16 februari 2018

Goedkoop Rusland voetbalshirt en t-shirt

Het WK in Rusland nadert en dat betekent dat iedereen naarstig op zoek is naar leuke merchandising om zijn of haar favoriete nationale elftal mee aan te moedigen tijdens het WK in Rusland. Ook het Russische elftal heeft een grote supportersschare in Nederland en België. Tijdens het WK in Brazilië kwam het Russische voetbalelftal niet verder dan de groepsfase. Met sterren als Akinfejev, Kokorin, Dzjoeba, Smolov en Berezoetski is het doel in eigen land zeker de kwartfinale van het toernooi te behalen. We krijgen vaak opmerkingen over de prijs van de voetbalshirts van tegenwoordig. De officiële wedstrijdshirts hebben voor volwassenen tegenwoordig al een prijs van € 90,- en voor kinderen € 70,-. Dan zijn deze shirts nog geen eens uitgerust met een bedrukking of heb je niet het voetbalbroekje en de kousen. Gelukkig zijn er goedkopere alternatieven om het nationale elftal van Rusland aan te moedigen. Laten we die nu toevallig in dit blog bespreken! Lees en huiver!

Goedkope Rusland t-shirts

Het Engelse t-shirt merk Retake heeft voor alle teams die aan het WK van 2018 deelnemen een speciale ''team'' lijn gelanceerd. Deze team lijn, welke bestaat uit t-shirts en hoodies, vindt haar inspiratie in de voetbalshirts en tenue die het Russische voetbalelftal draagt tijdens het WK. Bovendien bevatten de items uit deze collectie verwijzingen naar tradities en gebruiken van het land. De kleur van de t-shirts is vooral geïnspireerd door de kleur van de voetbalshirts van het nationale elftal. De team t-shirts zijn namelijk rood. Bovendien bevatten de t-shirts een ronde hals. Op het midden van de t-shirts staat in het Russisch de naam van het land: POCCNR. Het lettertype van deze naam heeft dezelfde stijl als hoe de namen van de spelers op het tenue van Rusland verschijnen. Boven en onder de naam van het land, waarin het wereldkampioenschap plaatsvindt, bevindt zich een lijn met een Russisch reliëf. De trots komt ook weer helemaal terug in de print van het wapen (de coat of arms) van Rusland op de linker borst van het casual t-shirt van Retake. De t-shirts van Retake zijn in verschillende versies gelanceerd. De t-shirts zijn namelijk ook beschikbaar in een versie met de namen en de nummers van de spelers, die tijdens het WK het verschil moeten gaan maken, zoals Dzagoev en Kokorin. Opvallend aan deze print is dat deze hetzelfde lettertype heeft als de officiële bedrukking, die de spelers op het shirt dragen. Waar de spelers op het officiële shirt ook een borstnummer dragen, staat deze niet op de team t-shirts van Retake. Het merk heeft overigens ook hoodies in dezelfde stijl uitgebracht. De t-shirts bestel je al vanaf € 24,95 en de hoodies vanaf € 49,95 in deze winkel!

Goedkoop Rusland/CCCP retro voetbalshirt

Ben je op zoek naar iets meer nostalgie en iets goedkopers? Dan bieden de retro voetbalshirts van COPA Football de perfecte uitkomst. Het Russische elftal heeft geen lange geschiedenis onder de naam Rusland. Tot 1992 was het Russische elftal namelijk verenigd in de Sovjet Unie. Het nationale elftal van de Sovjet Unie heeft in de jaren '70 en '80 verschillende successen behaald. Hoogtepunt was het behalen van de EK finale van 1988, waarin het uiteindelijk verloor van het Nederlands Elftal. Deze rijke geschiedenis heeft ertoe geleid dat COPA Football ook een aantal retro shirts van de Sovjet Unie (CCCP) in haar collectie heeft opgenomen. Deze retro shirts zijn geïnspireerd door de shirts, die de CCCP zo'n 30 tot 40 jaar geleden droeg. Waar de retro voetbalshirts van de jaren '70 nog een vrij simpele uitstraling hebben, is die van de jaren '80 een echte eyecatcher met een echte vintage uitstraling. Dit shirt is rood met een rechte hals met daaronder een breed v-design. Het retro design van dit shirt komt ook terug in de gevouwen kraag en de bies aan de onderkant van de mouwen. Deze zijn beide wit. Op de rechter borst prijkt het vintage embleem van de voetbalbond van destijds en op het midden van de shirts prijkt de naam van het land: CCCP (Союз Советских Социалистических Республик). COPA Football verrast je niet alleen met het design van het shirt, maar levert deze shirts ook nog in een luxe cadeaubox. Ook deze shirts kan je weer laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. De retro shirts van COPA Football zijn wel iets duurder dan de hierboven besproken t-shirts van Retake. Deze hebben namelijk een prijs van € 59,95. De CCCP of Rusland retro voetbalshirts bestel je exclusief in deze winkel!

Wil je het Russische voetbalelftal toch liever aanmoedigen in het shirt dat zij dragen tijdens het WK? Check dan ons blog over het Rusland WK 2018 voetbalshirt en tenue! Hierin vind je ook meer informatie over goedkope voetbalshirts! Check ook de beschikbare Rusland of CCCP producten in het overzicht hiernaast of hieronder.