4 december 2018

Het Velez Sarsfield retro voetbalshirt van 1968

We hebben nog een retro shirt vandaag. De Argentijnse club Velez Sarsfield heeft in samenwerking met kledingsponsor Kappa een limited edition retro voetbalshirt uitgebracht. Dit shirt is geïnspireerd door het shirt dat de club droeg in 1968 en dat is het jaar waarin Velez Sarsfield voor het eerst kampioen van Argentinië werd. In de afgelopen vijftig jaar zijn daar nog negen kampioenschappen aan toegevoegd. Daarnaast won de club in 1994 de Copa Libertadores, de Champions League van Zuid Amerika. Benieuwd naar het shirt? Check het hieronder!

Kappa is deze week druk met het lanceren van retro collecties. Het Italiaanse bracht vandaag ook al een speciale retro collectie voor SSC Napoli uit. Deze collectie is echter onder de licentie van Kappa Argentinië gereleased. Het retro shirt van Velez Sarsfield heeft een echt retro design en Kappa is dichtbij het shirt van 1968 gebleven. Het shirt is overwegend wit en bevat een print van een grote V op de body van het voetbalshirt. Het v-design op het shirt werd overigens pas in 1933 geïntroduceerd en is daarna nooit meer verdwenen van de tenues. Velez Sarsfield werd in 1910 opgericht en speelde de eerste twee seizoen in een geheel wit tenue. Van 1912 tot 1914 droeg de club uit Buenos Aires een blauw shirt met een wit broekje en in de periode 1914-1933 had de club verticaal groen/rood gestreepte voetbalshirt. Het voetbalshirt had in 1968 ook een diepe V-hals in het wit met een gevouwen zwarte kraag. Een subtiel detail bevindt zich nog aan de binnenkant van de hals van het shirt. Hier bevindt zich namelijk de Italiaanse driekleur. De club heeft namelijk warme banden met Italië. Dit komt vooral doordat bij de club in de beginjaren veel Italo-Argentijnen speelden. Op de borst van het shirt, in de v-baan, staan in het zwart de logo's van Kappa en de Argentijnse club.

Uiteraard bevat het shirt ook nog een verwijzing naar het eerste kampioenschap van de club in 1968. Het shirt is namelijk aan de onderkant uitgerust met een speciaal label met daarin de tekst: Campéon Nacional 1968. In dit label staan in het goud ook de logo's van Kappa en de club. Het logo van hoofdsponsor Hitachi staat niet op dit shirt, waardoor het shirt een echte retro look heeft. Kappa en Velez Sarsfield hebben ook een bijbehorend voetbalbroekje en kousen bij dit shirt gelanceerd. Dit shirt werd door de club gisteren (eenmalig) gedragen in de wedstrijd tegen Rosario.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Velez Sarsfield retro shirt van 1968. Helaas kan je dit shirt nergens bestellen. Ben je op zoek naar andere merchandising van de Argentijnse club? Bestel je t-shirt of hoodie in deze SHOP! Directe levering!