8 februari 2018

Nigeria draagt flitsend trainingspak tijdens het WK van 2018

Nog meer trainingskleding van het Nigeriaanse voetbalelftal. Vandaag hebben Nike en de Nigeriaanse voetbalbond namelijk ook het nieuwe trainingspak gepresenteerd. Dit nieuwe pak heeft hetzelfde thema als de nieuwe voetbalshirts: NAIJA! Daarover straks meer. Het nieuwe trainingspak van Nigeria wordt door de Super Eagles gedragen tijdens de trainingen- en warming-up ter voorbereiding op de WK 2018 wedstrijden in Rusland. Dit pak wordt ook gedragen in de voorbereiding op de andere wedstrijden gedurende 2018-2019. Nike is dus ook dit jaar weer verantwoordelijk voor het design van de nieuwe pakken van Nigeria. Sinds 2015 is het Amerikaanse sportmerk kledingsponsor van het nationale elftal. Check hieronder alles over het nieuwe pak van het Afrikaanse land.

Nigeria training top en trainingsbroek 2018-2019

Het nieuwe Nigeria trainingspak bestaat, zoals alle pakken van Nike, uit een training top (welke door Nike de drill top wordt genoemd) en een strakke trainingsbroek. De drill top van Nigeria is geheel in stijl van het design van het WK 2018 thuisshirt van de Super Eagles. De body van de trainingssweater wordt namelijk gekenmerkt door de all-over print van chevrons in het groen/zwart. Deze v-vormen bevatten op hun beurt weer flitsende, verticale strepen. Deze stijl wordt door Nike de ''NAIJA'' stijl genoemd, wat verwijst naar de gedurfde, creatieve, stijlvolle, frivole en snelle speelstijl van het nationale elftal. Ook de mouwen van de training top bevatten flitsende strepen. De training tops van Nike worden verder gekenmerkt door de hoge hals met een rits tot de borst. De mouwen van de sweater zijn zogenaamde raglanmouwen. Deze mouwen vallen strak om de armen en bewegen perfect mee met de bewegingen van de armen, zodat de spelers voldoende bewegingvrijheid hebben. De swoosh van Nike op de rechter borst van de top is wit en op de linker borst prijkt het logo van de Nigeria Football Association (NFA). De training top bestaat verder geheel uit polyester en heeft een strakke pasvorm. De achterzoom van de top is wat langer en dit biedt natuurlijk de optimale bescherming.

De trainingsbroek van het Nigeriaanse elftal bevat weinig tirelantijnen en is gebaseerd op het standaard template van Nike. Dit betekent dat de broek een toelopende pasvorm heeft. Deze valt dus vooral ter hoogte van de kuiten en enkels strak om de benen. De onderkant van de trainingsbroek bevat enkelritsen, waardoor je de broek makkelijk over je sneakers of voetbalschoenen aan en uit kan doen. De bovenkant is uitgerust met een tailleband, waarmee de fit van de Nigeria broek aangepast kan worden. Op de trainingsbroek staan natuurlijk ook de logo's van de voetbalbond en Nike en bovendien bevat de broek twee verborgen zakken met een rits. Ook dit pak is natuurlijk weer uitgerust met de Nike Dri Fit technologie.

Het nieuwe trainingspak van Nigeria beloofd veel voor de andere trainingspakken die Nike de komende weken gaat lanceren voor de nationale elftallen van onder andere Nederland, Frankrijk en Brazilië. Onderdeel van de nieuwe trainingscollectie van het Nigeriaanse elftal is ook een flitsend warming-up shirt. Check hieronder ook nog meer foto's van de nieuwe casual lijn van Nigeria. 

Nigeria trainingspak bestellen

Het nieuwe trainingspak van Nigeria kan je pas vanaf medio maart bestellen in de onderstaande winkels. Dit kan alleen voor volwassenen. De prijs van de training top is ongeveer € 65,- en dit geldt ook voor de nieuwe trainingsbroek van het Nigeriaanse elftal. Wil je andere Nigeria producten bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop de nieuwste Nigeria merchandising altijd in de NIKE SHOP!

of in deze online winkel!

of in deze winkel! (inclusief goedkope t-shirts en bedrukking)