4 december 2018

Het jaren '80 Napoli retro voetbalshirt en trainingspak

December is de retromaand voor de Italiaanse clubs en kledingsponsoren. November en december zijn bij uitstek de maanden om legendarische shirts of special edition shirt te lanceren, met het oog op kerst. Wie wil er nu niet een shirt met warme herinneringen onder de kerstboom. Zo zal Kappa ook gedacht hebben. Het Italiaanse sportmerk heeft namelijk een speciale retro collectie voor SSC Napoli uitgebracht. Hoewel het merk sinds 2015 kledingsponsor is en dit ook al was van 2004 tot 2006, zijn de nieuwe retro shirts geïnspireerd door de tenues die de club droeg in 1982-1983 en de jaren '90. In dit blog bespreken we met name het populaire uitshirt van het seizoen 1982-1983.

Kappa lanceert retro shirt van 1982-1983 en jaren '80/'90 trainingspak

Tijdens het seizoen 1982-1983 was het Italiaanse sportmerk Ennerre de kledingsponsor van Napoli en speelde onder andere Ruud Krol bij ''I Partenopei.'' De prestaties in het seizoen 1982-1983 waren overigens niet om over naar huis te schrijven. De club vocht het hele seizoen tegen degradatie en eindigde uiteindelijk op een tiende plek. Slechts een handvol spelers van dit elftal maakte uiteindelijk ook het kampioenschap van de club in 1987 onder aanvoering van aanvalsleider Diego Maradona mee. Het uitshirt van dit seizoen had een wat apart design. Het shirt was namelijk wit met dunne, rode en gele, verticale pinstripes over de body van het shirt. Het retro shirt van Kappa heeft daarnaast een gevouwen kraag in het rood en de taping met daarin het Kappa logo op de schouders mag ook niet ontbreken. Het logo van het Italiaanse sportmerk en de club uit Napels prijken ook op de borst. Onder de hals heeft Kappa het oprichtingsjaar van de Italiaanse club verwerkt: 1926.

Naast het shirt van 1982-1983 heeft Kappa nog meer retro items gereleased. Deze shirts en jacks zijn wel geheel in stijl van de clubkleuren van de club en hebben vrijwel dezelfde stijl als het uitshirt van 1982-1983. De collectie bevat onder andere een overwegend navy blauw retro trainingsjack en een licht blauw jack. Beide jacks bevatten de iconische Kappa taping over de mouwen en op de borst staan de logo's van Kappa en de Italianen. Deze trainingsjacks kun je perfect combineren met de retro trainingsbroeken die Kappa heeft uitgebracht, zodat je in een super vintage jaren '80 trainingspak van het SSC Napoli kunt shinen. Mooi van lelijkheid is misschien ook wel het trainingspak van 1982-1983. Dit pak heeft dezelfde stijl als het uitshirt en wordt gekenmerkt door de dunne, rode en gele pinstripes. De broek van dit pak is rood met een witte Kappa taping aan de zijkanten.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Napoli retro shirts en het retro trainingspak van Kappa. Deze shirts worden niet door de spelers gedragen, maar zijn puur en alleen een toevoeging op de bestaande collectie van de Italiaanse club. 

Napoli retro shirt of trainingspak bestellen

De nieuwe SSC Napoli retro collectie van Kappa kan je helaas alleen bestellen in de officiële Napoli shop. Ben je op zoek naar andere retro shirts van de club of het nieuwste trainingspak? Check het in het overzicht met producten hiernaast of hieronder.

Of bestel je Napoli retro shirt in deze SHOP

en andere Napoli merchandising in deze winkel!