met extra garen. Deze garen zorgen ervoor dat je je nog sneller in het voetbalshirt voort kunt bewegen.

Qua design is het shirt dus niet super opvallend. De mouwen bevatten wel een flitsend patroon. De mouwen bevatten een flitsend zigzagpatroon. De rechter borst bevat de swoosh van Nike in een fel groene kleur. Deze kleur komt ook weer terug in een subtiele lijn aan de achterkant van de diepe, ronde hals van het nieuwe uitshirt. Ook een strip op de achterkant van het shirt heeft deze kleur. Het gehele tenue is donker groen. Dit betekent dat ook het bijbehorende voetbalbroekje en de kousen donker groen zijn. Nieuw aan de voetbalbroekjes is dat deze aan de zijkanten geen naden bevatten. Hierdoor zit het broekje niet alleen super lekker, je kan je ook nog eens beter voortbewegen. Op zowel de shorts als de kousen van Nigeria staan uitingen van de voetbalbond en Nike. Zoals we van Nike gewend zijn, zijn ook deze tenues weer uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren.

De nieuwe tenues worden vanaf nu gedragen door spelers als Obi Mikel, Victor Moses, Iheanacho, Musa, Emenike en andere sterspelers!

Nigeria voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Nigeria uitshirt voor het WK van 2018 kan je vanaf begin juni bestellen in de onderstaande online winkel. Dit shirt is alleen voor volwassenen te bestellen. Het shirt heeft een prijs van € 85,- voor volwassenen en is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. In de onderstaande online winkels kan je het tenue van het Nigeriaanse elftal laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt. Wil je andere producten van het nationale elftal bestellen? Check dan ook het overzicht hiernaast of hieronder! 

Bestel het nieuwe Nigeria shirt in de officiële NIKE SHOP!

of deze online winkel!

of in deze winkel! (inclusief goedkope t-shirts en bedrukking)