31 maart 2020

adidas lanceert nieuw Rusland voetbalshirt voor EK 2021

Omdat er door het coranavirus niet gevoetbald wordt, worden er vrijwel geen nieuwe voetbalshirts gelanceerd door de sportmerken. Vandaag hebben we wel nieuws vanuit Rusland. Adidas en de Russische voetbalbond lanceren binnenkort opnieuw een nieuw thuisshirt, waarin het Russische elftal onder andere de thuiswedstrijden tijdens het EK van 2021 gaan spelen en de andere interlands in de periode 2020-2022. Dit betekent direct dat men afscheid neemt van het in november gelanceerde Rusland voetbalshirt. De fans van Rusland waren het niet eens met het design van het tenue, omdat deze teveel overeenkomsten heeft met de kleuren van de Servische vlag. Dit ligt gevoelig. Adidas handelde snel en om die reden lanceert het binnenkort een nieuw voetbalshirt voor het Russische voetbalelftal.

Nieuw Rusland voetbalshirt na kritiek Russische voetbalbond en fans

In het in november gelanceerde Rusland voetbalshirt speelde het Russische elftal geen één wedstrijd, omdat men weigerde in deze voetbalshirts te spelen. Vandaag kunnen we direct de eerste details van het vervangende Rusland voetbalshirt onthullen. Qua design wijkt dit voetbalshirt vrijwel niet af van het in november gelanceerde tenue. Adidas en de Russische bond hebben eigenlijk alleen afscheid genomen van de blauwe details op het tenue. Deze waren verwerkt in een band aan de onderkant van de mouwen en een taping in de hals. Het nieuwe Rusland thuistenue voor 2020-2021 heeft het adidas Condivo 20 template. Dit betekent dat het voetbalshirt vanaf de hals een all-over camouflage print bevat. Op het Rusland tenue heeft deze print twee tinten rood. De mouwen van het voetbalshirt zijn geheel rood en worden aan de onderkant afgesloten door een brede, witte band. Dit is ook weer kenmerken voor het Condivo 20 template. Een ander kenmerk van dit template is de brede, toelopende v-hals, door adidas ook wel de EQT v-hals genoemd. Deze v-hals is geïnspireerd door de v-hals van de adidas voetbalshirt in de jaren ’90. De drie strepen van adidas staan alleen op de schouders en zijn wit. Op de rechterborst prijkt het performance logo van het Duitse sportmerk in het wit en de andere borst is voorzien van het logo van de Russische voetbalbond, de RFS (Российский Футбольный Союз, Rossiyskiy Futbolnyy Soyuz). In de nek van het nieuwe tenue heeft adidas het wapen van het land verwerkt.

Aan de voetbalbroekjes en de kousen van Rusland is niks veranderd. De broekjes van het Rusland zijn wit met aan de zijkanten rode adidas strepen. De kousen van het Rusland thuistenue zijn rood met witte details. Check hieronder nog meer afbeeldingen van hoe het nieuwe Rusland tenue er mogelijk uit gaat zien. Of dit ook echt het vervangende voetbalshirt wordt van Rusland, weten we medio mei. Verwacht wordt dat adidas dan deze voetbalshirts lanceert.

Rusland voetbalshirt kopen

Deze nieuwe voetbalshirts kun je dus ook pas vanaf mei/juni bestellen. Ben je op zoek naar een ander Rusland voetbalshirt? Check dan ook de onderstaande winkels. Het tenue dat in november gelanceerd werd, is hoe dan ook een collectors item, omdat Rusland er geen één wedstrijd in gespeeld heeft, tot blijdschap van de fans van het land! In de onderstaande winkels kun je het Rusland tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer.

Bestel je Rusland voetbalshirt in deze SHOP

of deze winkel (inclusief goedkope t-shirts)