Velez Sarsfield 3e voetbalshirt 2020

Vélez Sarsfield en Kappa hebben ook dit jaar weer een speciaal 3e shirt gelanceerd. Dit 3e shirt is traditioneel een ode aan de roots van de club: Italië! In de eerste jaren van de club (rond de periode 1910-1915) had de club veel Italo-Argentijnse leden. De Italianen kwamen van 1857 tot 1940 in grote getalen naar Argentinië en vormden dus ook een groot deel van het ledenbestand van de club in de begin jaren. Dit is ook de reden dat de Club Atlético Velez Sarsfield rond deze periode de Italiaanse kleuren als clubkleuren aannam. Inmiddels is dit weer gewijzigd naar blauw/wit. In het uitshirt en/of 3e shirt komen wel traditioneel de kleuren van de Italiaanse vlag terug, zo ook dit jaar.

Velez Sarsfield tenue in stijl van kleuren Italiaanse vlag

In het nieuwe voetbalshirt speelt Vélez Sarsfield de uitwedstrijden in de Argentijnse Primera Division gedurende 2020. Het voetbalshirt is overwegend wit en wordt gekenmerkt door de V-baan over de borst. De v-baan is inmiddels ook een vast onderdeel van het voetbalshirt van de club en verwijst naar de naam van de Argentijnen. Deze v-baan is aan de linkerkant rood en aan de andere kant groen. Bovendien bevat deze baan een print van kleinere v-tjes. Onder deze band bevindt zich een dunnere baan in de Italiaanse kleuren. De bies aan de onderkant van de mouwen is ook geheel in stijl van de Italiaanse vlag. Op de borst prijkt een speciaal Vélez  Sarsfield logo. Dit betreft een schild in de kleuren van de Italiaanse vlag met daarboven de initialen: CAVS (Club Atlético Vélez Sarsfield). Dit betreft het logo dat de club had rondom 1917. De rechterborst is uitgerust met het Kappa logo en op het midden van het tenue staat sponsor Hitachi. De achterkant en mouwen van het tenue bevatten verder ook de logo's van andere sponsoren. Op de achterkant zijn daarnaast twee vlakken met all-over print in de kleuren van de Italiaanse vlag aangebracht. Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met ook weer een rood en groen vlak. Dit is ook de kleurencombinatie van de kousen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Vélez Sarsfield tenues, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Cubero, Dominguez, Gago, Almada, Abram, Romero, Robertone en nog meer spelers. 

Helaas kan je dit tenue alleen in de clubshop van Vélez Sarsfield bestellen. Wil je de club aanmoedigen met een goedkoop t-shirt of een hoodie? Bestel het in deze winkel!