Velez Sarsfield Tricolor voetbalshirt 2019

In samenwerking met kledingsponsor Kappa heeft Velez Sarsfield een speciaal ‘’Tricolor’’ voetbalshirt uitgebracht. ‘’Tricolor’’ is natuurlijk de bijnaam van de club en is een verwijzing naar de clubkleuren van de Argentijnse club. Bovendien is het een verwijzing naar de roots van de Argentijnen. De club uit Buenos Aires had in haar beginjaren met name veel immigranten uit Italië onder contract. In 1914 werden de clubkleuren van Vélez Sarsfield dan ook gewijzigd naar de kleuren van de Italiaanse vlag. De club heeft haar roots nooit verloochend en we kijken er dus ook niet van op dat het nieuwe shirt werd gelanceerd met de leus #LaVeraItaliana. 



Het nieuwe Velez Sarsfield voetbalshirt is volledig geïnspireerd door het embleem dat de club had in 1917. Het voetbalshirt bevat verticale groene, witte en rode banen. Door deze banen lopen dunnere verticale strepen. Omdat het shirt geïnspireerd is door het logo van 1917, staat dit logo in plaats van het huidige logo op de rechter borst. Boven het embleem prijkt wel een gouden ster en deze ster refereert aan de gewonnen Copa Libertadores in 1994. Het Kappa logo staat op de andere borst en de trademark tekens van het Italiaanse sportmerk staan aan de zijkanten van het shirt en op de mouwen. Daarnaast is het tenue uitgerust met een 
 ronde hals in het wit en een subtiele, opstaande kraag. Hoofdsponsor HITACHI prijkt op het midden van het tenue in het zwart en de mouwen bevatten het logo van subsponsor AirEuropa. Het nieuwe Velez Sarsfield tenue wordt compleet gemaakt door een zwart broekje en zwarte kousen en natuurlijk bevatten beide items weer details uit de Italiaanse driekleur.  Kappa staat bekend om het lanceren van limited edition tenues voor de Argentijnse club. In december presenteerde het merk al een voetbalshirt dat geïnspireerd is door het eerste voetbalshirt waarin de club kampioen werd, namelijk die van 1968.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Tricolor shirt van de Argentijnse club. Dit tenue wordt vanaf nu gedragen door spelers als Cubero, Vargas, Abram, Robertone, Dominguez, Cufré en andere sterspelers. Helaas kan je dit tenue alleen in de clubshop van Vélez Sarsfield bestellen. Wil je de club aanmoedigen met een goedkoop t-shirt of een hoodie? Bestel het in deze winkel!