5 april 2017

Velez Sarsfield 3e shirt 2017-2018

Velez Sarsfield en Umbro hebben vandaag een nieuw alternatief uitshirt of 3e shirt voor de Argentijnse club gelanceerd. Dit nieuwe shirt draagt de club uit Buenos Aires dit seizoen en een deel van volgend seizoen in de uitwedstrijden. Het nieuwe shirt is gebaseerd op het uitshirt van 1994. Destijds won de club zowel de Copa Libertadores als de wereldbeker voor clubteams. In de finale van de Copa Libertadores werd Sao Paulo na strafschoppen verslagen en in de finale van de wereldbeker werd AC Milan opgerold. Check hieronder alles over het design van het nieuwe trikot van de club waar Pellegrino, Simene en Chilavert in het verleden gespeeld hebben.

Velez Sarsfield Italia voetbalshirt en tenue

Het nieuwe Velez Sarsfield 3e shirt voor 2017-2018 is overwegend zwart en wordt gekenmerkt door de drie v-banen over de borst. Deze banen zijn geheel in stijl van de kleuren van de Italiaanse vlag. De roots van ‘’El Fortin’’ ligt dan ook in Italie. De club werd in 1909-1910 opgericht en in de eerste periode sloten zich steeds meer Italo-Argentijnen aan bij de club. In 1914 gebruikte de club ook tijdelijk de kleuren van de Italiaanse vlag als clubkleuren. Dit was tot 1933 het geval, waarna de clubkleuren (weer) wit/blauw werden. De Italiaanse kleuren zijn in het verleden in verschillende tenues terug gekomen, zo ook in het shirt van 1994 en in het nieuwe 3e shirt. De rechter borst bevat het logo van het Engelse sportmerk Umbro. Het merk is sinds 2015 kledingsponsor van de club en volgde destijds het Zuid Amerikaanse merk Topper op. Over de schouders en mouwen van het nieuwe shirt loopt een speciale strip, waarin de dubbele diamant van Umbro ook verwerkt is. De linker borst is uitgerust met het logo van de club en boven het logo prijkt een gouden ster, welke verwijst naar de gewonnen Copa Libertadores in 1994. Verder is het nieuwe shirt voorzien van een kleine v-hals in het wit en bevat het shirt een zwarte gevouwen kraag. HITACHI is hoofdsponsor van het Argentijnse team. Een speciaal detail is ook nog te vinden in de binnenkant van de kraag. Hierin staat een ruit met daarin het getal 1994. In de negens is de Copa Libertadores en de wereldbeker verwerkt.

Het nieuwe tenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen, waarin ook weer de Italiaanse details terug komen. Check ook de andere Velez Sarsfield voetbalshirts, die al in februari werden gelanceerd!

Het nieuwe Velez Sarsfield voetbalshirt van Umbro voor 2017 kan je vanaf medio mei kopen in deze SHOP! Check daar ook andere voetbalshirts van Zuid Amerikaanse clubs. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking.