6 november 2018

Nike derde voetbalshirts voor 2019-2020 bevatten Nike Sportswear logo?

Het vaak goed ingevoerde blog La Casaca kon vandaag al een tipje van de sluier geven over de nieuwe 3e shirts van Nike voor het seizoen 2019-2020. Volgens onze collega's van La Casaca bevatten de alternatieve uitshirts van clubs als Barcelona, Atletico Madrid, AS Roma, Chelsea, Tottenham Hotspur en Inter Milan volgend seizoen niet het ''normale'' logo van Nike, maar komt op de tenues het speciale Nike Sportswear logo te staan. Dit betreft het logo van Nike Sportswear dat vanaf 1985 werd gebruikt.

Het Nike Sportswear logo werd door Nike als logo gebruikt in de periode 1978 en 1995. Het huidige Nike Sportswear logo is het logo dat in 1985 werd geïntroduceerd door het merk en destijds ook al werd gebruikt voor de verschillende voetbalshirts van Nike, waaronder de iconische Borussia Dortmund tenues van 1994-1995 en het voetbalshirt van Nigeria in 1994. Het sportswear logo van het Amerikaanse sportmerk is niets meer dan de swoosh en het woordmerk van Nike. De naam van het merk staat boven de bekende swoosh van het sportmerk. Momenteel wordt het Nike Sportswear logo vooral gebruikt voor de casual lijn van het merk. Sinds 1995 is dit speciale logo namelijk verdwenen van de voetbalshirts.

Check hieronder een infographic van de evolutie van het logo van Nike en check ook het logo dat waarschijnlijk gebruikt gaat worden voor de derde tenues van de topclubs in het seizoen 2019-2020. Zodra er meer nieuws hierover is, geven we een update. Dit kan nog wel even duren, omdat deze voetbalshirts traditioneel pas medio begin september worden gelanceerd. In het hierboven genoemde rijtje van clubs ontbreekt overigens Paris Saint Germain. De 3e shirts van PSG bevatten namelijk, evenals het Champions League shirt van dit jaar, de komende twee seizoen het logo van Jordan Brand.

Ben je op zoek naar een nieuw voetbalshirt? Check het altijd in deze online SHOP!  Ben je fan van Nike Sportswear kleding? Check een super breed assortiment in de officiële Nike SHOP!