Vélez Sarsfield voetbalshirts 2023

De Argentijnse voetbalclub Velez Sarsfield en kledingsponsor Diadora hebben deze week de nieuwe Vélez Sarsfield voetbalshirts 2023 gepresenteerd. In deze tenues speelt Velez Sarsfield de Argentijnse Primera Division en bekerwedstrijden dit jaar. Vorig seizoen eindigde de club op de 26te plek. Vanaf dit seizoen is Diadora de kledingsponsor van Vélez Sarsfield. Het Italiaanse sportmerk heeft het stokje overgenomen van Kappa.

Vélez Sarsfield thuisshirt 2023

Na Kappa heeft Vélez Sarsfield dus opnieuw een Italiaanse kledingsponsor. Dit past perfect bij de roots van de club. In de beginjaren speelden er veel Italo-Argentijnen bij de club en werden daarom de kleuren van de Italiaanse vlag aangenomen als clubkleuren. Vandaag de dag hebben de voetbalshirts van Veléz Sarsfield nog steeds dezelfde kleuren als de voetbalshirts van het nationale elftal van Italië. Daar heeft Diadora nu een nieuwe kwinkslag aan toegevoegd. Beide nieuwe voetbalshirts bevatten details van het Italië voetbalshirt van 1994. Het thuisshirt van Vélez Sarsfield is wit en bevat de iconische blauwe v-baan op de borst. Ook de gevouwen kraag en de band aan de onderkant van de mouwen zijn blauw. Zowel de kraag als de band aan de onderkant van de mouwen bevatten een design van driehoeken in de kleuren van de Italiaanse vlag (groen/wit/rood). Dit detail is dus geïnspireerd door de details op de kraag van het Italië voetbalshirt van 1994. In dit tenue speelde ''La Squadra Azzurra'' de WK finale van 1994 in de Verenigde Staten tegen Brazilië, welke het land na strafschoppen verloor. In de periode 1986-1995 verzorgde Diadora de tenues van het Italiaanse voetbalelftal. Het logo van Diadora prijkt op de rechterborst en de linkerborst bevat het logo van de club, inclusief een gouden ster. Deze ster verwijst naar het winnen van de Copa Libertadores en de wereldbeker in 1994. Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje en witte kousen.

Vélez Sarsfield uitshirt 2023

Het Vélez Sarsfield uitshirt 2023 is blauw en bevat een diepe witte v-baan. De logo's van Diadora en de club staan centraal op het uitshirt en het logo van Diadora betreft het retro logo van het Italiaanse sportmerk. De kraag en de band aan de onderkant van de mouwen bevatten dezelfde print als op het thuisshirt. Dit tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en blauwe kousen. De bedruking van de namen en nummers van de spelers op de achterkant van de Vélez Sarsfield voetbalshirts 2023 hebben overigens ook dezelfde stijl als de bedrukking op de Italië voetbalshirts van 1994.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de Vélez Sarsfield voetbalshirts 2023, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Diego Godin, Lucas Pratto, Perrone, Janson, Prestianni, Bou en nog meer spelers. Helaas kun je de Velez Sarsfield voetbalshirts alleen in de clubshop van Vélez Sarsfield bestellen. Wil je de club aanmoedigen met een goedkoop t-shirt of een hoodie? Bestel het in deze winkel!

Velez Sarsfield thuisshirt 2023

Velez Sarsfield uitshirt 2023

Vélez Sarsfield thuisshirt 2023 detail