2 juni 2018

Hype rondom Nigeria WK 2018 voetbalshirts bereikt hoogtepunt

De hype rondom het nieuwe Nigeria WK 2018 voetbalshirt van Nike heeft vandaag zijn hoogtepunt bereikt. Een aantal uur nadat het shirt online besteld kon worden, was het shirt al uitverkocht. In de officiële webshop van Nike waren de WK 2018 voetbalshirts zelfs al binnen een uur uitverkocht. Niet alleen de shirts zijn niet meer beschikbaar, ook de trainingskleding zoals de pre-match tops, het trainingsjack en de joggingsbroek waren direct uitverkocht. Naar ons weten is dit nooit eerder voorgekomen. Dit is bovendien vrij opvallend, omdat het shirt al in februari gelanceerd werd en Nike dus de tijd had om voldoende shirts te produceren. Afgelopen week bracht de Nigeriaanse voetbalbond naar buiten dat er door retailers/winkels in totaal 3 miljoen shirts waren besteld. Deze lijken nu dus al vrijwel uitverkocht te zijn.

Ook in de officiële Nike winkel in Londen is het momenteel een ware gekte. Momenteel staan honderden klanten in de rij om de nieuwe voetbalshirts van Nigeria te bemachtigen. De rijen staan zelfs tot buiten de winkel. Dit terwijl het Nigeriaanse elftal de nieuwe tenues nog niet gedragen heeft. Het voetbalelftal draagt het shirt pas voor het eerst tijdens de oefenwedstrijd tegen Engeland op 3 juni. Het is maar de vraag of het Amerikaanse sportmerk nog meer shirts gaat bij produceren. Dit duurt vaak maanden. Eer de shirts weer beschikbaar zijn, is het WK al afgelopen en zijn de shirts dus minder populair. Over het design van het shirt valt bijna niet te twisten. Het thuisshirt is namelijk geïnspireerd door het shirt van 1994, maar dan in een moderner jasje. Het shirt wordt gekenmerkt door de all-over chevron print. De voorkant van het shirt bevat witte en groene v-banen met kartels en over de mouwen zijn deze banen zwart en groen. Wil je meer weten over de shirts van het Nigeriaanse elftal? Check meer informatie over het thuisshirt en uitshirt.

Wanneer de tenues van het Nigeriaanse elftal weer ergens beschikbaar zijn, hebben we uiteraard weer nieuws. In de tussentijd kan je het bij deze winkel, deze shop of deze webshop proberen! Fingers crossed! Check ook het overzicht met andere NAIJA producten hiernaast of hieronder!